Oy pusulası kısaldı: İşte partilerin yeni sırası

1 Kasım'da yapılacak erken seçimler için 27 partiden 18'i aday listesini YSK'ya teslim edince partilerin oy pusulasındaki sırası değişti.

Oy pusulası kısaldı: İşte partilerin yeni sırası
Oy pusulası kısaldı: İşte partilerin yeni sırası
GİRİŞ 21.09.2015 09:36 GÜNCELLEME 21.09.2015 09:38
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Seçime katılma yeterliliği bulunan 27 partiden 18'i aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sunarken 9'u teslim etmedi.

Böylelikle daha önce 20. sırada bulunan AK Parti 15., 4. sıradaki CHP 3., 13. sıradaki MHP 10. ve 17. sırada yer alan HDP 13. sıraya gelecek. Bağımsızların adları oy pusulalarının sonunda sağ tarafa ve siyasi parti genel başkanları ile aynı puntoda basılacaktı. Pusulaların boyunun bu durumda 1 metreyi aşması bekleniyordu. Ancak hem siyasi partilerden 9'unun YSK'ya liste sunmaması hem de bağımsız adayların az olmasından dolayı oy pusulası 1 metreyi aşmayacak.

28 Eylül'de milletvekili kesin aday listeleri Resmi Gazete'de yayımlanacak.

KAYNAK: EBRU KARATOSUN - TÜRKİYE
YORUMLAR 7
  • Hayrullah Taşdelen 8 yıl önce Şikayet Et
    Sistem yanlış ego uğruna ülke heba edilmemeli. İki parti çatısı altında toplanılmalı, kazanan iktidar diğeri muhalefet olmalı. Ülkemizin kıt kaynaklarını kimseye peşkeş çekmeye hiç kimsenin hakkı yok. Biz dünyanın haracını alıp harcamıyoruz. Paralel yapı bu ülkeye sızdırılan bir projedir. Ne yazık değerlerimizi sarsmış vatanımız ve milletimiz bu illetten kurtulmalıdır.
    Cevapla
  • ak ak ak 8 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede paradan nasıl o silindiyse her seçimde de belli bir oy yüzdesi yakalayamayan partiler silinmelidir.örneğin %2 oy alamayan bir parti siyasetten el çekmelidir.ülkede parti enflasyonu var.
    Cevapla
  • HAZ AR 8 yıl önce Şikayet Et
    ah saadet par .ak parti lehine çekilmedin bu millet unutmaz.bu zamanlarda saf tutamayanlar yok olmaya mahkûmdur...
    Cevapla
  • Mehmet kardesim 8 yıl önce Şikayet Et
    Peki diger partiler ak partiden daha mi iyi olacak? Ak parti aldanmadi gulen cemaati zaten koseleri tutmustu. Inan bana bu adamlar 30 yilda anca temizlenir. Pkk ise cozum sureci ile koseye itildi. Gormuomusub kendi insansiz hava araclarimiz hedefleri buluyor kendi helikopterimiz atak vuruyor. Kendi silahlarimiz var. Ayrica karakollar daha guvenli yerlere cekildi. Bu acidan bakin lutfen. Abiler bu secim cok onemli. Hdp chp birlik oluyor. Bizde saadet hudapar birlik olalim. Mhp den kardeslerimiz bizi desteklesin sunlari bi silelim
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    AK PARTİ birdefa aldandı fethullahı başımıza bela etti 2. defa aldandı örgütü bu ülkeye bela etti sizce türkiye 3. bir aldanmayı kaldırır mı?!!!!
    Cevapla
  • Orhan 8 yıl önce Şikayet Et
    üst üste iki defa %5 in altında oy alanlar kapatılmalı.
    Cevapla
  • yayın 8 yıl önce Şikayet Et
    ey YSK sıralamayı önceden açıklamayın. milletvekili listelerini de paylaşmayın. sahte pusula basmasınlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu