Babacan'dan Abdullah Gül açıklaması

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Taraf Gazetesi'nin bugünkü manşetinde Abdullah Gül'e atfedilen ifadelerle ilgili konuştu.

Babacan'dan Abdullah Gül açıklaması
Babacan'dan Abdullah Gül açıklaması
GİRİŞ 21.10.2015 15:05 GÜNCELLEME 21.10.2015 15:20
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Babacan, "Yalanlar üzerinden tartışmaya girmeyi hiç gerekli bulmuyorum" dedi. 

Taraf Gazetesi'nin manşetinde Abdullah Gül'e atfedilen ifadelerle ilgili soruya Babacan, "Haber tamamen gerçek dışıdır, hayal ürünüdür. Sayın Gül de zaten yalanladı. Yalanlar üzerinden tartışmaya girmeyi hiç gerekli bulmuyorum. Türkiye'nin en çok birlik beraberliğe ihtiyaç duyduğu dönemden geçiyoruz. Bu topraklarda ne zaman ki birlik olunmuş, o kadar başarılı olmuşuz. Ne zaman ayrılıklar çıkmış o kadar bu ülke kaybetmiş. Şuan bu imtihan döneminin ortasındayız" dedi.

Türkiye’yi etnik farklılıkları ön plana getirip ayrıştırmaya çalışan bir siyasi parti ile bunun için çalışan terör örgütünün bulunduğunu ifade eden Babacan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Mezhep bakımından karıştırmaya çalışanlar var. Bunlara çok dikkat etmek lazım. İzin vermememiz lazım. Bizim felsefemiz şudur: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduktan sonra herkes bizim kardeşimizdir. 13 yıldır yaptıklarımıza bakarsanız, Türkiye’de artık işleyen bir demokrasi var. Türkiye’de ben sesimi duyuramıyorum iddiasını kimse söyleyemez. Türkiye eğer bir çözüm arayacaksa yine demokrasi ve hukuk içinde arayacak. Bunlar önemli kazanımlar. 7 Haziran’da halkımızın mesajını biz aldık. Bundan sonraki dönemlerde varsa o hataların tekrarlanması için çaba harcayacağız"

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Ak Parti Ankara Milletvekili Adayı Ali Babacan, KONTV'de yayınlanan "Anadolu Soruyor" programında KONTV Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Bay'ın sorularını cevapladı.

YORUMLAR 11
  • Zelis 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne olur pmyo öğrencilerini ataması yapılsın bu üzüntü son bulsun. Lütfen yardımcı olun.
    Cevapla
  • Real 8 yıl önce Şikayet Et
    Senin sesin yeteri kadar çıksa ülke bölünür isteyin tanda bu
    Cevapla
  • Mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın babacan 1803 tane polis diplasını almış sonrada kapının önüne bırakılan sizin bizim kardeşlerimiz nolur bu haksızlığa dur deyin alah için ya PMYO atanamayan polisler cemaatin müdürleri bizim canımızı yakıyor görüntü ya
    Cevapla
  • kenan 8 yıl önce Şikayet Et
    Gül cumhurbaşkanı oldu tekrar vatandaş olamadı
    Cevapla
  • şeker sarıoglu 8 yıl önce Şikayet Et
    babacan adamgibi adam saduyu davrandı gerilimi sevmeyen siyasetci birde ülkesini seviyor nederse hepsi dorucıkıyor inşalah hepböyle olsun cakalara lafvermedi teprikederim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'
Son dakika: Erdoğan 'harekete geçiyoruz' deyip mesajı verdi: Biz 'bitti' demeden bitmez!