HDP'li isimden Demirtaş'ı kızdıracak sözler

HDP eski Hakkari Milletvekili Adil Zozani, başkanlık sistemini savunduğu için partiden dışlandığını ifade etti.

HDP'li isimden Demirtaş'ı kızdıracak sözler
HDP'li isimden Demirtaş'ı kızdıracak sözler
GİRİŞ 06.11.2015 02:15 GÜNCELLEME 06.11.2015 02:15
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen'in "Başkanlık sistemini tartışırız" sözleri dikkatleri HDP'de yaşanan değişime yönlendirdi. 7 Haziran öncesi parti içinde benzer söylemleri dillendirdiği için tepki toplayan HDP eski Hakkari Milletvekili Adil Zozani, 1 Kasım'ın ardından partide yaşanan değişimi değerlendirdi. 

ÖCALAN KAPIYI KAPATMAZ 

Mevcut parlamenter sistemin, 90 yıl boyunca dayatıldığını ifade eden Zozani, ''Üstelik bu sistem, doğru düzgün işlemiyor. AK Parti'nin, 'Başkanlık sistemi' teklifinin önemsenip tartışılması ve herkesin bu sürece katkı vermesinde yarar var. Öcalan'ın da bu tartışmaya kapı kapatacağını kimse düşünmesin'' dedi. 

OYLAR SAHİBİNE GERİ DÖNDÜ

Adil Zozani, "Türkiye'de bugüne kadar birçok Kürt partisi kuruldu ve seçimlere katıldı. Kürt partilerinin özelliği, kemikleşmiş seçmene sahip olmasıdır. Ama ilk kez, bir Kürt partisine gelen oylar, 1 Kasım seçimlerinde geri gitti. HDP'nin özellikle 7 Haziran seçimlerinde kullandığı, ''Seni başkan yaptırmayacağız'' söyleminin partiye oy getirdiğini düşünmüyorum. 7 Haziran'da HDP'ye gelen bu oylar, AK Parti'nin oylarıydı. 7 Haziran'dan sonra oylar sahibine geri dönmüş oldu. HDP'nin bu durumu iyi okuması gerekiyor" dedi.

BİR İTİRAF DA İZMİR'DEN

İzmir'de 7 Haziran'da yüzde 10.3 olan oyunu 1 Kasım'da yüzde 8.6'ya düşüren HDP'nin İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, ''Sol, laik seçmen yine bizden vazgeçmedi ama muhafazakar Kürtler'den oy alamadık. Çatışma hali olumsuz etki yarattı'' ifadesini kullandı.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 11
  • türkiyeli 8 yıl önce Şikayet Et
    eski bakan adil bey dogru söylüyor...onu takdir ediyorum..
    Cevapla
  • Turkey-Türkiye 8 yıl önce Şikayet Et
    HDP'de kendileri ve teşkilatlarını sorgulama yerine; Koltuk, Makam, Mevki konusunda düşünce ve faaliyetleri ağır basmaktadır Maalesef!
    Cevapla
  • kanyadan 8 yıl önce Şikayet Et
    diyarbakır belediyesinin astığı efendimize hakaret afişinin tepkisi daha belli olmadı, halka bu duyurulmadı, türkiyede en büyük miting diyarbakırda yapılmıştı efendimize yapılan karikatüre tepki mitingiydi o, müslüman kürtler artık bu marksistlerden kurtulmalıdır. nasılki geçmişte diyarbakır, batman, siirt, muş, urfa, bitlis, van milli görüşün kalesi olmuşsa tekrar bu gün milli götrüşü temsil eden AK-PARTİ'nin kalesi olacak Allah'ın izniyle,
    Cevapla
  • Badıllı 8 yıl önce Şikayet Et
    Bırak kem küm etmeyi de açık konuş.Ak Partiyemi girmek istiyorsun?
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    türk düşmanı olduğunu yenimi anladınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adliyede büyük yüzleşme! Polat ve Banu Parlak karşı karşıya
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak