Milliyetçilere anayasa ve başkanlığı anlatacaklar

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, yeni anayasanın ve başkanlık sisteminin Türkiye’nin vazgeçilmez bir gerçeği olduğunu belirtti.

Milliyetçilere anayasa ve başkanlığı anlatacaklar
Milliyetçilere anayasa ve başkanlığı anlatacaklar
GİRİŞ 03.02.2016 18:24 GÜNCELLEME 03.02.2016 18:44
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Gündoğdu, Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ile Türkiye’nin farklı bölgelerinde toplantılar düzenleyerek milliyetçi kesime yeni anayasa ve başkanlık sistemini anlatacaklarını belirtti.

82 Anayasası ile Millete Giydirilen Elbise Dar Geliyor

Darbe yoluyla başa geçen askerlerin dayattığı anayasanın tüm çabalara rağmen değiştirilemediğini vurgulayan Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu  “Askerin yapığı 1982 Anayasa’sı  halen değiştirilememiş ise parlamentoda sıkıntı vardır. Bu durum açıkça parlamenter sistemin tıkandığını gösteriyor. 82 Anayasası ile millete giydirilen elbise dar geliyor. Yeni bir anayasa yapılması hakkında TBMM’deki tüm partiler istekli olduklarını söylüyorlar. Ama bunlar sadece sözde kalıyor. 1982’de yapılan anayasa elbisesinin bu millete dar geldiği göz ardı edilemez. Daha önce görüşmeleri yapılan ve üzerinde anlaşılan 60 maddeyi meclisten geçirelim, mutabakata varmadıklarımızı tekrar görüşelim dedik. Buna da yanaşmadılar. Yeni anayasa çalışmalarının en önemli maddesi başkanlık sistemidir. Cumhurbaşkanımızın halk tarafından seçilmesi, yarı başkanlık demektir. Ama maalesef muhalefetin bu noktada da süreci tıkadığını görüyoruz. Yeni anayasanın ve başkanlık sisteminin en büyük teminatının millet olduğunu bilmemiz gerekir. ” dedi.

23 Şehirde Milliyetçi Camia İle Buluşacaklar

Yeni bir anayasanın şart olduğunu ve bu anayasanın da millet ile birlikte hayata geçirileceğini belirten Metin Gündoğdu sözlerini şöyle sürdürdü “Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun taşın altına elini koyarak oluşturduğu Türkiye Yeni Anayasa Platformu’nun çalışmalarını takdirle izliyorum. Biz de Yerli Düşünce Derneği olarak Türkiye’nin dört bir yanında sahaya inip yeni anayasa sürecini anlatacağız. Derneğimizin Onursal Başkanı ve Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı Sayın Yalçın Topçu ile, 23 ayrı ilde düzenleyeceğimiz “2023 Yolunda Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi” toplantılarıyla sürece destek vereceğiz. İçinde bulunduğumuz demokratikleşme sürecine karşı tedirgin duran milliyetçi camiadan arkadaşlarımızla bizzat görüşerek, sürecin detaylarını anlatacağız. Cumhurbaşkanı  Başdanışmanımız Sayın Yalçın Topçu’yla birlikte bu kardeşlerimizin ilgili sorularını yanıtlayacak ve kaygılarını gidereceğiz. Ben inanıyorum ki bu dönem yeni, sivil bir anayasa yapılacaktır. Yapılmaz ise bunun vebali Milliyetçi Hareket Partisi’nindir, Cumhuriyet Halk Partisi’nindir. Meclisteki diğer partiyi ben parti olarak görmediğim için onlar hakkında bir şey söylemek istemiyorum. Anayasa Komisyonu’na üye vereceklerini söylediler ama, onların neler yapacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Yeni anayasanın en vazgeçilmez unsuru millettir. Ben milletin öncü olacağını ve yeni anayasanın TBMM’nin 26. Döneminde çıkacağına inanıyorum.”

Görüşmeleri Kilitlemeye Çalışıyorlar

Muhalefetin, anayasa görüşmelerini başkanlık sistemi üzerinden kilitlemeye çalışacağını belirten Metin Gündoğdu “Sayın Cumhurbaşkanımız üzerinden başkanlık sistemini tartışmaya başlıyorlar. Ben başkanlığın bir sistem olarak değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu ülkenin, geleceğini daha iyi kurgulaması için başkanlık sistemi çok önemli. Başkanlık sistemi ile birlikte karar mekanizmaları daha hızlı hareket edebilecek, bürokrasideki ağırlık ortadan kalkacak, parlamento gerçek görevini yapacak. Alparslan Türkeş, Muhsin Yazıcıoğlu, Seyid Ahmet Arvasi başkanlık sistemini savunmuş. Yani milliyetçi camia başkanlık sistemini savunan bir camiadır. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız üzerinden bu sisteme karşı çıkanlar var. Aynı işi dün, Abdülhamit’e yaptılar. Dün Abdülhamit’e yapılan neyse, bugün de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan odur. Bizler de Yerli Düşünce Derneği olarak, yaşanan bu durumu, başkanlık sistemi ve yeni anayasayı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Topçu ile milletimize anlatacağız.” diye konuştu.

YORUMLAR 7
  • ... 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben bi vatandaş olarak ülkemin ABD kadar güçlü olmasını arzuluyorsam, ABD gibi sağlam bir Başkanlık Sistemi ile yönetilmeyi de istemem kadar doğal ne olabilir???
    Cevapla
  • Mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Milliyetçiliği siz nasıl anlatacaksınız? Geçiniz bu işleri
    Cevapla
  • ... 8 yıl önce Şikayet Et
    Haberi düzgün oku.. Milliyetçiliği değil, milliyetçilere başkanlığı anlatacaklar.
    Cevapla
  • fatsalı 8 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum başkanım
    Cevapla
  • can 8 yıl önce Şikayet Et
    Kaçınız başkanlık denen sistemin ne olduğunu bilmeyen insanlarsınız. Neyi kime anlatıyorsunuz. Sizin dedikleriniz ile uygulamalarınız hep farklı. Başkanlık yerine ekonomi ile üretim ile uğraşın bütün işimiz gücümüz bitti neymiş efendim kararlar daha hızlı alınacakmış. Güldürmeyin insanı üretim ve ekonomiye odaklanın diyorum ama kişisel çıkarlar ÜLKE çıkarlarının çok çok üstünde.
    Cevapla
  • Balık 8 yıl önce Şikayet Et
    Yav arkadaş balık baştan kokar diyoruz, sen bırak balığın başını sırtyla kuyruğuyla ilgilenin diyorsun...
    Cevapla
  • Kemal Tutkal 8 yıl önce Şikayet Et
    Dinlememek İçin Bağırıyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…