Eski MHP'li başkan CHP'den aday

CHP kurmayları, MHP’nin kademeli olarak oy artırdığı bölgelerde kritik düzenlemeler yaptı. Eski MHP'li başkan CHP'den aday gösterildi.

Eski MHP'li başkan CHP'den aday
Eski MHP'li başkan CHP'den aday
GİRİŞ 20.09.2015 04:41 GÜNCELLEME 20.09.2015 04:41
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

CHP, hem oy oranını hem de milletvekili sayısını artırma hedefiyle gireceği 1 Kasım seçimlerinde, 7 Haziran’a kıyasla oy yitirdiği kentlerde kısmi revizyonlara imza attı. 
İstanbul 3. bölge ve Ankara 1. bölgede HDP’ye yitirdiği oyları hesaba alarak listesine eski Alevi Bektaşi Federasyonu başkanları Fevzi Gümüş ve Ali Balkız’ı koyan CHP yönetimi, Batı Anadolu, Batı Anadolu ve İç Anadolu’da MHP'nin yarattığı oy artışını frenlemek adına da kritik değişiklikler gerçekleştirdi.

İHRAÇ EDİLMİŞTİ

CHP kurmayları, bu doğrultuda MHP'nin kademeli olarak oy artırdığı İç Batı Anadolu, Batı Anadolu ve İç Anadolu’da listelere eklemeler yaptı. En büyük sürpriz ise Uşak’ta yaşandı. CHP’nin 7 Haziran’da 1 vekil çıkarabildiği Uşak’ta listenin 2. sırasına, kentin eski MHP'li belediye başkanı Ali Erdoğan konuldu. 2009 seçimlerinde MHP'den seçilen Erdoğan, kısa süre sonra ihraç edilmiş, görevini bağımsız yürütmeye başlamıştı. 

'ELİMİZLE HEDİYE ETTİK'

Erdoğan’ın 2014 yerel seçimlerinde CHP’den aday olabileceği değerlendirmeleri yapılmış, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da onayıyla Uşak’tan aday gösterilmesi süreci resmen başlatılmıştı. Ancak partinin ulusalcı tabanının refleksiyle Erdoğan'ın adaylığı gerçekleşmemişti. 

Kılıçdaroğlu, Uşak’ta belediye seçimlerini yeniden AK Parti'nin kazanmasının ardından yakın çevresine, ''Kendi elimizle Uşak'ı AK Parti'ye hediye ettik'' değerlendirmesinde bulunmuştu. 

Alınan bilgilere göre Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki temas, 7 Haziran seçimlerinden sonra da devam etti. Erdoğan, 1 Kasım listesinde 2. sırayı almayı kabul etti. 
İstanbul 3. bölge ve Ankara 1. bölgede HDP’ye giden oylar için eski Alevi Bektaşi Federasyonu başkanları Fevzi Gümüş ve Ali Balkız listeye alındı. 

YORUMLAR 8
  • burhan sert 8 yıl önce Şikayet Et
    HA CHP HA MHP.biri sol biri sağ kominist
    Cevapla
  • eski kafalilara 8 yıl önce Şikayet Et
    cokta fark varmis ha mhp ha chp ha hdp hepsini koy cuvala salla salla vur duvara
    Cevapla
  • şinasi 8 yıl önce Şikayet Et
    Anadolu söylemiyle; Parti-Marti, siyaset-Miyaset, Benzerlik-Menzerlik, Chp-Mhp...
    Cevapla
  • Arif BİLGİN 8 yıl önce Şikayet Et
    Artık aralarında pek fark kalmadı. C(M)HP olup çıktılar. Biri ötekinin eskisini kullanıyor; öteki berikinin...
    Cevapla
  • zühtü 8 yıl önce Şikayet Et
    yuh olsun.. vatan, millet, hizmet hikaye..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!