İşte Ak Parti'nin 4 hedefi

Yeni hükümetin programı 4 ayak üzerine oturacak. Anayasa reformu ve başkanlık sistemi ise programın merkezine konulacak.

İşte Ak Parti'nin 4 hedefi
İşte Ak Parti'nin 4 hedefi
GİRİŞ 21.05.2016 08:35 GÜNCELLEME 21.05.2016 13:06
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Hükümet programıyla ilgili hazırlıklar da son aşamaya geldi. Merkezine Anayasa reformu ve başkanlık sisteminin konulacağı program, "AK Parti'de devamlılık, reformlarda kararlılık, öncelikli 4-5 hedef ve eş zamanlı ekonomik ve anayasal değişim" olmak üzere 4 ayak üzerine oturacak.

REFORMLARA DEVAM

AK Parti kurmayları önümüzdeki hafta TBMM'ye sunulup görüşmeleri yapılacak hükümet programı ile çalışmalarını tamamlama aşamasına geldi. Program, 2002'den bu yana kurulan AK Parti hükümetlerinin programlarına uygun hazırlanacak. AK Parti'nin reformcu kimliğini kararlılıkla koruyacağı ve reformları bundan sonra da sürdüreceği ortaya konulacak.

ÖNCE ANAYASAL DEĞİŞİM

Vatandaş ve ülke açısından öncelikli olan 4-5 konu ile ilgili reform ve düzenlemelere odaklanılacak. Programın en önemli bölümü yeni anayasa ve başkanlık sisteminin hayata geçirilmesi olacak. Programda, anayasal değişim sağlanmadan ekonomik dönüşümün sürdürülebilir olmayacağı ve sistemin tıkandığının altı çizilecek. Yeni hükümetin ekonomi ve anayasal dönüşümü eş zamanlı gerçekleştireceğinin altı çizilecek.

YENİ DÖNEMİN KODU: UYUM

AK Parti Genel Başkan adayı Binali Yıldırım'ın kongrede yapacağı konuşmasının ana hatları da ortaya çıkmaya başladı. Yıldırım'ın, öncelikli mesajı "devletin zirvesinde uyum" olacak. Yıldırım, istişare mekanizmalarının çalışacağının altını çizecek. Yıldırım, "bürokraside etkili koordinasyon", "STK'lar ile etkili işbirliği", "partinin mahalle delegasyonlarından genel merkeze kadar yakın işbirliği" mesajı verecek.

YORUMLAR 11
  • eyt 7 yıl önce Şikayet Et
    emeklilikte yaş bekleyen mağdurlarıda düşünmelisiniz eyy yeni hükümet
    Cevapla
  • mahmut 7 yıl önce Şikayet Et
    çözüm sürecine dönülürse Türkiye biter.
    Cevapla
  • işin gerçeği 7 yıl önce Şikayet Et
    Çözüm sürecine desdek vermeyenler haindur diyen ey yorumcular bilinki başkanlık sisteminin gelmesinden sonra bilesinizki çözüm sürecinin sonucunda yaşanan bu kaosun 10 katı daha büyük belalar başımıza gelir bilesiniz
    Cevapla
  • BAŞKAN R.T.E 7 yıl önce Şikayet Et
    evet başkanlık sistemi geldiğinde sizin başınıza on kat fazla olaylar gelecek...bizim başımız AK alnımız AK çok şükür..sizin başınıza ne mi, gelecek onu da diyim...MAPUSHANE DAMLARINDA ÇÜRÜYECEKSİNİZ
    Cevapla
  • Isa 7 yıl önce Şikayet Et
    Ilk once hic vakit kaybetmeden baskanlik systemi, yeni anayasa biraz daha kolay hallolunur ama baskanlik system olmadan turkiye herzaman parlemento daki oyunlarla oyalanip durur. Lutfen artik bitirin su isi. En gec 6 ayda bu isler tamamen bitmeli ve 2017 bir olaganustu buyume yili olmali. Insallah olur, ve Turkiyemiz bir milat'i gerceklestirir.
    Cevapla
  • Şehidoğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    Önce terör bitsin başkanlıkta gelir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!