AK Parti adaylığına Türkeş'ten ilk cevap

Bakanlık görevini kabul ederek MHP'yi adeta ters köşeye yatıran Türkeş, AK Parti adaylığı ile ilgili de çok çarpıcı bir cevap verdi.

AK Parti adaylığına Türkeş'ten ilk cevap
AK Parti adaylığına Türkeş'ten ilk cevap
GİRİŞ 28.08.2015 06:56 GÜNCELLEME 28.08.2015 06:57
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Geçici seçim hükümetinde bakanlık görevini kabul etmesiyle birlikte partisinin disiplin kuruluna sevk edilen Tuğrul Türkeş, belli ki kısa süre içinde MHP’den ihraç edilecek.

''Bu durumda, Türkeş’in 1 Kasım 2015 erken genel seçiminde Ak Parti’den aday olmasına da şaşırmamak gerekiyor.” diyen Vatan Yazarı Murat Çelik, bu soruyu Türkeş'e yöneltti ve aldığı cevabı köşesinde şu sözlerle kaleme aldı...
 
Verdiği yanıt yine dikkat çekici ve tartışma yaratacak türden oldu.
 
Tuğrul Türkeş, partisinden gelen istifa çağrıları, istifa etmezse ihraç edileceği yönündeki açıklamalar ve MHP’den ayrılması halinde siyasi yaşamına Ak Parti’de devam etme ihtimali konusunda aynen şöyle dedi:
 
“Hayır. Ben MHP’deyim. İstifa etmedim. Etmem. Anayasal bir görev üstleneceğim. Onlar da beni atamaz.”
 
Karar için iki ay
 
Türkeş, ‘tedbirli olarak kesin çıkarma cezasıyla cezalandırılması’ için Merkez Disiplin Kurulu’na (MDK) sevk edilmişti. MHP tüzüğüne göre MDK, en geç 15 gün içinde takibat başlatacak ve en geç iki ay içinde görüşerek karara bağlayacak. Aksi halde konu, Türkeş’in lehinde kesinleşmiş sayılacak. MDK, partiden kesin çıkarma kararları için üye tam sayısının çoğunluğu ile karar almak zorunda. Türkeş, 15 gün içinde MDK’da yazılı ya da sözlü savunma yapacak. Türkeş, MDK kararına 10 gün içinde itiraz edebilecek.
 

YORUMLAR 17
  • kurtkaya 8 yıl önce Şikayet Et
    ALPARSLAN TÜRKEŞ in oğlu başka vasfı... yok... siyaseten bi varlık yok... hayatında tek sefer gelen bakanlık fırsatı... cup balıklama
    Cevapla
  • sadı 8 yıl önce Şikayet Et
    Siyasette kimse harcanmaz değildir Tuğrul Türkeş Şimdi atılsa sonra atılır ama millet vekilliği 1 kasımda hayal olur.
    Cevapla
  • eren 8 yıl önce Şikayet Et
    şaka gibi değilmi?Sen; bu partiyi kuran, bu parti için herşeyini ortaya koyan adamın (Alparslan Türkeş) oğlunu sırf bakanlar kurulu oluşsun diye anayasal sorumluluğunu yerine getiren bir adamı hain ilan et. kendinden başka herkesi diktatör ilan.bu ülke için yıllarca mhp nin başında olmana rağmen neler yaptın acaba. bir mhp li olarak senin yüzünden mhp den nefret ettim. sen o partinin başında olduğun sürece asla benim oyumu alamayacaksın ve benim gibi düşünen yüzlerce insanın. bu ülkeyi düşünüyorsun güya. ülke adına yapılan hiç birşeyde yere alma sonrada ben bu ülkeyi düşünüyorum ben bu ülke sevdalısıyım de. sen koltuğundan başka hiçbir şeye sevdalı değilsin.
    Cevapla
  • Tengrıkut 8 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle katılıyorum.
    Cevapla
  • Vatansaver 8 yıl önce Şikayet Et
    Yazdıklarınıza aynen katılıyorum.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Danışıklı döğüş olamaya idi.
    Cevapla
  • mersinli 8 yıl önce Şikayet Et
    ben bahçeliye kızmıyorum seçmenine kızıp hayret ediyorum.seçmen seçtigini iktidar görüp ülkeyi yönetmesini ister bahçeli iki sefer hükümet ortagı olma fırsatı eline geçti ikisindede istemiyorum muhalefet istiyorum dedi adamın enerjisi tükenmiş beni rahatsız etmeyin demeye getiriyor seçmenide bunu sorgulamıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!