Bahçeli'den muhaliflere set: Aşmaları çok zor!

MHP’de Bahçeli kurultay tarihini 2018 olarak açıkladı. Olağanüstü kurultay toplansa dahi muhaliflerin önce tüzüğü değiştirmeleri gerekiyor.

Bahçeli'den muhaliflere set: Aşmaları çok zor!
Bahçeli'den muhaliflere set: Aşmaları çok zor!
GİRİŞ 11.11.2015 10:02 GÜNCELLEME 11.11.2015 10:02
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

MHP'de başkan değişimi, tüzük değişikliğine kaldı. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 2017 olarak açıkladığı kurultay tarihini 2018'e çekmesi nedeniyle başkan adayları tüzük kurultayı için kolları sıvadı. Ancak tüzük değişikliği için muhalifleri 621 delegenin desteklemesi gerekiyor. Bu da kurultay hesaplarını şimdiden zora soktu.

7 Haziran'da aldığı oyları 1 Kasım'da eriten MHP'de olası bir olağanüstü kurultayda Bahçeli'nin karşısına rakip olarak çıkacağını açıklayan ilk isim Alparslan Türkeş'in doktoru Selim Kaptanoğlu oldu. Kurultay için partinin ağır toplarının Meral Akşener'in kapısını çaldığı, Koray Aydın, Sinan Oğan, Musavvat Dervişoğlu ve Süleyman Sazak gibi isimlerin kurultay hazırlığı yaptığı belirtiliyor.

2018'E ERTELEDİ

Bahçeli, seçimlerin ardından gündeme getirilen “istifa” taleplerine karşın kurultay tarihi olarak en erken 2017'yi işaret etti ancak önceki gün başkanlık divanında olağanüstü kurultay iddialarına resti çekerek kurultay tarihi olarak 18 Mart 2018'i gösterdi. Bu durum muhaliflerin işini daha da zorlaştırdı. Bin 241 delege bulunan partide olağanüstü kurultay için 249 imza gerekiyor.

ÖNCE TÜZÜK

Ancak tüzüğe göre bu olağanüstü kurultayda genel başkan seçimi yapılamıyor. Önce olağanüstü kurultayda parti tüzüğünün değiştirilmesi, ardından da seçimli kurultay yolunun açılması gerekiyor. Muhalifler 249 delegenin imzasını toplayıp, olağanüstü kurultayı toplamayı başarsa bile genel başkan ve yönetimi değiştiremeyecek. Muhaliflerin en az 621 delegenin desteği ile tüzük değişikliği yapıp ardından tekrar olağanüstü kurultay çağrısı yapması gerekiyor.

KAYNAK: NUR BANU ARAS - YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 11
  • sungur 8 yıl önce Şikayet Et
    akp nin tek başına iktidar olmasında en büyük emek bahçeli nindir. amacı mhp yi yok etmektir. Türkiyeyi abd gibi 2 partili bir sisteme döndürmek istiyor olabilirler
    Cevapla
  • hoca 8 yıl önce Şikayet Et
    Mhp ne zaman kazan kaldirmaj isterse baba ogluna guvenmez hemen satar bunafa ataya itaad derler.... Kulama anlatin mhp turkluk ocagindan vazgecsin... Rahmetli turkesin kemiklerini sizlatayor... Ba adam giderse mhp akpartiyi o zaman mhp zorlar ve ana muhalefet olur.....
    Cevapla
  • Halil 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamdan ancak bu beklenir. Ak Partiye rakip olanlara bakın.
    Cevapla
  • kartal 8 yıl önce Şikayet Et
    Bahceli nin kesin kalmasi lazim ki AK Parti rahatca görev yapsin...
    Cevapla
  • Ali Celil 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir AKP'li olarak Allah uzun omur versin Bahceliye memnunum..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...
Alçakça anlaşmayı duyurdu!