Demirtaş: Ateş Bodrumu da yakar

HDP Eşbaşkanı Demirtaş, partisinin İdil'deki toplantısında konuştu.

Demirtaş: Ateş Bodrumu da yakar
Demirtaş: Ateş Bodrumu da yakar
GİRİŞ 11.09.2015 11:16 GÜNCELLEME 12.09.2015 00:30
Bu Habere 497 Yorum Yapılmış

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, HDP'nin İdil'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

BODRUM CİZRE'YE UZAK DEĞİL

Gündeme ilişkin konuşan Demirtaş, Cizre'de yaşanan olaylara da değinerek "Batı'da yaşayan kardeşim Cizre'ye karşı sussak, yollarda olmasak inanın ki bu ateş her tarafı yakar.Zannediyor musunuz ki Bodrum Cizre'ye çok uzak? Uzak değil. Her yer birbirine çok yakın. Cizre yanarken Bodrum'daki mutlu olabilir mi? Cizre yanarken İstanbul'daki, Edirne'deki sessiz kalırsa yarın kardeşlikten nasıl söz edecek?" diye konuştu.

Demirtaş'ın konuşmasından satır başları;

"BARIŞ ARAYIŞI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

"Hür ve kardeşçe yaşam konusunda ısrarlıyız. Şu esnaflarımızı yakanlara inanın barış nedir diye sorsanız, açıklayamazlar. Çünkü böyle bir dertleri olmadı. Çünkü hiçbir zaman özel TİM'leri tarafından köyleri basılmadı, çünkü hiçbir zaman bir gece evleri basılıp kaybedilmediler. İşkence tezgahlarındaki uygulamaları görmediler, yaşatmadılar. Allah yaşatmasın. Bu halk bunu gördü ve barış diyor. Korktuğu için barış demiyor. Barışın önemini bildiği için barış diyor. Biz de barış arayışı gerçekleştiriyoruz.

"BU ATEŞ HER YERİ YAKAR"

Bir acziyetten dolayı değil, korkudan değil, inandığımız barış diyoruz. Barış gelmezse ne kadar felaketin, bölgede yaşayan insanların başına geleceğini bildiğimiz için barış diyoruz. Batı'da yaşayan kardeşim Cizre'ye karşı sussak, yollarda olmasak inanın ki bu ateş her tarafı yakar. Zannediyor musunuz Bodrum Cizre'ye çok uzak. Cizre yanarken Bodrum'daki mutlu olabilir mi? İstanbul'daki sessiz kalırsa kardeşlikten nasıl söz edecek?

 

 

YORUMLAR 497
  • Muş lu 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu kandilin altını üstüne getirmeden imralidakini bertaraf etmeden hayatta bitmez bunlar korkusundan vaz geçemez
    Cevapla
  • mucahit soztutan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizi çok etkilemez bodruma gidip fink atan nişantaşında yaşayan ve hdpkk'ya oy verenler dusunler. Bu da onlara ibret olsun. Verdikleri her oy kendilerine bomba ve kursun olarak geri dönecek.
    Cevapla
  • devlet 8 yıl önce Şikayet Et
    SELHO dikkatli konuş. kimse yanmaz sen yanarsın
    Cevapla
  • AZAD 8 yıl önce Şikayet Et
    ÇARPtlmayın
    Cevapla
  • batalgazi ejdadi 8 yıl önce Şikayet Et
    selos sanki bu vatani baban zamaninda savasarak Kazan mis gibi..savunuyorsun haklarini...unutmaki bu topraklar kann ve öerek elde edildi...Politika ile degil...sen en iyisi mi ermenistana git kann grubu oraya Uygun senin selos....hadi ikile....T.C
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular