Emine Ayna çark etti: Tasvip etmiyoruz

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada sözde ‘öz yönetim’ ilanına sahip çıkan DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna çark etti...

Emine Ayna çark etti: Tasvip etmiyoruz
Emine Ayna çark etti: Tasvip etmiyoruz
GİRİŞ 27.08.2015 13:43 GÜNCELLEME 27.08.2015 13:44
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, bazı bölgelerde belediye başkanlarının sözde ‘öz yönetim’ ilanına sahip çıktıklarını söylemişti. Ayna, bu kez açıklamalarının tersini iddia etti

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine  Ayna, sözde özerklik konusunda "devleti tanımama" gibi bir tabirin söz konusu  olmadığını belirterek, silahlı yol kesmeleri de tasvip etmediklerini bildirdi. 
 
 Ayna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "bazı yerleşim birimlerinde  özerklik ilan edilmesi" konusunun yanlış algılandığını belirtti. Halk  meclislerinin yerelde özerlik ilan etmesinin "bölücülük" olarak ele alındığını  ifade eden Ayna, "Oysa özerklik öyle değil, özerklik devlete, 'Gel, bu benim  yaşadığım mahalleyi, ilçeyi, ili beraber yönetelim' demek" ifadesini kullandı. 
 
 Sözde özerklik metinlerinde demokrasi istendiğini söyleyen Ayna, "Biz  devleti tanımıyoruz, diye bir tabir yok, özerklikte devleti tanımamak gibi bir  şey olmaz" diye konuştu. 
 
 Ayna, özerkliğe ilişkin dünyada çeşitli örnekleri bulunduğunu öne  sürerek, ABD'de her eyaletin kendi anayasası olduğunu, yerel yönetimlerin  yetkilerinin genişletildiğini kaydetti. 
 
  "Devletin demokratikleşmesi, devletin demokrasiye duyarlı olması  anlamında özerkliği talep ettiklerini" belirten Ayna, özerklik konusunun silahlı  çatışma şeklinde algılandığını ileri sürdü. 
 
 Kendi açıklamalarının da bu şekilde yorumlandığını söyleyen Ayna,  silahlı mücadeleden yana olmadıklarını kaydetti. "Biz silahlı mücadele yürüten  bir partiyiz" gibi bir açıklama yapmadığını vurgulayan Ayna, "Silahlı yol kesmeyi  asla tasvip etmiyoruz. Silahları tasvip etmiyoruz" dedi. 
 
"Polise karşı kitlelerde savunma mekanizması geliştiğini ve bu durumda  da silahların konuştuğunu" iddia eden Ayna, "Savunmanın araçları silah olmamalı,  asla tasvip ettiğimiz bir şey değildir" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR 102
  • Metin 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne fırıldaksınız siz gerçi erkeğinin fistan giydiği yerde karıya fırıldak diyoruz
    Cevapla
  • vank 98 8 yıl önce Şikayet Et
    sen bir ermenisin kürt değilsin kürt olsanız mert olursunuz ama kürt halkını kullanamıyacaksınız .....
    Cevapla
  • kabahat 8 yıl önce Şikayet Et
    Ozru kabatinden kotu. Toplumu da aptal yerine koyuyor. Surec bitirdik deyip saldiran siz degilmisiniz. Yuh artik
    Cevapla
  • ferit 8 yıl önce Şikayet Et
    acaba merak ediyorum amerikada boyle bolucu bir orgut olsa bir partide bu orgute sirtini dayasa sen konusabilirmiydin hatta birak konusmayi idam edilirmiydin once onu soyle.
    Cevapla
  • sadi 8 yıl önce Şikayet Et
    hapis korkusu nasıl da kıvırmalara yol açıyor.işte canlı örnek..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...