Meclis'te HDP'lileri susturan konuşma

Meclis'te Sağlık Bakanlığı'nın bütçesi hakkında yapılan görüşmelerde AK Partili vekiller ile HDP'li vekiller arasında gerginlik yaşandı.

Meclis'te HDP'lileri susturan konuşma
Meclis'te HDP'lileri susturan konuşma
GİRİŞ 11.02.2016 03:38 GÜNCELLEME 11.02.2016 03:38

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bakanlığının 2016 Yılı Bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmelerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

Milletvekillerinin eleştirilerinde yer yer politik cümleler kullansa bile büyük oranda özü itibarıyla yapıcı bir değerlendirme olduğunu belirten Müezzinoğlu, bundan ötürü iktidar ve muhalefet milletvekillerine teşekkür etti. 

''SAVAŞ BAKANI KELİMESİNİ HAK EDECEK BİR DURUŞUM OLMADI''

Bakan Müezzinoğlu, sağlık hizmet sunumunun Türkiye'nin her yerinde aynı kalitede olduğunun altını çizerek, ''Güneydoğu'da az önce gündeme geldi. Bir binada 27 kişinin olduğu gibi. Nurettin Bey'e (CHP Muğla milletvekili Nurettin Demir) de üzüntülerimi ifade ederim. Ben, Sağlık Bakanıyım, asla 'savaş bakanı' kelimesini hak edecek bir duruşum olmadı, olamaz da'' diye konuştu.

Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

O BAYRAK DA BURSA'DAKİ GİBİ DALGALANACAK

''Bakınız, Sayın Leyla Zana, Bursa'da muhtemelen ekim ayında gelmiş ve bir konuşma yapmış. Sonradan öğrendim. orada söylediği cümle şu. Kendisi diyor ki, 'Bursa'da ne varsa Diyarbakır'da da istiyoruz.' Ben de dört gün sonra öğrendiğimde Meclis kürsüsünde söyledim, her ortamda da söylüyorum. Bursa'da ne varsa, Diyarbakır'da da o olsun. Edirne'de ne varsa, Hakkari'de de Cizre'de de Şırnak'ta da o olsun. Bu anlamda, Edirne'de ne varsa, Sağlık Bakanlığı olarak Hakkari'ye yaptım, Şırnak'a yaptım. Bursa'da ne varsa, Hakkari'ye de Diyarbakır'a da yaptık ve yapmaya devam ediyoruz ama bir şey daha söylüyorum; Bursa'nın sokakları yerel yönetimler tarafından yalnız altyapı ve şehrin gelişmesi için kazılıyor. Şayet Sur'un sokaklarına mayınlar döşeniyorsa, şayet Sur'un sokaklarına çukurlar kazılıyorsa, orada silahlı insanlar varsa, arkadaşlar silahlı çatışma değil, silahlı insanlar oradan çıkacak, o bayrak da orada Bursa'daki gibi dalgalanacak şekle gelecek. Ondan sonra da her vatandaşımıza her türlü hizmeti sunmaya hazırız. Nasıl yorumlarsınız bilemem ama bu ülkenin sokaklarında silahlı kuvvetlerinin veya emniyet güçlerinin dışında bir başka silahlı güç varsa buna hep birlikte tavrımız dürüst, net ve bu Meclis'teki yeminimize sadık kalacak şekilde olmalı.'' 

TARTIŞMA ÇIKTI

Bakan Müezzinoğlu sorulara cevap verirken, HDP ile AK Partili üyeler arasında sözlü tartışma çıktı. HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş'un ''Halkın bayrak sorunu yok ama devletin Kürt sorunu var", HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın "Sizin yok demeniz bir şeyi değiştirmez, var çünkü'' ifadelerini kullanmaları üzerine AK Parti milletvekilleri karşılık verdi.

"KÜRTLERE İHANET EDİYORSUNUZ"

AK Parti Adana Milletvekili Şükrü Erdinç, ''Sizin var demeniz bir şeyi değiştirmez. Kürtlere ihanet ediyorsunuz. Olmayan bir şeye 'var' diyorsunuz. Kürtleri sorunla aynı kelime içinde anıyorsunuz'' değerlendirmesinde bulundu. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?