Dün Bahçeli HDP'yle yan yana geldi!

TBMM'de HDP, MHP ve HDP'li vekillerin Cumhurbaşkanına saygısızlığı değerlendiren Nuh Albayrak, "Sayın Bahçeli HDP'yle yan yana oldu" dedi.

Dün Bahçeli HDP'yle yan yana geldi!
Dün Bahçeli HDP'yle yan yana geldi!
GİRİŞ 02.10.2015 08:46 GÜNCELLEME 02.10.2015 08:46
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

HDP'li, MHP'li ve CHP'li vekillerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı takındıkları yakışıksız tavra işaret eden Gazeteci yazar Nuh Albayrak, hiçbir şekilde bir araya gelemeyecek olanların dün yine "Erdoğan nefreti" ortak paydasında buluştuklarını ifade etti.

Nuh Albayrak konuyla ilgili söyle konuştu:

Ben, konuya yanlış yerden baktığımızı düşünüyorum. Biz, normal bir bakış açısıyla bu yapılan  muameleyi değerlendirmeye çalışıyoruz. İşte siyaset rafa kalkıyor, birlik beraberlik zedeleniyor... Birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğu böyle bir günde bu nasıl tavır?

"ERDOĞAN DÜŞMANLIĞI" ORTAK PAYDASINDA BİR ARAYA GELDİLER

Daha önce sahnelenen ve kendileri açısından verimli olan oyun tekrar sahneye konulmuş durumda 1 Kasım tarihi netleşir netleşmez.

Bir şey var. Konuşmanın içeriğinden bahsediyorlar. HDP'liler Sayın Cumhurbaşkanı'nın konuşmasını dinleyip de öyle mi çıktılar dışarı? Dolayısıyla onlar için konuşmanın bir anlamı yok. Onların bir amacı var. Ortak bir paydada toplanmış bir cephe var. Buna kimler dahil? Normal şartlarda bakıldığı zaman, hiçbir zaman yan yana gelemeyecek olanlar dahil.

BAHÇELİ HDP VE DEMİRTAŞ'LA YAN YANA OLDU

Sayın Bahçeli'nin bütün siyasi sermayesi ne üzerine kurulu? HDP'nin terör örgütüne yakın olmasından dolayı HDP'den uzak olmak, HDP'nin bulunduğu yerde bulunmamak üzerine kurulu. Bırakın hükümeti falan, neredeyse onların bulunduğu çatı altında bulunmamak üzerine kurulu.

ARTIK MHP'DE "DEVLET GELENEĞİ" DİYE BİR ŞEY KALMADI! "DEVLET BAHÇELİ GELENEĞİ" VAR

Bugün Sayın Bahçeli kimin yanında oldu? HDP ve Sayın Demirtaş'la yan yana oldu. Neden? Sadece ve sadece Sayın Erdoğan'ın karşısında olmak için. O yüzden Meclis'e de gelmedi.

Gün boyunca "MHP devlet geleneğine uymadı" gibi değerlendirmeler duydum. Ne devlet geleneği? Artık "Devlet Bahçeli" geleneği var. Devlet geleneği diye bir şey yok artık partide.

Dolayısıyla CHP'nin, MHP'nin, HDP'nin kendi içerilerinde bir takım siyaset mekanizmaları olabilir, seçim bildirileri olabilir... Bunların hepsi ayrıntı. Kendi içlerinde müstakil olan, ama bir yere bağlı olan, muhtariyet olan devletler gibi bunlar. Tamamı Erdoğan karşıtlığı paydası altında toplanmış durumda. Yoksa bunun başka izahını yapamazsınız.

Sayın Erdoğan'ın tarzı, tavrı gibi hoşlarına gitmeyen bir takım şeyler olabilir. Herkes herkesi sevmek zorunda değil. Ama burada söz konusu olan bir temsil makamıdır. Sayın Erdoğan'ın kişiliğinden bahsetmiyoruz.

Arızalı, çalışmayan bir saat bile günde iki defa doğru vakti gösterir hiç çalışmadığı halde. Sayın Erdoğan'ın hiç mi doğru hareketi, hiç mi doğru politikası yok? Siz Allah aşkına hatırlıyor musunuz, Sayın Erdoğan'ı; Sayın Demirtaş'ın veya Sayın Kılıçdaroğlu'nun tasvip ettiği bir davranışını, bir sözünü duydunuz mu?

BÖYLE BİR YAPININ İLKESİ OLAMAZ

Artık Türkiye'de iki grup var. Bir Erdoğan'ı kabul edenler var, bir de etmeyenler var. Etmeyenlerin hepsi bir torbanın içerisinde gibi. Bu torbanın içinde paraleli de var, solcusu da var, eski liberal bozuntusu da var, HDP'lisi de var, teröristi de var. Böyle bir tek hedefte birleşmiş, karmaşık bir yapı var. Böyle bir yapının ilkesi olamaz, bir ortak görüşü olamaz. Bu karma karışık, birbiriyle hiç alakası olmayan yapının bir tek çimentosu var: Erdoğan düşmanlığı.

Bu mantık üzerine kurulu bir cepheden siz doğru bir davranış bekleyemezsiniz. Bunların davranışlarını da normal parametrelerle izah edemezsiniz. Kendine has bir davranış biçimi bu. 

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, 24 TV'de yayınlanan Yeni Türkiye programında 'Erdoğan düşmanlığı' üzerine kurulmuş olan cephenin dün Meclis'te takındığı tavrı yorumladı.

YORUMLAR 20
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    birlik beraberlik mi ortak paydamız Erdoğan mı ki birlik ve beraberliğimizin kıstası olsun. birlik beraberlik din bayrak vatandır.
    Cevapla
  • anlamıyor 8 yıl önce Şikayet Et
    mhp biter ülkücü hareket devam eder
    Cevapla
  • Ülkücü 8 yıl önce Şikayet Et
    Hiç korkma ne MHP biter ne ülkücülük.Ama AKP biter bunu bir kenara yaz.
    Cevapla
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu utanmazlar bir de milliyetçiyiz diye geçiniyor. Bunlar ülkücü değil türkücü tayfası. Bu cahiller adam olmazlar.
    Cevapla
  • şafak 8 yıl önce Şikayet Et
    niye utansın ki sonuçta her ikisi de ırkçı bir milliyetçilik sergileyerek halkı kürt vede türk olarak bölüp sonrada karşı karşıya getirerek çetıştırmak istiyorlar.Bunun önündeki tek engel ise ırkçılığı ayklarımın altına aldım diyen Peygamberimizin izinde giden RECEP TAYYİP ERDOĞANDIR onun için ortak düşmanlarınada ortak tavır alıyorlar.
    Cevapla
  • Baytar Efendi 8 yıl önce Şikayet Et
    Mhp ve Bahceli her zaman hdp ile aynı duruş ve görüştedir. Bu yalan diyecek bir mhp li cıkar mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı