Demirtaş'tan özerklik ilanıyla ilgili olay sözler

Hollanda'da gazetecilere konuşan HDP Eş Başkanı Demirtaş,"Sadece Kürtlere özerklik istemiyoruz. Türk seçmene de özerklik vadediyoruz" dedi.

Demirtaş'tan özerklik ilanıyla ilgili olay sözler
Demirtaş'tan özerklik ilanıyla ilgili olay sözler
GİRİŞ 30.08.2015 17:52 GÜNCELLEME 30.08.2015 17:52
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Demirtaş, nın Lahey kentinde bir grup gazeteciye açıklamalarda bulundu.  Demirtaş, "özerklik talebinin, baskılara karşı sivil bir isyan olduğunu belirterek, silah yoluyla özerklik ilanını doğru bulmadığını" söyledi.

BBC Türkçe muhabiri Yusuf Özkan'ın haberine göre, Demirtaş, "Biz sadece Kürtlere özerklik istemiyoruz. Türk seçmene de özerklik vadediyoruz" dedi.Özerklik sisteminin "Türkiyeli söylemini ve HDP'nin paradigmasını destekleyen" bir politika olduğunu ifade eden Demirtaş, "Anayasal garanti altına alınmadan işleyen bir özerklik sistemine de sıcak bakmadığını" belirtti.

Demirtaş, "silah yoluyla özerklik ilanını da doğru bulmadığını" sözlerine ekledi. HDP lideri, "Tabii ki kentlerde silah kullanılmasını, bazı yerlerde göstericilerin eline silah alarak 'özerklik ilan ettik' demesini doğru bulmuyorum. Bu bir sivil inisiyatiftir. Doğru olan tutum budur. Sivil alanda kalmasında her halükârda fayda görüyorum" diye konuştu.Demirtaş ayrıca, "Bu şiddet yükselişi aynı düzeyde devam ederse ben sandıkların kurulabileceğini bile düşünmüyorum" ifadesini kullandı.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 24
  • ibilgili 8 yıl önce Şikayet Et
    bu adamı muhatap alanlara yazıklar olsun ulen ben ona sümüğümü bile atmam
    Cevapla
  • gurbetci1453 8 yıl önce Şikayet Et
    Böyle Vatan hainleri icin artik idamin gelmesini istiyoruz. Ben bir Kürt olarak Vatanimin bölünmesini istemiyorum. Kim maskeyle, molotofla, silahla Devletime ve Milletime zarar veriyorsa, hicbiryerden Emir memir beklemeden indirilmesi gerekir, cünkü bunlar Allahsiz Vatan hainleridir. Ezan icin, ayyildizli bayrak icin, Vatanim icin VUR Mehmetcigim, affetme, VUR, Vurmaz isen yarin yine silahiyla karsina gelecek, affetme, VVVUUURRR....
    Cevapla
  • kürt oğlu kürt 8 yıl önce Şikayet Et
    selo pkk adına konuş türk ve kürt halklarını karıştırma eger kürt halkını düşün müş olsaydınız bu gün 14 yaşında bir cocugu katleti senin katilerin
    Cevapla
  • KÜRT OĞLU 8 yıl önce Şikayet Et
    HDP olarak özerkliği PKK'nın kucağında ararsanız, teröristin yatağında uyanırsınız. Şimdiye kadar da bunu yaptınız. "Kör ile yatan, şaşı kalkar." derler ya. HDP genel ve eş başkanları ile bazı milletvekilleri teröristten daha terörist, barbar, katil ve Kürt halkının kanıyla beslenen vampirlerdir. Elimde yetki olsa, DEMİRTAŞ, YÜKSEKDAĞ ve ZEYDAN'ı asmayı, ÖCALAN'ı asmaya tercih ederim.
    Cevapla
  • Uğur 8 yıl önce Şikayet Et
    Özerklik diye bir anlayış yok!!!Şuan belediyelerin hepsi senin söylediğin anlamda özerk.Ancak her hangi bir terör örGütüne bağlı olmayan belediyeler var olanlar var acaba terör örGütüne bağlı olmak mıdır ÖZERKLİK..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü