AK Parti'nin Kongre kararı dünya basınında

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Kongre’de aday olmayacağını açıklaması dünya basınında geniş yankı buldu

AK Parti'nin Kongre kararı dünya basınında
AK Parti'nin Kongre kararı dünya basınında
GİRİŞ 06.05.2016 07:01 GÜNCELLEME 06.05.2016 07:01

BBC (İngiltere): Başbakanı Davutoğlu, kongrenin ardından aday olmayacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı makamında ziyaret etmesinden bu yana Davutoğlu’nun görevi bırakacağı spekülasyonları artmıştı.

New York Times (ABD): Başbakan Davutoğlu, Erdoğan’la kan davasında kenara çekiliyor. Davutoğlu, kararını partideki yetkilerinin azaltılması sonrasında verdi. AK Parti’nin iç dinamiklerinde yaşanan çalkantı, tüm ülke ve hatta bölge için önemli sonuçlar doğrabilir.

Der Spiegel (Almanya): Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki güç savaşı sonuçlandı. Davutoğlu, genel başkanlığı bırakmaya hazırlanıyor.

Washington Post (ABD): Erdoğan-Davutoğlu arasındaki gerginlik su yüzüne çıktı. Siyasi gözlemcilere göre, ülkenin güçlü lideri Erdoğan, Davutoğlu’nun yerine ‘arka koltukta’ oturmaya razı olacak başka birini getirmek istiyor.

Le Monde (Fransa): Başbakan Ahmet Davutoğlu kongrede aday olmama kararını açıkladı. Brüksel’de AB-Türkiye görüşmelerinde, Davutoğlu’nun tek başına karar alması partide gerilime neden olmuştu.

La Stampa (İtalya): Türkiye, siyasi bir krizin eşiğinde ve kimilerine göre 2016’da erken seçim riski bulunuyor. Kriz, tam da Türkiye’ye vize serbestisi için yeşil ışık yandığı güne denk geldi.

The Guardian (İngiltere): Başbakan Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile önceki gün yaptığı görüşmenin ardından, kulislerde dönen anlaşmazlık söylentileri ayyuka çıktı ve beklenen açıklama geldi. AB-Türkiye göçmen krizi anlaşması Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hırslarının kurbanı olabilir.

Financial Times (İngiltere): Başbakan Davutoğlu’nun gidişi, Erdoğan’ın Türkiye’nin tartışmasız en güçlü siyasetçisi imajını pekiştirdi. Ancak Cumhurbaşkanı’nın otoriter eğilimlerini dengeleyici bir unsur da kalmadı.

Tribüne De Geneve (İsviçre): Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında uzun zamandır sürenanlaşmazlık da iyice ortaya çıktı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor