Bahçeli ile Türkeş'in dört kırılma noktası

MHP'de bakanlık teklifinin Tuğrul Türkeş tarafından kabul edilmesiyle adeta deprem yaşandı. Peki Türkeş ile Bahçeli'nin arası nasıldı?

Bahçeli ile Türkeş'in dört kırılma noktası
Bahçeli ile Türkeş'in dört kırılma noktası
GİRİŞ 27.08.2015 13:55 GÜNCELLEME 27.08.2015 13:55
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçici seçim hükümeti için bakanlık teklifinde bulundu MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in "evet" demesinin ardından, gözler Devlet Bahçeli ile Tuğrul Türkeş'in arasının nasıl olduğuna çevrildi.

Milliyet yazarı Serpil Çevikcan'a göre Türkeş ile Bahçeli arasında 4 kırılma noktası var. Partide her zaman ayrı bir konumda yer alan ve büyük saygı gören Tuğrul Türkeş’in MHP lideri Devlet Bahçeli ile ilişkisinin uzunca bir süredir dalgalı bir seyir izlediği biliniyor.

İşte dört kırılma noktası;

1) En önemli kırılma noktalarından biri İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesi oldu.

2)  İhsanoğlu’nun adaylığını basından öğrenen Tuğrul Türkeş’in 7 Haziran seçim sürecinde milletvekili aday listeleri konusunda da Bahçeli ile ciddi görüş ayrılıkları yaşadığı biliniyordu.

3) Seçimlerin ardından CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Saray’da yaptığı görüşmenin dumanı tüterken Türkeş’in de aldığı davet üzerine Erdoğan ile görüşmeye gittiği iddiaları MHP yönetim katında ciddi rahatsızlığa yol açmıştı.

4) Ve nihayet, 7 Haziran gecesinden itibaren Bahçeli’nin, “istemezük” tavrının Türkeş tarafından eleştirildiği bilgisi kulislere yansıyordu. Bu gerekçeler alt alta sıralandığında, parti yönetimiyle gönül bağı epeydir kopuk olan bir Türkeş tablosu ortaya çıkıyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 18
  • Alper Kara 8 yıl önce Şikayet Et
    Bahçeli Türk İslam ülküsünü yoketmiş; ülkücü hareketi Türkiyede adeta islami gelişmenin önüne bir duvar gibi örmüştür
    Cevapla
  • güneş motel 8 yıl önce Şikayet Et
    sallayın yorumları 1 kasım uzak değil
    Cevapla
  • Ülkücü 8 yıl önce Şikayet Et
    Benim gibi gerçek ülkücüler de Bahçeli'yi ve onun gibi düşünenleri affetmeyecektir. Vatana ve millete en büyük kötülüğü onlar yaptı. HDP'nin hükümete girmesinin en büyük sorumlusu onlardır. Yazıklar olsun!1 Kasım'da yaptıklarının hesabını verecekler. Bu böyle biline!!
    Cevapla
  • Golge 8 yıl önce Şikayet Et
    S.Gökhan YILMAZ isimli arkadaşa sormak lazım.sen ne anladın at gözlüğü takmış arkadaşım.milliyetçiliği ulumak sanan yada işaret yapmak sanan arkadaşım.sen ne anladın
    Cevapla
  • S.Gökhan YILMAZ 8 yıl önce Şikayet Et
    ülkücü rumuzuyla salvo sallayan şahıs ; MHP ile koalisyon kurmayan AKP yi anlayamamışsan sana ne desek boş . Allah cc ıslah eylesin , bir AKP vakası daha ...
    Cevapla
  • mURAT 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen mhp li değilsin ki.
    Cevapla
  • Mehmet ali CAN 8 yıl önce Şikayet Et
    Helal osun TÜRKEŞE adam gibi adam.
    Cevapla
  • Mehmedim 8 yıl önce Şikayet Et
    Sn.Bahçeli Emeksiz ve zahmetsiz bu partiye başkan oldu.Sn.Ongun veya Sn.Şemsek daha çok o makamı hak ediyorlardı.1999da elegeçen fırsatı da heba etti.Çoktan bırakması lazım.Vesselam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu