Nazlıaka ihraç istemiyle disipline sevk edildi

CHP Parti Meclisi, Aylin Nazlıaka'nın ihraç istemiyle toplandı. Nazlıaka tedbirli olarak ihraç talebiyle YDK'ya sevk edildi.

Nazlıaka ihraç istemiyle disipline sevk edildi
Nazlıaka ihraç istemiyle disipline sevk edildi
GİRİŞ 07.02.2016 15:06 GÜNCELLEME 08.02.2016 07:30
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

CHP PM, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde olağanüstü toplandı. Toplantıda, Nazlıaka da hazır bulundu.

PM'de, Mecliste Atatürk resminin indirildiği iddialarını gündeme getiren Nazlıaka'nın "tedbirli olarak partiden kesin ihracı" istemiyle YDK'ya sevk edilmesine karar verdi.

Kapalı oylamada, Nazlıaka dahil 60 üyesi bulunan PM'de, Nazlıaka'nın YDK'ya sevki için 54 oy çıktı, 4 PM üyesi ise "ret" oyu verdi.

Parti tüzüğüne göre, YDK'nın kendisine gönderilen dosyaları, 4 ay içinde karara bağlaması gerekiyor. Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın başkanı olduğu 15 kişilik YDK'nın kararları "kesinlik" taşıyor.

CHP'DEN AÇIKLAMA

CHP'den yapılan yazılı açıklamada Nazlıaka'nın, "CHP'li bir milletvekilinin TBMM makam odasının duvarındaki Mustafa Kemal Atatürk resmini indirdiğine ilişkin, asılsız ve gerçeğe aykırı iddialar ortaya atarak, CHP'nin kamuoyunda tartışılmasına neden olduğu" ifade edildi.

Açıklamada, Nazlıaka'nın, parti tüzüğünün 68/A ve F ile 70/A-a-b (Programa ve tüzük kurallarına, kurultay ve yetkili organ kararlarına aykırı davranmak - Partide aldıkları görev ve sorumlulukla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak) hükümleri uyarınca, tedbirli olarak kesin ihraç istemeyle YDK'ya sevk edildiği bildirildi.

"BU OLAY GERÇEK"

YDK'ya gidip gitmeyeceğine ilişkin kapalı oylamanın yapıldığı sırada toplantıdan çıkan Nazlıaka, gazetecilere açıklamada bulundu.

Yaklaşık 4 saat süren toplantıda, hemen hemen herkesin söz alarak görüşlerini dile getirdiğini belirten Nazlıaka, şöyle devam etti:

"İsim açıklamam konusunda çok yoğun bir baskı yapıldı. İsim açıklamadığım takdirde, bu konunun inanılırlığı konusunda bir sorgulama yapıldı. Şunu bilmenizi isterim; Bu olay, ismimin Aylin Nazlıaka olduğu kadar gerçek. Ancak olayın daha sonrasında basına servis edilişi ve basında işleniş biçimiyle yön değiştirmesi, maalesef algısal boyutuyla, gerçekleştirilen olay arasında fersah fersah fark yaratmıştır. Yani olay olmuştur. Ama bunu yapan arkadaşımız, bir Atatürk düşmanlığı amacıyla bunu gerçekleştirmemiştir. CHP, kurucu iradeye, liderine, bağımsızlığın kurucusu, Cumhuriyet'in mimarı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e bağlıdır. Tüm milletvekillerimiz de bu bağlılığı devam ettirmektedir."

"CHP İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM"

İletişim sorunu nedeniyle bir kar tanesinin büyüyerek, kocaman bir çığa dönüştüğünü ifade eden Nazlıaka, "Ben, CHP'nin böyle bir çığın altında ezilmesini istemem. Ancak bu olayın iyi yönetilememiş olmasının, tamamıyla benim üzerime yüklenmesini de doğru bulmuyorum. Kişinin ismini açıklamamam, kişiyi korumakla ilgili değil, ilkesel bir duruştur. Bu ilkesel duruşlar belki bugün anlaşılmayabilir ama tarih bu ilkesel duruşları değerlendirecektir" diye konuştu.

Nazlıaka, üyeliği koparılsa bile CHP için çalışmaya devam edeceğini belirterek, partililerle arasında koparılmaz bir bağ olduğunu kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 24
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    Çok acaib bir kadın ?
    Cevapla
  • ende 8 yıl önce Şikayet Et
    gökçek nazlıaka yı kk ya yedirmez. bi de hep bu kadının başına geliyor. suyu da kuyu suyu çıkmıştı
    Cevapla
  • YOLCU 8 yıl önce Şikayet Et
    kendi başına dans edecek
    Cevapla
  • sefer 8 yıl önce Şikayet Et
    Tablo olayı biraz hikaye, rezidans vs.. olayı bu bayanın sonunu hazırladı.
    Cevapla
  • kılıç 8 yıl önce Şikayet Et
    ben size dedim deniz baykal lazım bu partiye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...