Kararlar sonrası Sinan Oğan'dan ilk yorum

Kurultayla ilgili mahkemelerin kararlarının ardından Genel Başkan Adayı Sinan Oğan'dan ilk yorum geldi.

Kararlar sonrası Sinan Oğan'dan ilk yorum
Kararlar sonrası Sinan Oğan'dan ilk yorum
GİRİŞ 13.05.2016 16:46 GÜNCELLEME 13.05.2016 21:30
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

25. İcra Dairesi'nin "kurultay yapılamaz" kararından sonra MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan Twitter hesabından "Türkiye'de yaşanan bu hukuk karmaşasının bir diğer sorumlusu da Yargıtay'dır 1 saat içerisinde verebilecekleri kararı maalesef ki vermediler. 

Türkiye'de hukuk maalesef ki, siyasetin emrine girmiş. Hukuk hiç bir dönemde talimat almamıştı. Hakimler talimat alır duruma gelmiş. Yazık" ifadelerini kullandı.

"KURULTAYIMIZ, DÜĞÜNÜMÜZ VAR"

Oğan, Ankara 2. İcra Mahkemesi'nin "kurultay yapılacak" kararı öncesi de şu açıklamayı yapmıştı:

"Hukuk içerisinde mücadelemizi sürdürme kararı almıştık. Biz de müracaatlarımızın neticesini bekliyorduk. Başvurularımızdan netice çıkmasaydı Yargıtay'ın kararını bekleyecektik. Pazar günü kurultay yapılması önünde engel kalmamış oldu. Herhangi bir engel kalmadı. Yargıtay süreci mutlaka beklenilmesi gereken süreç değildir. Tosya ve Gemerek mahkemeleri de yetkisiz bir karar vermişti. 

Biz bütün hazırlıkları yapmıştık. Otelleri ayarlamıştık. Yazışmaları noter kanalıyla yapmıştık. Bu süreçten sorumlu çağrı heyeti gereğini yapmıştı. Her şey tamamken son dakikada bir Gemerek kararı çıkardılar. İkinci mahkemeden çıkan kararla haklılımız ilan edilmiş oldu. Önümüzde hukuki veya başka bir engel bulunmamaktadır. Bütün delegelerimize çağrıda bulunuyorum; kurultayımız, düğünümüz var.

Yargıtay kararı, Gemerek mahkemesine dayanarak, MHP Genel Merkezi ne kadar kolluk kuvveti, İçişleri, Milli Savunma, başvurarak kurultayı yaptırmamaya çalışıyordu. Biz de ülkücülerle kolluk kuvvetleri karşı karşıya gelmesin diye Yargıtay'ı bekliyorduk.

Önümüzdeki engel Yargıtay değildi, önümüzdeki engel Gemerek mahkemesinin verdiği kararı Ankara'da uygulatmaya çalışmaktan kaynaklanıyor. O karar da bugün kaldırılmış oldu. Buna engel olacak ne başka karar var, ne Yargıtay'ı beklemek için hukuki zorunluluk var. Önümüzde bir engel söz konusu değil. 

YORUMLAR 19
  • Oktay 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın karşılığı olmayabilir ama aksenerin karşılığı %25
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    bu oğan ayyaş tipli bir herif. gerçekten mhp nin başına mı geçecek.
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    artık tipindenmi analiz yapar oldunuz.
    Cevapla
  • kocasolak 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu Ogan delegeleri cagirarak suc isliyor. Davanin temyiz karari olmadan nasil olacak ? Yargitay temyizde mhp yi hakli bulursa ne yapacak peki bu ogan? Parelel cetelerin tuzluk hakimlerine son kakka gol u attirarak resmen hukuki korsanlik yapmislar ama HUKUKSUZ yani gol gecersiz. Hukuk ogrencisi bile bilir bunu temyiz kararidir esas olan.
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    belkide uymuyorum saygıda duymuyorum demiştir...
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet Davutoğluda seçimle geldi hemde nerdeyse %50 dikkatini çekerim. eleştiriye burdan başla istersen.
    Cevapla
  • Erdebil 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu sinan ogan denilen adamın mhp tabanında hiçbir karşılığı yok ancak, ortaya çıkmış başkanlık hayalleri kuruyor. İpi kimin elinde ona bakmak lazım. bu kadar kendine güveniyorsa parti kursun.
    Cevapla
  • tabanim 7 yıl önce Şikayet Et
    ben tabanim karsiligi var
    Cevapla
  • RUMUZ 50 7 yıl önce Şikayet Et
    Gercekden partini dusunseniz olmasa iyidi ama oldu kanunun verecegi son karari beklerdiniz bu sunu gosteriyor sizin kendi karariniz olmadigi bazi cevrelerin baskisiyla yangindan malkacirir gibi davraniyorsunuz yazik coook yazik kendi iradenizi gortermenizin tamzamani yarin gec olabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi