Eker: HDP ezanı Kürtçe okutmak istiyor

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, HDP'nin Kürtçe ezan okutmak istediğini öne sürdü.

Eker: HDP ezanı Kürtçe okutmak istiyor
Eker: HDP ezanı Kürtçe okutmak istiyor
GİRİŞ 22.10.2015 08:31 GÜNCELLEME 23.10.2015 05:53
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul 3. Bölge'den milletvekili adayı olan eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 1930-40'larda CHP'nin yaptığı Türk jakobenizminin benzerini bugün HDP'nin bölgede yapmak istediğini söyledi.

Sabah'a yaptığı ziyarette konuşan Bakan Eker, "CHP o zaman Türkçe ezanı hayata geçirmeye çalıştı. HDP de bugün Kürtçe ezan okutmak istiyor. Bunu içten içe dile getiriyorlar. Muhafazakar Kürt seçmen bu oyuna elbette izin vermeyecek. AK Parti'den HDP'ye 'barışa destek adına' adına geçen muhafazakar Kürtlerin oyu 1 Kasım seçimlerinde yeniden AK Parti'ye dönecek" dedi.

'HDP'YE OY VERENLER PİŞMAN'

Eker, seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. İstanbul 3. Bölge'den aday olan Eker, seçim bölgesinde seçmenlerin yüzde 33'ünün Kürt kökenli vatandaşlardan oluştuğunu belirterek, "Seçim bölgemde hemen her gün en az 10 toplantıya katılıyorum. Burada daha önce AK Parti'ye oy vermiş, 7 Haziran seçimlerinde ise HDP'ye oy verdiğini söyleyen muhafazakar Kürt vatandaşlarımla karşılaşıyorum. Bu vatandaşlarımız, bana 'Nasıl olsa AK Parti tek başına iktidar oluyor. Meclis'e girsin barışa katkı sağlar diye HDP'ye oy verdik. Şimdi yaşanan gelişmeler gösterdi ki HDP barış için verdiğimiz oyları, terör örgütlerine ciro etmiş. 1 Kasım'da oyumuzu AK Parti'ye vereceğiz' diyor. Barış için HDP'ye oy veren muhafazakar Kürt vatandaşlarımız 1 Kasım'da AK Parti'ye dönecek" dedi.

KÜRT JAKOBENİZMİ YAPIYORLAR

Diyarbakır'da DBP'li belediyenin peygambere saygısızlık içeren karikatürleri billboardlara asmasına da tepki gösteren Eker, "Danimarka'nın billboardlara taşımaya cesaret edemediği, o iğrenç saldırıyı, belediye Diyarbakır sokaklarında billboardlara taşıdı. Müslümanların inancına yapılan bu saldırıyı kınıyorum. CHP 1930-1940'larda yapmaya çalıştığı Türk jakobenizmini bugün HDP yapmak istiyor. CHP o zaman Türkçe ezanı hayata geçirmeye çalıştı. HDP de bugün Kürtçe ezan okutmak istiyor. Muhafazakar Kürt vatandaşlarımız buna gereken cevabı 1 Kasım'da verecek" diye konuştu. SABAH

YORUMLAR 4
  • Vatannn4 8 yıl önce Şikayet Et
    Ezan ı muhammed alla cc nasıl emreymisse öyle okunur kürtçe türkçe bırakın bunları ,
    Cevapla
  • Sazı 8 yıl önce Şikayet Et
    Adam kürtçe demiş.
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    KÜRTÇE okutmak isteseler bir nabze kabul edilebilir.korkarım tamamen yasaklamak isteyeceklerdir.
    Cevapla
  • balba 8 yıl önce Şikayet Et
    günün en komik haberi seçilebilir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”