AK Parti'de ilk hedef o iller: 100 bin oy 20 vekil

ORC Araştırma Şirketi Genel Müdürü Mehmet Murat Pösteki, AK Parti’nin izleyeceği 1 Kasım stratejisine ilişkin önemli değerlendirmeler yaptı.

AK Parti'de ilk hedef o iller: 100 bin oy 20 vekil
AK Parti'de ilk hedef o iller: 100 bin oy 20 vekil
GİRİŞ 15.09.2015 13:31 GÜNCELLEME 15.09.2015 13:31
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

AjansHaber’e konuşan ORC Araştırma Şirketi Genel Müdürü Mehmet Murat Pösteki, “AK Parti tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya ciddi ağırlık verilecek. Oraya ciddi isimlerin konulacağını görüyoruz. Bununla alakalı gerekli araştırmaları AK Parti Genel Merkezi yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Şu anda da tablo AK Parti açısından iyiye doğru gidiyor diyebiliriz” dedi.

Pösteki, yalnızca 90 - 100 bin oyla kazanılabilecek 20 vekilin olduğunu da vurguladı. Mehmet Murat Pösteki şu değerlendirmelerde bulundu:

“SADECE 90-100 BİN OYLA ALINACAK 18-20 VEKİL VAR”

18 kadar il var bu şekilde. Bunlar kimi yerde 2000 oyla kimi yerde 800 oyla HDP’ye ve MHP’ye gitmiş olan oylar. Daha önce AK Parti’de olan milletvekillikleri bu şekilde ufak tefek oylarla gitmiş durumda. Tabi ki alması kolay olan, geri dönmesi kolay olan en yakın iller buralar olduğu için AK Parti en büyük önemi buralara veriyor. Diğer yerlere de tabi ki önem verilecek ama oralarda 90-100 bin oyla alınacak 18-20 vekillikten bahsediyoruz. Bu da tabi ki bütün partileri cezbedecek bir olay.

“DOĞU VE GÜNEYDOĞU’YA CİDDİ AĞIRLIK VERİLECEK”

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya ciddi ağırlık verilecek. Oraya ciddi isimlerin konulacağını görüyoruz. Bununla alakalı gerekli araştırmaları AK Parti Genel Merkezi yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Şu anda da tablo AK Parti açısından iyiye doğru gidiyor diyebiliriz. HDP ve MHP’de düşüşler, CHP ve AK Parti’de bir çıkış söz konusu. AK Parti süreci gayet güzel götürüyor, coşkulu bir kongre geçti. AK Parti açısından şu an her şey güzel gözüküyor.

“7 HAZİRAN’DA HDP’YE OY VEREN YÜZDE 2 -3’LÜK KESİM…”

AK Parti her ilde başka bir parti ile seçim mücadelesi edecek. Doğu ve Güneydoğu'da HDP rakip olacak. Burada neticede kaptırılan yüzde 2-3’lük bir oydan bahsediyoruz. Daha önce AK Parti’ye oy verip, 7 Haziran’da HDP’ye oy veren yüzde 2-3’lük bir kitle var. Bu kitlenin de büyük çoğunluğu Doğu ve Güneydoğu'da. Bunun yanı sıra Orta Anadolu ve Karadeniz’de MHP’ye giden oylar var. Onlar şu anda geri dönüşe başladı. Yaptığımız kamuoyu araştırmalarında Orta Anadolu ve Karadeniz’de MHP’ye giden oyların ki yüzde 1-1,5’lık bir oy vardı orada. O oylar geri dönüşe başladı. Doğu ve Güneydoğu’daki özel adaylarla, oradaki HDP’ye duyulan artı bir nefret de var. Bu da tabi AK Parti’nin orada işlerini kolaylaştıracak.

AK Parti o bölgede HDP’ye kaptırdığı oyları geri almak için elinden geleni yapacak. Bunu da başaracağını düşünüyorum.

"CHP, HDP'YE BARAJ KORKUSU YAŞATIR"

Batı’da HDP’ye oy veren bir kesim vardı. Bu kesim şu anda CHP’nin iyi işler yaptığını düşünerek, aday belirlemeden sonra da CHP’nin tutumuna bakarak yeniden CHP’ye oy verebilir. Bu da CHP’nin oylarını yeniden artırır ama HDP’ye de baraj korkusu yaşatır.

YORUMLAR 4
  • orhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Aksaray da Palta yüzünden 1 vekil mhp ye kaptırıldı. Belediye başkanlığından kurtulduğumuz adama 2. sıraya koydunuz. Sonucuna katlandık.
    Cevapla
  • görüş 8 yıl önce Şikayet Et
    ak parti hala sorunu tespit edememiş...
    Cevapla
  • Mustafa Kıransoy 8 yıl önce Şikayet Et
    Burada küçük bir nüans farkı gözden kaçırılıyor. haber doğru ancak eski oyunu koruyup da kazanacağı oyla ifadesi kullanılmalıydı. Ya Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olunursa. Bu soruyu aklından geçiren var mı?
    Cevapla
  • esin 8 yıl önce Şikayet Et
    20 ilde de kıl payı ile MV kazandı. Emekliyi memuru işçiyi taşeronu düşünmezde GSS gibi akıl almaz uygulamalr devam ederse aynen dediğin olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!