Yazıcı: HDP'nin özrü kabahatinden büyük

AK Partili Hayati Yazıcı, Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısıyla ilgili manipülasyon yapan HDP'ye tepki gösterdi.

Yazıcı: HDP'nin özrü kabahatinden büyük
Yazıcı: HDP'nin özrü kabahatinden büyük
GİRİŞ 13.10.2015 18:11 GÜNCELLEME 13.10.2015 18:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Hayati Yazıcı, Ankara’daki terör saldırısına ilişkin kamuoyuna yanlış rakamlar açıklayan ardından özür dileyen HDP’ye tepki göstererek, “Kimse yanlış rakamlarla kamuoyunu yanıltma hakkına sahip değildir” dedi.

HDP’nin özür dilemesini değerlendiren eski Bakan Yazıcı, “Hani bir söz vardır, ‘Karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar.’ Bunların yaptığı bundan ibarettir. Saldırı hepimizi çok üzdü. Bu bizim büyük bir acımızdır. Yüz dolayında insanımızın katledilmesi, bu kadar şehidin olması, cumhuriyet tarihimizin en büyük katliamlarından birisidir. Lanetliyoruz, kınıyoruz. Ancak keşke en azından bu ortak acımız olan saldırıyı, tahmin yürütmeden, ona buna çamur atmadan, kamuoyunu yanlış algılandırma amacı gütmeden sussaydık, birlikte acımızı paylaşaydık. Acıyla kızgınlık dilin kötü kullanılması sonucu yanlış algılar oluşuyor. Bu da hepimizi zedeliyor” diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, “128 kişi yaşamını yitirdi” açıklamasına atıfta bulunan Yazıcı, “Elinden veri yoksa 128 kişi öldü beyanını nasıl verirsin? Elinde veri yokken bu faillerin, fiillerini devlete ve cumhurbaşkanımıza nasıl mal edersin? Bu da bir gaddarlık değil mi? Benim için bu da bir gaddarlıktır. Sözünüzle gaddarlık yapıyorsunuz. Biri bomba bağlayıp insanları öldürüyor, sizde elinizde hiçbir delil yokken, birilerini, ‘Bu insanları onlar öldürdü’ diye yaftalıyorsunuz. Bu üzüntü verici bir durumdur. İnşallah bu yaptıkları hata onlara ders olur. Kamuoyu önüne çıkmış siyasi kişilikler sorumlu davranmalıdır. Vatandaşın kardeşliğini, ülkemizin bütünlüğünü her şeyin önünde görmeli, sorumluluk anlayışı içerisinde beyanda bulunması gerekir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığına bilgi verilmediği gerekçesiyle yapılan eleştirileri de değerlendiren Hayati Yazıcı, “Üç bakan çıkıp basın açıklaması yaptı. Sağlık bakanı rakamları verdi. Vefat edenlerin dışında ağır yaralılar vardı. Bunlardan da yaşamını yitirenler olunca dolayısıyla sayıda artış oldu ve o rakamda kamuoyu ile paylaşıldı. Yani bakanlık bilgi vermedi diye bir durum yok. Hiçbir birey tahmin üzerinden, sanki o tahmini gerçek bilgiymiş gibi kamuoyuna sunma hakkı yoktur. Özür diliyorlar ama özürleri kabahatlerinden büyük. Yaptıkları suçlama kendilerini haklı çıkartmaz. Yanlış yapmışlardı. Özür dileyerek o yanlışı düzelttiler” şeklinde konuştu.

Yazıcı, daha sonra Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve AK Parti Zeytinburnu İlçe Teşkilatı üyeleri ile birlikte Zeytinburnu’nda tekstilcileri ziyaret etti. Burada esnaflarla bir araya gelen Yazıcı, hem esnafla sohbet etti hem de sorunlarını dinledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • Uğur 8 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış yapmışlardı ama özür dileyerek o yanlış düzeltilemez.Devleti terör olayını yapmakla suçlayan hatası ve kabahati hiçbir şekilde düzeltilemez.
    Cevapla
  • cihan 8 yıl önce Şikayet Et
    ilkokulda hırsızlık olayı olduğunda öğretmen sınıfa sorar kim çaldı diye.. hırsızlığı yapan çocuk ileri atılır ben yapmadım ..ahmet yaptı öğretmenim der...
    Cevapla
  • şıbbap 8 yıl önce Şikayet Et
    bunların içine işlemiş yalancılık öyle olmasa enayiler inanmaz sılhoya
    Cevapla
  • vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    hdp'nin mesleği yalancılık.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı