Demirtaş, suikast iddiasını yargıya taşıdı

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, aracındaki iz ve suikast iddiaları ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Demirtaş, suikast iddiasını yargıya taşıdı
Demirtaş, suikast iddiasını yargıya taşıdı
GİRİŞ 23.11.2015 18:17 GÜNCELLEME 23.11.2015 18:17
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yönelik suikast girişimi iddiası yargıya taşındı. 15 gün önce kendisine tahsis edilen kurşun geçirmez aracının arka camında dün hasar tespit edilen Demirtaş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na 'Kasten adam öldürmeye teşebbüs' gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Demirtaş, arka camdaki 2 milimetrelik hasara neden olan ize kurşunun yol açtığını söylerken, valilik 'sert bir cisim' açıklamasında bulunmuştu.

"TAM KAFA HİZASINDA"

Demirtaş'ın avukatı aracılığıyla yaptığı suç duyurusunda Diyarbakır Valiliği'nin 'Herhangi bir saldırı olayı gerçekleşmemiş' açıklamasına yer verilerek, "22.11.2015 tarihinde ve 18.00 sularında Diyarbakır İli Kayapınar İlçesi'nde bulunduğu esnada müvekkil Demirtaş'a eşlik eden koruma polislerince müvekkilin tahsisinde bulunan 21 EL 114 plakalı zırhlı aracın makam koltuğunun bulunduğu sağ arka tarafta, kafa hizasında yuvarlak, düzgün hatlı bir izi fark etmeleri üzerine müvekkile yönelik bir suikast teşebbüsü olup olmadığının araştırılması zorunluluğu hasıl olmuştur" denildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 20
  • ben de haklıyım 8 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle pkk yapmıştır. Güneydoğu'da bir saldırı olacak ve pkknın bundan haberi olmayacak. Duy da inanma. Kalleş saldırı, suikast, tuzak vs. olaylar olduğunda ilk şüpheli değil, ilk suçlu kesinlikle pkkdır. Başkasını aramaya gerek yok. Sözleşmişlerdir aralarında. Bunlardan herşey beklenir.
    Cevapla
  • BAMSI 8 yıl önce Şikayet Et
    senin gibi bir pisliği öldürüp kahraman yapacak insan bizden çıkmaz Kendi adamınız öldürür Türkiye Cumhurıyeti suçlanır.Hep böyle olmuştur.
    Cevapla
  • Kıyas 8 yıl önce Şikayet Et
    Yahu ne kadar acizsin demirtaş
    Cevapla
  • emre 8 yıl önce Şikayet Et
    yahu bu adam gündeme gelmek için zorla kendisine suikast showu yapıyor
    Cevapla
  • BHY 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne ekersen onu biçersin, acaba cinler falan mı musallat oldu? Beddualar şeytanı musallat edebilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı