Turan: Yeni anayasa oku yaydan çıktı!

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, “Yeni anayasa milletin talebi. Ok yaydan çıktı. AK Parti dayatmalara izin verecek bir parti değil” dedi.

Turan: Yeni anayasa oku yaydan çıktı!
Turan: Yeni anayasa oku yaydan çıktı!
GİRİŞ 21.02.2016 16:33 GÜNCELLEME 22.02.2016 07:37

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Star’a gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP’nin ön koşulları nedeniyle Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun  dağıldığını vurgulayan Turan, CHP’nin kendisini hala vesayet döneminin esas aktörü zannettiğini belirterek, “Henüz esasa geçilmemişken, usul üzerinde konuşurken bazı konuların masaya getirilmemesini dayatmak uzlaşmanın mantığına sığmaz” dedi. Müzakerenin ikna üzerine kurulu bir yol olduğunu anlatan Turan, “CHP, tek partili yıllarda yaşadığımızı sanarak öyle davranıyor olabilir. Ancak öyle bir dünyada ve Türkiye’de yaşamıyoruz artık. Talep dayatmak siyaset değildir. AK Parti, dayatmalara izin verecek bir parti de değildir” ifadesini kullandı.

"YENİ ANAYASA MİLLETİN TALEBİ"

AK Parti’nin amacının dört partinin de üzerinde uzlaştığı bir anayasanın yapılması olduğunu anlatan Turan, “Eğer bu mümkün değilse üç parti bir araya gelir ve yeni bir anayasa yapılır. Bunun gerçekleşmemesi durumunda iki parti bir araya geliriz. Şayet bu da imkansız olursa o zaman kendi anayasa taslağımızı kamuoyuna sunar ve uzlaşmayı partiler üstü bir şekilde milletle yaparız. CHP’nin masayı devirmiş olması bizi yeni anayasa yapma iradesinden alıkoyamaz. Yeni anayasa, milletimizin talebidir. Bunun için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışacağız. Ok yaydan çıkmıştır.”

"YAZIK OLUR KOCA ÇINARLARA"

Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik’in açıklamalarını da değerlendiren Turan, AK Parti’nin 15 yıldır her seçimde milletin teveccühüne mazhar olduğuna dikkat çekti. Bu başarının birçok sebebi olduğunu anlatan Turan, bular arasında partinin kadro değişimi ve kendi iç dönüşümünü sağlamasının da yer aldığını söyledi. “Eğer dönüşüm yapılmasaydı millet desteği azalırdı” diyen Turan, şöyle devam etti: “Bahsi geçen isimler AK Parti’nin kuruluşunda görev almış, uzun yıllar hizmet etmiş kişiler. İnsanlar, ‘Neden görevleri devam ederken açıklama yapmadılar’ diye soruyor. Bu isimler daha hassas davransın. İsterim ki söylemleri ile tabanımızı üzecek ifadeler kullanmasınlar. Bu abilerimiz kanaatlerini bir daha gözden geçirsinler. Kaldı ki bu hareketin lideri bellidir. Lideri üzen tabanı da üzer. Abilerimizin bu açıklamaları en çok da kıymetli hatıralarına zarar vermiş olur. Yazık olur koca çınarlara.”

"HATA YAPMAZLAR"

Muhalefetten umudun kesenlerin AK Parti’den muhalefet çıkmasını beklediğine dikkati çeken Turan, “Bu da muhalefetin içinde bulunduğu hazin durumu bir kez daha gözler önüne sermekte. Partileşme iddialarını ise gerçekçi bulmuyorum. Milleti ilgilendiren sorunların olduğu dönemde böyle bir konu şahsi hesap olarak yorumlanır, milletten karşılık bulmaz. Adı geçen abilerimizin başka örneklerde olduğu gibi hata yapacaklarını düşünmüyorum. Tecrübeleri ve basiretleri buna izin vermez. Kaldı ki biz de abilerimizi bırakmayız” diye konuştu.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı