SP'den sürpriz 'başkanlık sistemi' kararı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tartışmaya açtığı 'Başkanlık sistemi'ne karşı olmadıklarını açıkladı.

SP'den sürpriz 'başkanlık sistemi' kararı
SP'den sürpriz 'başkanlık sistemi' kararı
GİRİŞ 06.03.2016 01:55 GÜNCELLEME 06.03.2016 02:32
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Prensip itibariyle söylüyoruz. Başkanlık sistemine karşı değiliz. Ama nasıl bir başkanlık sistemi. Onu görelim'' dedi.

''ÖNEMLİ OLAN YÖNETİM BİÇİMİ DEĞİL, ÜRETİM BİÇİMİDİR''

Partisinin Amasya il kongresinde yaptığı konuşmada dünyanın en güçlü ekonomilerinden birine sahip Almanya'da başkanlık sisteminin olmadığını buna karşın Suriye, Libya ve Irak'ın başkanlık sistemiyle yönetildiğini belirten Mustafa Kamalak, "Biz diyoruz ki önemli olan yönetimi biçimi değil, önemli olan üretim biçimidir. Bunun yolu da milli görüşten geçer" diye konuştu.

''İSLAM ÖNCESİ TÜRK TİPİ Mİ? İSLAM SONRASI TÜRK TİPİ Mİ?''

Türk tipi başkanlık sisteminin dillendirildiğine değinen Kamalak, ''İslam öncesi Türk tipi mi? İslam sonrası Türk tipi mi? Nasıl bir başkanlık sistemi istiyorsunuz? Moğol tipi mi mesela İslam öncesi ondan mı istiyorsun? Elbette İslam sonrası diyecekler. O zaman diyorum ki Büyük Selçuklu tipi mi? Anadolu Selçuklu tipi mi? Osmanlı tipi mi? Cumhuriyet tipi mi? Osmanlı tipi ise biliyorsunuz orada padişahlık vardı, sultanlık vardı. Ayrıca bu makamlar hilafet makamı gibi güçlü bir manevi destekle de takviye edilmişti'' şeklinde konuştu. 

YORUMLAR 84
  • Şuurist 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizim için (milli görüşçüler) isimlerin önemi yoktur. Davadır önemli olan.
    Cevapla
  • Mert 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahın sadık kulları, davasının sadık erleri oldukça gözümüz arkada kalmaz, Milli Görüş 500 yıl önce olduğu gibi bugünde Hakkı hakim kılacaktır , Zafer yakındır.
    Cevapla
  • HALİL 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamı hiç sevemedim..Mecburen EVET diyor..Chp ve Pralelle hareket etmişti..Karşı gelirse biter..
    Cevapla
  • Musa 8 yıl önce Şikayet Et
    Cihana hükmedecek Osmanlı Tipi Başkanlık Sistemi istiyoruz.İlay-ı Kelimetullah davamız.Reis ve daha onra gelecek yeni Reislerin Allah yardımcısı olsun.Başımızda kim Reis ise Allah ona yardım etsin.
    Cevapla
  • Yusuf 8 yıl önce Şikayet Et
    Tarih hep milli görüşü haklı çıkardı ve çıkaracakta
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?