Türkeş: Seçmen 'sen şurada, kenarda dur' dedi

Başbakan Yardımcısı Türkeş, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Türkeş, "'yüzde 46'nın üstü' diyordum ama yüzde 49,5'i tahmin etmiyordum" dedi.

Türkeş: Seçmen 'sen şurada, kenarda dur' dedi
Türkeş: Seçmen 'sen şurada, kenarda dur' dedi
GİRİŞ 05.11.2015 12:05 GÜNCELLEME 05.11.2015 12:05
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, seçim sonuçlarına ilişkin, "Vatandaşlar, tekrar normal ayarlarına getirdi diyelim bu işi. Yani hükümet olmak istemeyen partilere 'Sen şurada, kenarda dur' dediler. Terörle arasına mesafe koyamayan partiyi de aşağıya çektiler. Dolayısıyla da önümüzdeki 4 yılı kim götürebilir diye bakıldığında da AK Parti'ye yöneldiler" dedi.

ABD'de bile seçime katılım yüzde 50 değil

Türkeş, 1 Kasım milletvekili genel seçimine katılım oranının yüzde 87 olarak gerçekleştiğini hatırlatarak, bu durumun önemine işaret etti. Batı demokrasilerinde, "en iyi demokrasi" olduğu ifade edilen ABD'de bile seçime katılımın yüzde 50'yi bulmadığını dile getiren Türkeş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de 48 milyon insan sandığa gitti ve oy kullandı. Bir kere onlara müteşekkiriz. Yüksek bir görev şuuru ve sorumluluktur vatandaşlarımızın yaptığı. Başta Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız olmak üzere, devlet bürokrasisinde güvenlikle ilgili insanlarımız, hakimlerimiz, seçim kurullarında görev yapan AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin bütün sandık görevlilerine özverili çalıştıkları için teşekkür ediyorum. Herkes tam dikkat meseleyi takip etti. Batı'nın da imrendiği güzel bir seçim yaptık. Türkiye olarak bu imtihandan 10 üzerinden 10 ile geçtik."

"Vatandaş AK Parti bünyesinde koalisyon yaptı"

Tuğrul Türkeş, 7 Haziran'daki seçime göre AK Parti'nin oyunu ciddi oranda artırdığını ve tek başına iktidara geldiğini ifade ederek, bunun nedenlerini şu şekilde sıraladı:

"AK Parti'de, bu 4 ay içinde oy yükselişinde 7 Haziran'da koalisyon yapılamayışı, diğer siyasi partilerin negatif tavırlarının ve terörle arasına mesafe koyamayan bir siyasi partinin Meclis'te hak etmediği kadar büyük bir oranla temsil edilmesinin vatandaşlarda rahatsızlık yarattığını düşünüyorum. Vatandaşlar, tekrar normal ayarlarına getirdi diyelim bu işi. Yani hükümet olmak istemeyen partilere 'Sen şurada, kenarda dur' dediler. Terörle arasına mesafe koyamayan partiyi de aşağıya çektiler. Dolayısıyla da önümüzdeki 4 yılı kim götürebilir diye bakıldığında da AK Parti'ye yöneldiler."

"Yüzde 46 diyordum ama 49.5'i tahmin etmiyordum"

Başbakan Yardımcısı Türkeş, AK Parti'nin yüzde 49,5 oy oranına ulaşmasını da büyük bir başarı olarak nitelendirdi.

MHP tabanındaki oyda bir farklılaşma olacağını tahmin ettiğini ve buradaki hareketliliğin de AK Parti'ye yöneldiğini aktaran Türkeş, "Ben 'yüzde 46'nın üstü' diyordum ama yüzde 49,5'i tahmin etmiyordum" diye konuştu.

7 Haziran'dan sonra gelişen koalisyon görüşmelerinde netice alınamayacağını gören vatandaşın 1 Kasım'da tek parti iktidarına yöneldiğini söyleyen Türkeş, bunun memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Türkeş, 7 Haziran seçimlerinden sonra siyasi partilerin koalisyonu becerememesi üzerine, "Koalisyonu vatandaş yapsın" dediklerini belirterek, "Vatandaş bu mesajı görmüş. Ben onu çok memnuniyetle karşıladım. Siyasi partiler koalisyonu beceremediler ama vatandaş AK Parti'nin bünyesinde bir koalisyon yapmış oldu. Diğer partilerden buraya oy akışkanlığı sağlandı. Tabii ki Sayın Başbakanımızın balkon konuşmasında da beyan ettiği gibi bundan sonra herkese eşit hizmet arzı için elimizden geleni yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'yi seçime geçici hükümetin götürdüğünü anımsatan Türkeş, seçimi çok büyük bir olay olmadan, sıkıntı yaşamadan, huzur içinde gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Türkeş, 15 gün sonra geçici hükümetin görevinin sona ereceğini, seçim hükümetinin görevini layıkıyla yaptığını söyledi.

YORUMLAR 14
  • şehitler 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Tuğrul TÜRKEŞ gibi gerçekleri görenler gereğini yaparsa tabiki Türkiye yoluna devam eder kaoslara sürüklenmez.En kötü karar kararsızlıktan daha iyidir.Bir de allah için olursa karşılıksız kalmaz inşaallah.
    Cevapla
  • Yasar 8 yıl önce Şikayet Et
    Kalk lan Babamin koltugundan ..))
    Cevapla
  • yalnız 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın Tuğrul Türkeş'i tebrik ediyorum. Türk milliyetçiliği dar kalıplara sıkıştırılmamalı...
    Cevapla
  • çok bilmiş 8 yıl önce Şikayet Et
    size bakanlık güzel gidiyor. bence başbakan yardımcılığı görevi verilmeli ve türkeş ruhu yadedilmeli. hernekadar baba türkeş'de menderes vebali olsa da...
    Cevapla
  • mıstık 8 yıl önce Şikayet Et
    çok iyi okumuş sonuçları bravo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası