Keyfi kararlar AK Partili vekili isyan ettirdi

AK Partili Mehmet Akif Yılmaz, suçu sabit olan olayların keyfi uygulanan hakim takdirleriyle adalete olan güveni yok ettiğini söyledi.

Keyfi kararlar AK Partili vekili isyan ettirdi
Keyfi kararlar AK Partili vekili isyan ettirdi
GİRİŞ 28.01.2016 13:22 GÜNCELLEME 28.01.2016 14:14
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Samet Tunçer'in haberi

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz'ın "CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in eşini bıçaklayarak ağır yaralayan ile 16 yaşındaki bir kızı 4 gün alıkoyup tecavüz edenlerin serbest bırakılmalarını" örnek alarak sosyal medya hesabından paylaştığı sözler çok konuşuldu. Konuyla ilgili Haber7'ye açıklamalarda bulunan Yılmaz, Türkiye'nin her yerinde keyfi hakim takdir kararlarının rahatsızlık yarattığını, siyasi iradenin her şeyden sorumlu olduğu düşüncesiyle halkın milletvekillerinin önünü keserek hesap sorduğunu söyledi. Yılmaz, meselenin yargı meselesi olduğunu ısrarla vurguladıklarını belirterek ayrıca Paralel yapı şüphesinin de araştırıldığını açıkladı.

Yılmaz, paylaşımında şunları söylemişti:

"Kocaeli Adliyesi’nde görevli bazı hakimlerin aldığı kararlar artık toplumda infial uyandırmaya başladı. Yüklü miktarda eroinle yakalanan şahıs, cezası yıllara tekabül eden bu suçu sabit iken hakim takdiri ile serbest bırakıldı. 16 yaşında bir kızcağızı 4 gün süreyle alıkoyan ve tecavüz eden zanlılar, kızın teşhis etmesine rağmen hakim takdiri ile serbest bırakıldılar ve rahatça Kocaeli’nde dolaşıyorlar. Alınan bilgiye göre başka bir kızcağızı alıkoymuşlar. Son olarak dün , Fatma Kaplan Hürriyet’e geçmiş olsun ziyaretimde öğrendiğim gelişme. Akla ziyan bir hakim takdiri, eşini 8 yerinden bıçaklayan şahıs, yaralı daha yoğun bakımda iken serbest bırakılıyor. Yaşanan bu gelişmelerin akılla, mantıkla, vicdanla, adaletle izahı yok. Kocaeli’nin vicdanı HSYK’nın bu keyfiliğe karşı harekete geçmesini bekliyor."

HEP KARŞIMIZA ÇIKAN MESELE

Haber7'ye konuşan Yılmaz, kararların akıl ve vicdanla izahının olmadığını belirterek, milletin keyfi yargı kararlarını üzüntüyle karşıladığını söyledi. Yılmaz, "İnsanlar ben de dahil vekillerimizin önünü kesiyor ve 'siz nasıl bir iktidarsınız, böyle bir haksızlığa nasıl göz yumarsınız?' diyor. Acılı insanlarımıza bunun bir yargı meselesini anlatıyoruz ama iktidar olan siyasi iradenin her şeyden sorumlu olduğu izlenimi var. Milletimiz her türlü sorunun çözümü noktasında siyasi iradeyi görüyor. Aklın vicdanın alamayacağı salıvermeyle karşılaşıyoruz, bunlar kabul edilemeyecek konular. Hakimlerimizin milletteki adalet duygusunu zedeleyecek, vicdanları sızlatacak özellikle suçu sabit olmuş olaylarda keyif takdir hakkının kullanılmasının doğru olmadığını bilmesi gerekiyor" diye konuştu.

