Muhalefetin küçük kaleleri de AK Parti'nin oldu

AK Parti, muhalefetin küçük kalelerini de fethetti. Antalya'da 2 ilçe hariç diğer 17 ilçede birinci oldu. Pek çok ilde de durum aynı...

Muhalefetin küçük kaleleri de AK Parti'nin oldu
Muhalefetin küçük kaleleri de AK Parti'nin oldu
GİRİŞ 09.11.2015 10:55 GÜNCELLEME 09.11.2015 10:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

1 Kasım seçimini açık ara farkla kazanan AK Parti, küçük ilçelerde de diğer partilerin kalelerini fethetti. Muhalefet partilerinin yıllarca oy oranını koruduğu illerde bu defa gülen AK Parti oldu.

CHP'nin kalesi olarak bilinen Antalya'nın Konyaaltı ve Muratpaşa ilçeleri hariç diğer 17 ilçesinde AK Parti birinci oldu. Afyon'un Sultandağı ilçesinde CHP kazanırken, diğer bütün ilçelerde ipi AK Parti göğüsledi. İzmir'de ise durum tek bir ilçe farkıyla değişti. Geçtiğimiz seçimde sadece 2 ilçeden oy alabilen AK Parti, bu seçimde Torbalı ilçesinin de gönlünü fethetmeyi başardı.

ŞANLIURFA'DA 13'TE 10

Şanlıurfalılar âdeta HDP'ye rest çekti. Son 2 seçimde de Şanlıurfa'nın 8 ilçesinde birinci olan HDP, bu seçimde sadece 3 ilçede birinci olabildi. AK Parti 1 Kasım'da Şanlıurfa'nın 10 ilçesinde birinci çıkmayı başardı.

MHP'nin kalesi Osmaniye'de 2 ilçe hariç diğer bütün ilçelerde kazanan AK Parti oldu. Ordu'da 7 Haziran'da AK Parti tek fire vermişti. Geçtiğimiz seçimde Gürgentepe ilçesinde birinci gelen CHP, 1 Kasım'da bu ilçeyi AK Parti'ye kaptırdı. Kırklareli'nin 8 ilçesi de 7 Haziran'da 'CHP' dedi. Ancak 1 Kasım'da Kırklareli'nin Demirköy ilçesi AK Parti demeyi tercih etti. HDP, Bitlis'in 7 ilçesinden 6'sında 7 Haziran'da birinci çıkmayı başardı. Ancak 1 Kasım'da Merkez'den gelen oylar AK Parti'ye yaradı. Bitlis merkezi AK Parti kazandı. 
Batman'da da AK Parti bir ilçede birinci geldi. 7 Haziran'da 6 ilçenin tamamından birinci çıkan HDP, 1 Kasım'da Sason ilçesini AK Parti'ye kaptırdı.

Aydın'ın ilçelerinde de dengeler değişti. Son 2 seçimde sadece 5 ilçeden birinci çıkan AK Parti bu seçimde 8 ilçede ipi göğüsledi. Bozdoğan, Buharkent, İncirliova, Karpuzlu, Koçarlı, Köşk, Kuyucak ve Yenipazar ilçeleri tercihini AK Parti'den yana kullandı.

KAYNAK: EBRU KARATOSUN - TÜRKİYE
YORUMLAR 1
  • FARUK KARTAL 8 yıl önce Şikayet Et
    tokat 12 de 12 yerel de böyle genel de böyle
    Cevapla
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?