Mersin'de Lütfi Elvan farkı: Sarıya boyandı

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın aday gösterildiği Mersin, 1 Kasım seçimleri sonrası sarıya boyandı.

Mersin'de Lütfi Elvan farkı: Sarıya boyandı
Mersin'de Lütfi Elvan farkı: Sarıya boyandı
GİRİŞ 03.11.2015 10:50 GÜNCELLEME 03.11.2015 10:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

7 Haziran seçimleri sonrası koalisyon görüşmelerinden sonuç alınamayıp Türkiye'nin yeniden bir seçime gitmesi kararı alınınca Lütfi Elvan bu kez Akdeniz'in bir diğer büyük ili Mersin'den aday gösterildi.

Bölge insanını yakından tanıyan Elvan, 1 Kasım seçimlerinden 1 ay önce geldiği Mersin'de, çalışmalara hızlı başladı. Kentte hemen her gün sivil toplum örgütleri, iş dünyası ve çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileriyle toplantılar düzenleyen Elvan, sorunları dinledi, çözüm üretti, projelerini aktardı.

Bir ay boyunca bütün ilçeleri birkaç kez dolaşan, halkla bire bir görüşmeler yapan ve yakın temas içerisinde olan Lütfi Elvan, 1 Kasım seçimlerinde partisinin oy oranını artırmasında önemli rol aldı.

CHP'nin kalesi olarak bilinen Mersin'de oy oranını arttıran AK Parti, birinci parti olmayı başardı.


 
Mersin'deki çalışmaları sırasında kentin kangren olmuş sorunlarına el atan Elvan, söz verdiği projeleri bir bir hayata geçirdi. Bu dönemde Çukurova Bölgesel Havalimanının ihalesine çıkıldı, kara yollarında ihale yapılarak çalışmalara başlandı, Tarsus-Kazanlı Turizm Projesindeki yol problemiyle ilgili 'acele kamulaştırma' kararı alındı, OSB-otoyol bağlantısı çalışmaları hızlandırıldı, Mersin-Antalya arasında bölünmüş yol çalışmasının kalan kısmı için ihaleye çıkıldı. Benzer birçok projenin hayata geçmesini sağlayan Elvan, yeni dönemde Mersin için oldukça önemli ve büyük projelerin adımlarının atılacağı müjdesini de verdi.

AK PARTİ, CHP'NİN AKDENİZ'DEKİ KALELERİNDEN MERSİN'DE BİRİNCİ PARTİ OLDU
 
Eski Bakan Lütfi Elvan'ın çabaları, 1 Kasım seçimlerinde meyvelerini verdi. CHP'nin kalesi olarak bilinen Mersin'de, AK Parti yüzde 31 oy alarak birinci parti oldu ve milletvekili sayısını arttırarak 4 milletvekili çıkardı.

7 Haziran seçimlerine göre Mersin genelindeki oyunu yüzde 5 oranında arttıran AK Parti, ilçelerin büyük bir bölümünde fark attı.
 
Mersin'deki çalışmalarında, "Bizim işimiz aş, iş, hizmet etmek" diyen Elvan, Mersin'i ayağa kaldırmak, Mersin'i şahlandırmak için burada olduğunu söyledi. Mersin'e gelmeden önce devam eden projeleri gözden geçirdiklerini, kentin sıkıntılarını tespit ettiklerini ve yapılması gerekenlerle ilgili bir program hazırladıklarını kaydeden Elvan, "Biz Mersin'de tüm kesimlerle bir olacağız, beraber olacağız, diri olacağız. Güçlü bir Mersin, güçlü bir Türkiye için birlikte olacağız" dedi.

YORUMLAR 1
  • mersinli 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım hayırlı olsun kentin en önemli sorunu ulaşım yollar küçük araçlar hergün çoğalıyor sabah akşam tırafik kitleniyor.acil metro hatları gerekiyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!