HSYK HAREKETE GEÇMELİ

Adalet Bakanlığı'na konunun iletilmesinin yanında diğer milletvekillerin de harekete geçmesi için girişimlerde bulunduklarını ifade eden Yılmaz asıl yetkilinin HSYK olduğunu vurguladı. Yılmaz, "HSYK en yetkili kurumdur ve onları göreve çağırdık. Biz milletvekili olarak yargı ile alakalı konuları ise dillendiririz ve gerekli yasal düzenlemeler için adımlarımızı atarız. Türkiye'nin her yerinde keyfi hakim takdir kararları rahatsızlık yaratıyor. Toplumda genel olarak suçlunun serbest bırakıldığı izlenimi doğuyor. Bunun olmaması lazım. Toplumda adalete güven tam olması gerekiyor. Yanlış kararların üzerine gidilmesi için tüm milletvekillerimize çağrım var. Gerekli yasal düzenlemeler için de adım atacağız. Konuyu Adalet Bakanlığımıza iletiyoruz. Bu tür keyfi uygulamaların önüne geçilmesi konusunda HSYK yetkilidir" diye konuştu.

PARALEL YAPI ŞÜPHESİ

Kararlarda 'paralel' şüphesini de araştırdıklarını söyleyen Yılmaz, "Paralel devlet yapılanması devletimizin neredeyse bütün kurumlarında var olan ama bizim mücadele ettiğimiz bir konu ve bizim çekincelerimiz var. Son CHP'li Milletvekili sayın Fatma Kaplan Hürriyet'in eşini bıçaklayan şahsın serbest bırakılması bana ve insanlarda 'bu kadar da olur mu!' dedirtiyor. Türkiye çapında yaygın bir mesele dönüşmüşse bunun altında böyle bir art niyetinde olabileceğini düşünüyoruz. Bunun farklı örneklerine şahit olduk. Bununla ilgili araştırmalarımız da devam edecek" dedi.

 

samet.tuncer@haber7.com
@samettuncer17

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 49
  • Sezer 8 yıl önce Şikayet Et
    Yeni anayasa Sart! Eski Turkiyedeki Tum kurumlar lagvedilmeli!! Kanunlari yasalari ne kadar yamasakta olmuyor!!! Bu hakimleri denetliyecek sistem neden yok? HSYK ne is yapar? Mufazakar medya neden uyuyor? Vesayetciler Daha sonra da paralleler adalet sistemini felc ettiler! Darbe anayasasindan kurtulmamiz lazim!! Egitim sistemimizi ingilizler belirledi halen milli egitime gecemedik!(yerli egitim de yozlasmalar ve vatan hainlikleri azalacaktir) bu hakimlere yaziklar olsun delil yuzde yuz ortadayken nasil tecavuzcuyu, istiyerek bilerek Adam oldurmeye tessebus etmis birini birakirlar? Curumus kokusmus darbe anayasasindan kaynaklanan bu duzeni yeni anayasa yazarak yeni donem baslatmamiz lazim!
    Cevapla
  • Sezer 8 yıl önce Şikayet Et
    Yargi adalet dagitmazsa halk adaleti kendi dagitir! Bu nedir ya ?! Tecavuzculer sucu sabitken serbest birakiliyor! Muz cumhuriyetinde bile olmiyacak seyler! Bu insanliktan cikmislar ayni seyi yine yapiyor! Digeri Adam oldurmeye tessebus ediyor! Serbest kaliyor! Acliktan ekmek calan cocuklara 15 sene verildi bu ulkede! Adalet saglanmazsa halk saglar! Bu kadar da olmaz!!!
    Cevapla
  • abdül 8 yıl önce Şikayet Et
    halk jürisi olsun kararlarda duruşmaları izlesin kararıda halk jürisi versin
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    takdir yetkisi olduğu sürece sorun düzelmez. avrupadaki gibi perukla çıksınlar kürsüye belki hatırlarına gelir.
    Cevapla
  • 123 8 yıl önce Şikayet Et
    bu konular bos seyler biz once kagit toplayanlardan vergi alalim sonra bu islere bakariz.Adelet dedigin nedir ki tek disi kalmis canavar ne hale kaldik yaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!