Beşir Atalay: Çözüm süreci bekliyor

AK Parti Van 1'inci sıra milletvekili adayı Beşir Atalay, seçim bölgesi Van'da yaptığı açıklamada çözüm sürecine değindi.

Beşir Atalay: Çözüm süreci bekliyor
Beşir Atalay: Çözüm süreci bekliyor
GİRİŞ 10.10.2015 14:43 GÜNCELLEME 10.10.2015 14:43
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ak Parti Van 1'inci sıra milletvekili adayı Beşir Atalay, seçim çalışmaları kapsamında kentteki basın mensuplarıyla bir otelde bir araya geldi. Van için yapılan seçim çalışmalarını anlatan Atalay, Van için de ayrı bir seçim beyannamesi hazırladıklarını söyledi. Özellikle sandık güvenliğine dikkat çeken Atalay, parti olarak oluşturdukları bir ekibin sadece bu konuyla ilgilendiğini her sandığa hakim olunulacağını hukuk dışılığa da izin vermeyeceklerini söyledi. Halen kapalı olan Kapıköy Gümrük Kapısı'na değinen Atalay, bu kapının açılması için her kesimden insanların beklentileri olduğunu söyledi. Kapının açılmasıyla ilgili Başbakan Davutoğlu ve Gümrük ve Ticaret Bakanı ile görüştüğünü söyleyen Atalay, "Şu anda orada çalışma ortamının iyileştirilmesi, çalışma ortamının rahatlatılması ve güvenlik önlemlerini alıyoruz. Önümüzdeki 10 gün içinde kapıyı açmış olacağız" dedi. Çözüm süreci ile ilgili de açıklamalarda bulunan Atalay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çözüm sürecinin bir hedefi vardı. Ülke içindeki terör unsurları yurtdışına çıkacak. Devlet dağdakilerin, terör unsurlarının hayata dönüşü, siyasete dönüşüyle ilgili çalışma yapacak. Silahlar gömülecek. İşin özü budur. Ak Parti önce toplumun her kesimi için, mağduriyetlerini gidermek için çalıştı. Herkesim şu anda daha özgür. Bu siyaseti yapanlar bizim getirdiğimiz özgürlük içinde yapıyorlar, onun için daha rahat konuşuyorlar. Başlattığımız çözüm sürecini de herkes kabul etti. Dışarı çıkılacak silah bırakılacak. Dışardakilerin eve dönüşüyle ilgilide devlet her türlü çalışmayı yapacak. Yasal zemini bile hazırlandı. Yasası bile çıkartıldı. Ama ondan sonra Suriye'deki gelişmeler süreci çok etkiledi. Çözüm sürecini esas zehirleyen Suriye'deki gelişmelerdir. Tabii Suriye yönetiminin de kendi içindeki karışıklıklar biraz da Türkiye'yi sorumlu tutarak, Türkiye'ye dönük gerek IŞİD üzerinden gerek PYD üzerinden olumsuzluk, militan giriş çıkışı, silah girişi çıkışı olmuştur. Bunların bir kısmı istihbari bilgilerdir. 6-7 Ekim 2014 olayları buradaki en önemli kırılma noktasıdır. Bunun için diyorum, ihanet edildi çözüm sürecine. Önce o sözler tutulmadı dışarı çıkışlarla ilgili. İstismar ettiler. Soruyorlar ne olacak diye, çözüm süreci bekliyor. 'Silahı bırakacağız' iradesi olmadan çözüm süreci hayata geçmez. Çünkü devlet elinden geleni yaptı ve ihanete uğradı. Devlet bunu düşünüyor. Bundan sonra devlet bölgede son vatandaşımız bile huzurlu hayata kavuşmadan başlattığı güvenlik çalışmalarını yürütür. Bu devletin görevidir zaten. Bölgede örgütün, HDP kesiminin baskıları var ve devlet bunları önlemek için güvenlik önlemi alıyor. Eskiden devlet yapmış baskıyı zulmu, şimdi örgüt ve HDP kesimi yapıyor."

YORUMLAR 6
  • ateş 8 yıl önce Şikayet Et
    Çözüm lafı midemi bulandırıyo
    Cevapla
  • A. Hakim yolaşan 8 yıl önce Şikayet Et
    Çözüm sürecini Hdpkk bitirmiştir arkadaşlar HDP barajın altında kalırsa bu kadar şımaramazlar
    Cevapla
  • fedai 8 yıl önce Şikayet Et
    Çözüm devamsa oy yok
    Cevapla
  • Dogrucu 8 yıl önce Şikayet Et
    Pkk silah bırakmadan olmaz diyor kardeş. Pkk da silah bırakamaz zaten cnku böyle bir iradesi yok. O yuzdn dwlet terörle snuna kadar mucadele edecek we halkın ustundeki baskı we tehdidi ortadan kalktktan snra çözüm süreci halkla yurutulecek. Sureç de degisecek demokratk açılım olacak. Kürt kardeşlrmz warsa maduriyetlerini belirtecek we dewlet bunlara çozum getrmeye çalşcak.
    Cevapla
  • bülent kose 8 yıl önce Şikayet Et
    Artık ben parti bile demiyorum önemli olan benim ülkem yanii tc tek vatan tek bayrak partim sonradan gelir akp duruşu yeter bu ulkede usta varken kolay kolay tc devletine birsey olmaz Herşey vatanicin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'