Kılıçdaroğlu HDP'ye toz kondurmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüm partileri eleştirirken HDP'ye tek laf etmedi.

Kılıçdaroğlu HDP'ye toz kondurmadı
Kılıçdaroğlu HDP'ye toz kondurmadı
GİRİŞ 21.10.2015 13:16 GÜNCELLEME 21.10.2015 13:20
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin iktidar olması halinde terör belasını sonlandıracaklarını, ülkeye barış ve huzur getireceklerini bildirdi.

Kılıçdaroğlu, havayoluyla geldiği Bodrum'dan karayoluyla Aydın'ın Didim ilçesine geçti. Atatürk Bulvarı'nda partisinin seçim bürosu önünde toplanan kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, Didim'de olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

1 KASIM MESAJI

Konuşmasının başında başlayan yağmurun bereket olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçiminde herkesin sandığı gitmesini istedi.

"AĞLAMADIK SIZLAMADIK"

Kılıçdaroğlu, milli iradeye saygılı oldukları için 7 Haziran sürecinde koalisyon görüşmelerini yaptıklarını anlatarak, "Onlar gereğini yapamadılar ve hükümet kuramadılar yetkinin bize verilmesi lazımdı bize vermediler görevi, biz ağlamadık, biz sızlamadık onlar sandılar ki, biz niye bize görev vermediniz diye mağdur edebiyatı yapacağız, yapmayacağız çünkü biz yetkiyi saraydan değil halktan alacağız" dedi.

1 Kasım'da vatandaşın sandığa gitmesiyle Türkiye'nin bir karabasandan kurtulacağını savunan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin ülkelerle kavga etmesinden dolayı turist sayısında düşüş olduğunu savundu.

"İKTİDAR OLDUĞUMUZDA..."

Kılıçdaroğlu, CHP iktidarıyla ülkeye yeniden huzur geleceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"7 Haziran'a kadar bu ülkede hemen hemen terör bitmişti, 7 Haziran'dan sonra yeniden şehitlerimizi vermeye başladık. Şimdi Türkiye güvenilmez bir ülke konumuna geldi, terör var, canlı bombalar var, eskiden PKK belası vardı şimdi bir de başımıza IŞİD belası çıktı, size sözüm söz CHP iktidarında terör belasını sonlandıracağız, bu ülkeye barışı ve huzuru getireceğiz."

Konuşmasında partisinin hazırladığı seçim beyannamesine de değinen Kılıçdaroğlu, okullarda tam gün eğitim olacağını ve öğrencilere ücretsiz öğle yemeği verileceğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de her 4 üniversite mezunundan birinin işsiz olduğunu ifade ederek, işsizlik sorununu terör gündemi gibi bir numaralı sorun olarak ele alacaklarını belirtti.

"ORTADOĞU BATAKLIĞINDAN TÜRKİYE'Yİ KURTARACAĞIZ"

Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin dış politikasını eleştirerek, Türkiye'nin Ortadoğu bataklığından CHP iktidarıyla çıkacağını, tüm ülkelerle iyi ilişkiler geliştirileceğini dile getirdi.

Vatandaşlardan bir şeyi unutmamasını isteyen Kılıçdaroğlu, "Bir şeyi sakın unutmayın, her yerde tekrar söyleyebilirsiniz, Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır, bütün ülkenin bunu bilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ VE MHP'YE ELEŞTİRİ HDP'YE LAF YOK

"13 yıllık iktidarın Türkiye'yi hangi noktaya taşıdığını biliyoruz, işsizlik var, yoksulluk var Türkiye'de terör var her türlü sorunumuz var ve sorunlarımız artıyor. İkinci parti o da sağ olsun her şeye 'hayır' diyor, niye hayır diyor onu da anlamadım, niye hayır? Her şeye 'hayır' diyorsan niye siyasete giriyorsun kardeşim, seçime niye giriyorsun her şeye 'hayır' demek için mi hayır, bu ülkenin barışa, kardeşliğe, birlikte yaşamaya ihtiyacı var bunu sağlayacağız."

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara karanfil atarak ilçeden ayrıldı.

YORUMLAR 29
  • vatan 8 yıl önce Şikayet Et
    Hiç laf edermi kardeş gibiler
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    eee ermeni ikiside ondan
    Cevapla
  • adnan öztürk 8 yıl önce Şikayet Et
    Azınlık milliyetçiliği yapmak kimsenin haddine düşmemiş bu ülkede .tabi sanada kimliğinde kemal yazan kişi
    Cevapla
  • emin 8 yıl önce Şikayet Et
    hdp kapatılsın yeni pkk partiisi chp noter onayıyla tasdiklensin..gerçi notere gerek yok..chp liler onay vermiş nede olsa
    Cevapla
  • aHMET 8 yıl önce Şikayet Et
    Buna niye şaşıyoruz ki. Beyefndi kendi memleketinde bile iki milletvekilini HDP ye hediye etmedi mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzaydaki felaketten kıl pay kurtuldular!
Yiğidolar pes etmedi! Fenerbahçe 90+4'te yıkıldı