MHP’den Tuğrul Türkeş için ince taktik

MHP, ‘partiyi küçük düşürdüğü’ iddiasında bulunduğu Tuğrul Türkeş’i partiden ihraç etmek için ‘ince bir taktik’ izliyor.

MHP’den Tuğrul Türkeş için ince taktik
MHP’den Tuğrul Türkeş için ince taktik
GİRİŞ 02.09.2015 08:08 GÜNCELLEME 02.09.2015 08:09
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Geçmişteki yargı kararlarını da inceleyen MHP, ‘partiyi küçük düşürdüğü’ iddiasında bulunduğu Türkeş’i cumartesi akşam savunma süresinin dolmasıyla birlikte ihraç ettiğini açıklayacak.
 
‘Kabul etmeyebilirdi’
 
Türkeş, kendisine iletilen, ‘tedbirli ihraç’ istemine karşı 3 gün içinde itiraz hakkını kullanmadı. 27 Ağustos’ta kendisine yapılan tebligatla birlikte başlayan 7 günlük savunma süresi ise 5 Eylül Cumartesi günü dolacak. Sürenin dolmasının ardından jet hızıyla toplanacak olan MHP Merkez Disiplin Kurulu, oy birliği ile ihraç kararını açıklayacak. 
 

Türkeş’in bakanlık önerisini kabul ettiği yazısı başta olmak üzere her açıklamasında, ‘anayasal çağrıya cevap verdim ve Anayasal görevimi yerine getirdim’ şeklindeki gerekçelendirmesini de masaya yatıran MHP, Anayasa’nın 114. maddesindeki hükmün ‘teklif edilen bakanlığı kabul etmeyen’ ifadesini de içerdiğini, bu nedenle herhangi bir milletvekilinin bakanlık önerisinin partisinin politikası doğrultusunda kabul etmeyebileceği tezi üzerinde duracak. 
 
Türkeş’in parti kararına rağmen görevi kabul ederek partiyi kamuoyu önünde küçük düşürdüğü, ‘katılmama imkânı varken, teklifi kabul etmesi’ nedeniyle ihraç kararını gerekçelendirmesi bekleniyor.
 
YARGIYA GİDEBİLİR
 
MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, Türkeş’e savunması için gerekli tebligatın yapıldığını ve şu ana kadar sürecin parti içtüzüğündeki hükümler doğrultusunda yürütüldüğünü, 7 günlük süre içinde savunmasını vermesi veya vermemesi halinde MDK’nın toplanarak kararını vereceğini dile getirdi. Türkeş, ‘tedbirli’ sevk edildiği için ‘parti üyeliği’ dışındaki sıfatları kullanamıyor, parti adına hiçbir organizasyona katılamıyor, partiyi herhangi bir platformda temsil edemiyor. Partide kalmaya devam edeceği sinyali veren Türkeş’in de ihraç kararı çıkması durumunda yargıya gitmesine kesin gözüyle bakılıyor.
 

YORUMLAR 16
  • sancar 8 yıl önce Şikayet Et
    Bağımsız ankara mv yıldırım tuğrul...
    Cevapla
  • Bekir 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Bahçeli siz neden elinizi tasin altina sokmadiniz neden verilen oyları heba ettiniz valla yazik ettiniz
    Cevapla
  • kadir 8 yıl önce Şikayet Et
    irlandali turistin esnafi dagitmasi gibi, mhp yi de Turkes agiz burun dagitti. Koalisyona hayir bakanliklara hayir, hayir da hayir. Mhp oylari meclisin cöp tenekelerine atmak icin toplamis demekki
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Siz sayın Türkeş'i partiden gönderin, her seçimde ailemden gelen 28 oy bundan sonra BBP'ye gider. bahçeli de bu partinin başından gitmeden 1 tek oy alamaz. artık sana oy yok yeter artık bahçeli. Türkeş'i partiden gönder en az % 5 oy kaybedersin.
    Cevapla
  • aksaraylı ismet 8 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN BAHÇELİ SEN BU KAFAYLA GİDERSE hdp ye hizmet etmiş oluyorsun yahu her yerde milletin ayagına dolaşıyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri
İran'dan 4 ülkeye savaş ilanı gibi İsrail çağrısı! Resmen tehdit ettiler