CHP'nin seçim bildirgesinde değişiklik

7 Haziran'da seçmene ekonomik vaatler sunan CHP, 1 Kasım seçimleri için bildirgesini son siyasi gelişmeleri içerecek biçimde revize ediyor.

CHP'nin seçim bildirgesinde değişiklik
CHP'nin seçim bildirgesinde değişiklik
GİRİŞ 30.08.2015 11:42 GÜNCELLEME 30.08.2015 11:42
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

CHP, eylül ayında “Önce Türkiye” sloganıyla açıklamayı planladığı seçim bildirgesi için yoğun bir çalışma yapıyor. 20 Eylül’de kamuoyuna duyurulması öngörülen bildirgenin “giriş” bölümü, 7 Haziran sonrasında yaşanan gelişmelerin ışığında yeniden yazılacak. Koalisyon arayışları ve hükümetin neden kurulamadığı ayrıntılı biçimde anlatılacak. 

ANA UNSUR OLACAK

7 Haziran seçimlerindeki ekonomik ve sosyal vaatler, “Güçlü ekonomi, güçlü sosyal devlet demektir” sloganıyla bildirgede korunacak. Emeklilere dini bayramlarda birer maaş ikramiye, asgari ücretin net bin 500 TL’ye çıkartılması, kamu yönetimindeki maaş dengesizliğinin giderilmesi, polislere 3600 ek gösterge, çiftçiye mazotun 1.5 TL’den verilmesi ile aile sigortası gibi vaatler bildirgede yer alacak. Sosyal politikalar, genç ve kadın istihdamını artırıcı adımlar ile orman köylüsünün sorunlarının çözümü kapsamında yeni eklemeler yapılacak.

7 Haziran seçim kampanyasının son aşamasında “Yüzyılın projesi” sloganıyla açıklanan “Merkez Türkiye Projesi”, bu kez seçim bildirgesinin ana unsurlarından biri olacak. Bildirgede, projenin kaynağı ve öngörüler tek tek verilecek. Terör olayları ve güvenlik sorunları, yurttaşın can güvenliği ve huzuru bildirgede geniş bir çerçevede değerlendirilecek. 

5 TEMEL SORUN 

Bildirgede, bugüne değin çözülemeyen ve gittikçe derinleşen 5 temel soruna dikkat çekilecek. 5 sorun ve çözüm önerileri konusunda şu ifadelere yer verilecek: 

1- Dış politika: Ortadoğu bölgesinde değişen koşulların ve bölge dengelerinin Türkiye için yepyeni güvenlik risklerinin oluşmasına neden olduğu vurgulanarak, başta Suriye, Libya, Mısır, Irak ve İran politikaları olmak üzere bütün bölge politikasının barış eksenli yenilenmesi talep edilecek. AB’ye tam üyelik müzakerelerinin hızlanması istenecek. 

2- Ekonomi: Tüketim ekonomisine son verilmesi istenecek, üretim ekonomisine geçiş yapılmasının önemine işaret edilecek. Türkiye’nin “orta gelir” ve “orta teknoloji” tuzağından kurtulması, yavaşlayan ekonomiyi canlandıracak tedbirlere öncelik verilmesi talep edilecek. 

3- Anayasa: Darbe yasalarının ortadan kaldırılması talep edilecek. Hak ve özgürlükleri evrensel standartlara taşıyacak yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi istenecek. 

4- Eğitim: Türkiye’yi bilgi toplumuna taşımak için çocukları formatlayan değil, onları güçlendiren ve niteliklerle donatan bir eğitim sisteminin kurulması gerektiği vurgulanacak. 

5- Toplumsal barış: Çözüm sürecinin TBMM zeminine taşınarak yasal bir altyapıya kavuşturulması istenecek.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 7
  • ÖMER 8 yıl önce Şikayet Et
    YARBAY meşhur oldu. CHP de milletvekili olur artık.
    Cevapla
  • YETMEZ 8 yıl önce Şikayet Et
    önce kafanı değiştir...
    Cevapla
  • seçmen 8 yıl önce Şikayet Et
    ssk yı bitiren kemalin vaatlerine bakınız.7/haziranda bol palavra sonuç sıfır.1/kasım dışpolitika+ekonomi+anayasa+eğitim+toplumsalbarış=fasafiso.
    Cevapla
  • egıtım 8 yıl önce Şikayet Et
    Once oğretmen atamaları sozleri tutulsun kimya oğretmeni acığı 1700 iken bu sene neden en az 1000 atama yapılmıyor buna bakılsın bakan gondermemekle bu işler çozulmez halk içrat ister kimya oğretmeni atama bekler
    Cevapla
  • h.beylerbeyi 8 yıl önce Şikayet Et
    egtimi nur sertermi düzeltecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?