Demirtaş'tan Bahçeli'ye ağır sözler

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bahçeli baraj altında kalmaya razıdır, koltuk elden gitmesin yüzde 8'e 9’a razıdır" dedi.

Demirtaş'tan Bahçeli'ye ağır sözler
Demirtaş'tan Bahçeli'ye ağır sözler
GİRİŞ 08.05.2016 14:43 GÜNCELLEME 09.05.2016 06:33
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, daha önce söylediği "Halk tek bir parlamentoya mecbur ve mahkum değil" sözüyle kastettiğinin "bölünme ve ayrılma" olmadığını söyledi. Demirtaş, "Bölgesel ve yerel parlamentolarda kendi idaresini ortaya koyabilir. TBMM’nin kapısı bize kapalı ise ve halkımız bize başka bir kapı açmak istiyorsa ’başka bir parlamentoda çalışmalarınızı yapın’ derse bu yapmaktan çekinmeyiz" diye konuştu.

Almanya’da, Tuncelili İsmail Özden’in orta siklet kıtalar arası boks karşılaşmasını izlemek için bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, milletvekili dokunulmazlıkları ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ak Parti Genel Başkanlığını bırakması ile ilgili PKK ile aynı çizgide yayın yapan Med-Nuçe televizyonuna dünakşam canlı yayında değerlendirdi. Demirtaş, HDP’nin parlamentoda olmasının yapılmak istenen darbenin önündeki en büyük engel olduğunu, MHP ne kadar destek verirse versin, Meclis’te HDP’nin varlığının nihayete erdirilmek istendiğini söyledi. Demirtaş, DTK ve HDK öncülüğünde 260 sivil toplum kuruluşu ve partinin dokunulmazlıklar konusunda deklarasyon yayınladığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"DOKUNULMAZLIK SÜRECİ ERDOĞAN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

"Parlamento grubumuz olarak o yasanın yeterli oyu almaması için bir çaba sürdüreceğiz. Özellikle CHP ve diğer partilerde durumdan rahatsız olan çok sayıda milletvekili var. 330’u bulamaması için bütün milletvekilleri ile görüşmeler yapıyoruz ve çağrılar da yapıyoruz. Bu darbe sürece aleni şekilde gözümüzün önünde cereyan ederken milletvekilleri tarihi sorumluluk almamalı, hayır oyu vermelidir.

BAHÇELİ, YÜZDE 8'E 9'A RAZIDIR

Dokunulmazlık süreci, Erdoğan için çok önemli, HDP’yi öncüsüz bırakmak, öncü kadroyu siyasetten geçici sürede olsa men etmek, kampanya yürütemez hale getirmek, mümkünse seçimi HDP boykot etsin ya da baraj altında kalsın, bir şekilde HDP parlamento dışında kalsın zaten oradan fazladan 50-60 vekil elde ederim. Diğer yandan HDP’lilere içeri attım diye MHP’nin bir kısım oyları da AKP’ye kayacaktır, onu da hesaplıyor. Bahçeli’de bu oy kaymasını engellemek istemiyor. Bahçeli baraj altında kalmaya razıdır, koltuk elden gitmesin yüzde 8'e 9’a razıdır Bahçeli."

YORUMLAR 59
  • haso 7 yıl önce Şikayet Et
    Yahu utanmadan hâlâ halkımız diyor kürtlerde türklerde bizim halkımız sen defol git kendi halkının yanına ermenistana,rusyaya.
    Cevapla
  • levent 7 yıl önce Şikayet Et
    sık dişini selo, gerçek büyuk türkiye için tüm sağcılar birleşiyor. artık dünya korksun ülkücü, alperen ve ak gençlikten...
    Cevapla
  • dadaş metin 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah sen ve senin gibilerin hepsini kahr ve helak etsin Kahrolsun pkk hdp paralel ypg pyd chp ve tüm terörist grupları ve destekçileri
    Cevapla
  • mardinli 7 yıl önce Şikayet Et
    bütün dokunulmazlıkların kaldırılması lazım hiç bir milet vekilinin suç işleme özgürlüğü yoktur adaletınız vicdanınız varsa bütün dokunulmazlıkları kaldırırsınız
    Cevapla
  • uzman jandarma 7 yıl önce Şikayet Et
    bi git ermeni togumu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…