İzmir'de başlayacak Ankara'da bitirecek

MHP Lideri Devlet Bahçeli, seçim beyannamesini açıkladıktan bir hafta sonra meydana inecek.

İzmir'de başlayacak Ankara'da bitirecek
İzmir'de başlayacak Ankara'da bitirecek
GİRİŞ 07.10.2015 03:38 GÜNCELLEME 07.10.2015 07:13
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Zaman darlığı nedeniyle Türkiye çapında il mitingleri yerine bölge mitingleri yapmayı planlayan Bahçeli, seçim gezilerine İzmir’den başlayacak. Miting turunda son durak ise Ankara olacak.

11 Ekim’de Gündoğdu Meydanı’nda tüm Ege’ye seslenecek olan MHP Lideri 18 Ekim’de İstanbul’da olacak. Son büyük miting ise 25 Ekim’de Ankara’da yapılacak. Böylece üç büyük kentin çevresindeki illerden katılımla büyük bölge mitingleri yapılacak. Bu mitinglerin yapılacağı tarihler arasında kalan zamanlarda, illerden gelen talepler doğrultusunda küçük toplantılar yapılabileceği belirtiliyor. Önceliğin kıl payı vekillik kaybedilen ya da kazanılan illere verileceği belirtiliyor.

KAYNAK SIKINTISI

Bahçeli’nin il mitingleri yapmamasının nedenlerinden biri de güvenlik kaygısı ve kaynak sıkıntısı. Güvenlik zafiyeti yaşanması ya da provokasyon ihtimaline karşı mitingler illere yaygınlaştırılmadı. 5 ay arayla seçime gidiliyor olması nedeniyle yaşanan kaynak sıkıntısı da, bölge mitingleri tercihinin nedeni olarak gösteriliyor.

Bahçeli mitinglerde, kapalı salon toplantılarında ve televizyon programlarında “Ülkenin Geleceğine Oy Ver” ve “Sen, Bilirsin Türkiye” sloganlarıyla hazırlanan beyannamedeki vaatlerini sıralayarak oy isteyecek. Ancak öncelik, 7 Haziran sonrası gelişmeler çerçevesinde yöneltilen eleştirilere yanıt vermek olacak.

TEZLERİ HAZIR

Gezilerinde, neden koalisyon kurmadıklarını anlatacak olan Bahçeli, MHP’nin 4 temel şartının AK Parti tarafından kabul edilmediği, kendilerine ve CHP’ye koalisyon önerilmediği, baştan beri Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın hükümet kurma yanlısı olmadığı tezlerini öne çıkaracak.

Bahçeli ayrıca AK Parti’nin olmadığı yerde istikrarsızlık yaşanacağı tezine karşılık, terör olaylarının neden 7 Haziran sonrası başladığı sorusunu gündeme getirecek. Bahçeli seçim sandığının yeniden seçmenin önüne gitmesinden AK Parti’yi sorumlu tutacak ve AK Parti’nin seçmenin iradesine saygı göstermediğini, seçimi yok saydığını, tek başına iktidar denemesi için yeniden seçimi dayattığını öne sürecek.

YORUMLAR 5
  • hayır 8 yıl önce Şikayet Et
    başından beri herşeye hayır diyenle nasıl hukumet kurulur ,7 hazıran dan hemen sonra hemen hayır deyıp seçim isteyen kendisi değilmiydi
    Cevapla
  • bahadır yıldız 8 yıl önce Şikayet Et
    izmir de başlayıp manisada bitirse de olur.
    Cevapla
  • Ahmet Yıldırım 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu ırkçı parti'ye Güneydoğu'dan oy veren insanlarımız utansın. Güneydoğuda bunları temsil edenler utansın. İl yöneticilerinde hiç mi utanma yok. İşte her şey açıkça ortada. Bölge insanımızı ziyaret etmekte olan aciz bir önetim.
    Cevapla
  • Vah vah 8 yıl önce Şikayet Et
    Kesin PÜSKEVÜT-ÇAY parası yapmıştır miting paralarını
    Cevapla
  • şems ve kamer 8 yıl önce Şikayet Et
    sivas ve g antep in doğusuna gitmez zaten .bu sefer oylar çok düşecek .12.7 kada düşer,her şeye hayır dersen,hükümete üye vermezsen,meclis başkanlığında ak partiyi kerhen desteklersen,meral hanıma yer vermezsen,merve kavakçı nın meclisten atılmasına göz yumarsan,sadi bey mecliste dövülürse,tuğrul bey i atarsanız alacağınız vekil 55 4 parti olur mhp.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi