CHP'de bir şok daha: İhraç edilmeden...

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın ismi ve fotoğrafı, partinin internet sitesindeki listelerden çıkarıldı.

CHP'de bir şok daha: İhraç edilmeden...
CHP'de bir şok daha: İhraç edilmeden...
GİRİŞ 11.02.2016 12:02 GÜNCELLEME 11.02.2016 12:02
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin parti kaynaklarından aldığı bilgiye göre, pazar günü  Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplanan PM, "bir  milletvekilinin odasındaki Atatürk resminin indirilmesi" iddialarıyla ilgili  olarak Nazlıaka'nın YDK'ya sevkine karar verdi.Talebe ilişkin dosya,  başkanlığını ArtvinMilletvekili Uğur Bayraktutan'ın yaptığı YDK'ya  ulaştı.YDK, 17 Şubat'ta toplanarak dosyayı inceleyecek ve Nazlıaka'dan  savunmasını isteyecek. YDK'nın, iddialara ilişkin Nazlıaka'nın yanı sıra adı  geçen bazı milletvekillerini de dinleyebileceği belirtiliyor.
 
YDK'nın ilk toplantısından bir karar çıkması ise beklenmiyor.  Nazlıaka'nın savunmasını dinleyecek YDK'nın, ikinci toplantısında kararını  açıklayacağı, bunun da 1 ayı bulabileceği ifade ediliyor.
 
Karardan önce ismi çıkarıldı

CHP YDK henüz ilk toplantısını gerçekleştirmeden, Nazlıaka'nın hem  fotoğrafı hem de bilgileri partinin resmi internet sitesindeki listelerden  çıkarıldı. Nazlıaka'nın ismi milletvekili listesinin yanı sıra PM listesinde de  bulunuyordu.
 
Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, sevkin "tedbirli" olması nedeniyle bu yöntemin uygulandığını ve  listelerdeki ismin askıya alındığını söyledi.
 
Tedbirsiz ihraç taleplerinde ismin listelerde kaldığına dikkati çeken  Aksünger, YDK'nın kararına göre listelerin yeniden düzenleneceğini aktardı.
 
Hem tedbire hem de isminin çıkarılmasına itiraz etti
 
Öte yandan Nazlıaka, hakkında verilen "tedbir" kararına itirazda  bulundu. Nazlıaka'nın, avukatı aracılığıyla YDK'ya gönderdiği dilekçede,  "tedbir konulmasının ölçülülük ve demokratik esaslara aykırılık" taşıdığı ifade  edildi.Partinin resmi internet sitesinden Nazlıaka'ya ait bilgilerinin  çıkarılmasına da vurgu yapılan dilekçede, "Müvekkilin anayasal hakkı olan siyasi  faaliyette bulunma hakkını ölçüsüz bir şekilde sınırlandırmaya yönelik tedbir  kararının kaldırılmasını talep ederiz" denildi.
 

YORUMLAR 7
  • Ahmed Abbad 8 yıl önce Şikayet Et
    Aylin Hanım sizi AK PARTİ Saflarında görmekten mutluluk duyarız.CHP Atatürkün kurduğu Partilikten çıktı HDP'nin ve PKK nın siyasi kolu konumuna geldi.Emin olun Bu gün Atatürk Yaşasaydı Ankaradan İstanbula kadar Dar ağacı diktirir bir tanesini bırakmazdı...
    Cevapla
  • Ankara 06 8 yıl önce Şikayet Et
    Böyle şımarıklara yer yok!
    Cevapla
  • Hüseyin 8 yıl önce Şikayet Et
    Niye Akparti nin bir chp liye ihtiyacı olsun ki? Elhamdülillah bizim vekillerimiz gayet başarılı ve vatanperver.
    Cevapla
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    Akrebin etrafına ateş koyarsanız kendi kendini sokar !
    Cevapla
  • nuri 8 yıl önce Şikayet Et
    türkiye ateş çemberinde bunların uğraştıkları şye bak Allah akıl fikir versin.
    Cevapla
  • Vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a diktatör diyen Kılıçdaroğlu önce aynaya bir bakın diktatör nasıl olurmuş daha net görürsünüz.
    Cevapla
  • bkt 8 yıl önce Şikayet Et
    yiyin birbirinizi. siz kendi kendinizi parçalayacak ve yok olup gideceksiniz. buna mahkumsunuz ve siz hiç hükmündesiniz. artık yoksunuz sayın cehalet partisi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar