Işık: HDP'li bakan olursa sorumlusu MHP'dir

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “HDP 3 bakanlık alırsa, biliniz ki bunun sorumlusu Milliyetçi Hareket Partisi olacaktır" dedi.

Işık: HDP'li bakan olursa sorumlusu MHP'dir
Işık: HDP'li bakan olursa sorumlusu MHP'dir
GİRİŞ 21.08.2015 18:48 GÜNCELLEME 21.08.2015 18:48
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’de önemli açıklamalar yaptı. 

Erken seçim ihtimalini değerlendiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, “Tabi şu önümüzdeki birkaç gün içerisinde, Pazartesi’ye kadar, partilerimiz arasında farklı bir temas olmazsa, farklı bir görüşme olmazsa, Pazartesi itibariyle Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye’nin seçime götürülmesi ile ilgili tezkeresini Resmi Gazete’de yayınlaması bekleniyor. Bu saatten sonra Türkiye bir seçim hükümeti ile seçime gitmek durumunda. 3 aylık bir süre diyor ama Yüksek Seçim Kurulu bu süreyi iki aya kadar kısaltabileceğini söyledi. 1 Kasım’ı taslak olarak bütün siyasi partilere sundu. Artık arzumuz, bizim de ümidimiz seçim kararının mecliste alınmasıdır. Özellikle HDP’nin bu son terörle mücadele sürecinde ortaya koyduğu tavır terörü kınamayan, açıkça PKK’nın yaptığı eylemleri lanetlemeyen bu tavırdan sonra HDP’nin meclisin kuracağı bu hükümette yer alması doğrusu hiçbirimizin arzusu değil. Ama Ak Parti, CHP ve MHP’nin bir araya gelerek Türkiye’yi seçime götürecek bir hükümeti kurması için hala önümüzde zaman var. Sayın Başbakanımız dün bu çağrıyı yaptı. Bu çağrı inşallah önümüzdeki son birkaç gün içerisinde karşılık bulur ve Türkiye, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde alınan bir karar ile seçime gider ve millet iradesi tekrar sandıkta tecelli eder” şeklinde konuştu.
  HDP’nin hükümette yer alması konusuna da değinen Bakan Işık, “Şu andaki dağılımda, Sayın Cumhurbaşkanımızın götüreceği bir seçim hükümetinin dağılımında, HDP’ye düşen 3 tane bakanlık var. Bu anayasa gereği bu şekilde. Ama Türkiye eğer böyle bir şekilde seçime giderse, HDP 3 bakanlık alırsa, biliniz ki bunun sorumlusu Milliyetçi Hareket Partisi olacaktır. Her türlü formüle ‘Hayır’ diyen MHP’nin, bugün kalkıp da HDP’nin hükümette olmasının sorumluluğunu da taşıması gerekir. Dolayısıyla bu noktada, hala önümüzde vakit varken meclis içerisinden HDP’nin dışında bir seçim hükümetinin kurulması bizim en önemli önceliğimiz. Bizim bildiğimiz, anayasaya göre, HDP’ye 3 tane bakanlık düşüyor. Ama bu 3 bakanlığa kimin atanacağına görevi alacak Sayın Başbakan karar verecek. Tabi bu Sayın Cumhurbaşkanının onayıyla olacak. Çünkü Bakanlar Kurulu’nu onaylama yetkisi Sayın Cumhurbaşkanında. Dolayısıyla olaylar bu çerçevede gelişecek” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 16
  • kaya 8 yıl önce Şikayet Et
    Niye gocundunuz. Üç yıldır çözüm sürecinde el eleydiniz.Pkk şehirleri silah deposu yaparken,yollara bomba döşerken siz <dolmabahçede karşılıklı çay içiyordunuz.Yok öyle yağma.
    Cevapla
  • Alperen 8 yıl önce Şikayet Et
    MHP li gibi görünüp şimdiye kadar MHP ye oy vermemiş kimseler MHP li gibi ahkam kesiyor.Bizde sadece gülüyoruz.MHP liler bu algı operasyonlarına kanacak kadar saf değillerdir.Gerçek anketi seçimlerde göreceğiz.Bu arada MHP li görünenler değil gerçek mhp liler, mhp ye oy verenler sayın bahçelinin yolundadır.Oy vermeyenlere de tavsiyemiz sadece oy verdikleri partili gibi gözüksünler.Biz ülkücüyüm deyipte MHP ye hiç oy vermemiş sahte ülkücüleri çok gördük.
    Cevapla
  • Mete 8 yıl önce Şikayet Et
    Mhp bizden 6 oy kaybettin birdaha oy moy yok böyle milliyetçilik olmaz
    Cevapla
  • ohhhh 8 yıl önce Şikayet Et
    Bulmussunuz sucu atacak adam her zaman ki gibi atin bakalim sanki kurt sorunu cozum sureci milli birlik sureci sanki bunlari ben baslattin
    Cevapla
  • Doğa kaya 8 yıl önce Şikayet Et
    Mhp kendi ipini kendi çekecek kadar asil dır merak etmeyin siz.. Şimdi 2 tane bomba var ellerinde birinin üstüne oturmuş biri eline 1 inci bomba seçmelere akp şöyle böyle dedi şimdi akp ye destek olurlarsa hani arkadaşım bunlar kötü idi demezler mı niye destek oldunuz 2 destek vermediler hdp bakanlık aldı o zaman taban sen niye orda sin demez mı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi