Ak Parti için kazdıkları kuyuya kendileri düştü

7 Haziran seçimlerinin ardından AK Partisiz bir Türkiye için harekete geçen çevrelerin oyunları seçim hükümeti sürecinde tek tek çöktü.

Ak Parti için kazdıkları kuyuya kendileri düştü
Ak Parti için kazdıkları kuyuya kendileri düştü
GİRİŞ 28.08.2015 08:18 GÜNCELLEME 28.08.2015 09:01

Tüm formülleri boşa çıkan çevrelerin seçim hükümeti üzerinden kurdukları oyunlarını da Tuğrul Türkeş ile Levent Tüzel’in tutumları boşa çıkardı.

Seçimlerden AK Parti'nin tek başına iktidar olacak çoğunluğu elde edememesini fırsat bilen güç odakları, önce CHP önderliğinde yüzde 60'lık muhalefet bloku oluşturup, restorasyon hükümeti kurmayı planladı. Meclis Başkanlığı seçiminin ardından yaşadıkları hezimet ile bunun mümkün olmadığını anlayınca da bu kez AK Parti-CHP koalisyonu için baskı oluşturmaya başladılar.

ÜÇ DE TEZGAHIN PARÇASI

AK Parti-CHP arasındaki görüşmeler sırasında MHP lideri Devlet Bahçeli, yaptığı açıklamalarla AK Parti'yi CHP ile koalisyon yapmaya zorladı. Bahçeli bir yandan da erken seçim açıklamalarında bulunurken, diğer yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesine yönelik çirkin ifadeler kullandı. CHP, MHP, HDP ve bazı çevreler ülkeyi hızla Anayasal süreçte bir erken seçime doğru sürükledi.

CHP ÖNCE EVET DEDİ AMA

CHP önce Anayasa gereği kurulacak seçim hükümetine bakan vereceğini açıkladı. Daha sonra bu kararından vazgeçen CHP seçim hükümetinde yer almayacaklarını deklare etti. MHP böyle bir hükümette yer almayacaklarını en başta açıklayan parti olurken, HDP'den de çelişkili açıklamalar geldi. HDP ilk açıklamasında kendilerine isim dayatılırsa seçim hükümetinde yer almayacakları yönünde tavır takınırken, daha sonra ağız değişitirerek, her şartta seçim hükümetinde yer alacaklarını belirttiler.

TÜRKEŞ-TÜZEL TEGAHI BOZDU

Önce AK Partisiz bir hükümet, ardından AK Parti-CHP koalisyonu için çaba gösteren güç odakları, bütün bunları başaramayınca son olarak AK Parti ve HDP'yi yan yana gösterecek bir seçim hükümeti planladılar. Bunun için CHP ve MHP, anayasanın ön gördüğü seçim hükümetine isim vermeme kararı aldı. HDP de her halükarda bu hükümette yer alma sözü verdi. AK Parti'ye kurulan bu tuzak da MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ve HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel'in tavrıyla boşa çıktı.
Seçim hükümeti, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında AK Parti, MHP, HDP ve bağımsızlardan oluşacak. Ülkeyi seçime götürecek kabinenin bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulması bekleniyor.

KAYNAK: HÜSEYİN LİKOĞLU - YENİ ŞAFAK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece’de silahlı kuyumcu soyguncuyu etkisiz hale getirdi
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!