CHP’yi 'dokunulmazlık' korkusu sardı

CHP’nin 26. Dönem 1. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı, dokunulmazlık tartışmalarının gölgesinde yapıldı.

CHP’yi 'dokunulmazlık' korkusu sardı
CHP’yi 'dokunulmazlık' korkusu sardı
GİRİŞ 22.05.2016 06:49 GÜNCELLEME 22.05.2016 07:21
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

CHP’nin değişikliğe destek vermesi eleştirildi. İki gün sürecek kampın ilk gününde,CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, en tartışılan konuşmalardan birini yaptı. İnce, CHP’nin TBMM’deki dokunulmazlık oylamasında ‘evet’ oyu kullanmasını eleştirerek, özetle şunları söyledi:

“Evet oyu verenler 1 yıl sonra çocuklarına, eşlerine dahi anlatamayacak, yüzlerine bakamayacaklar ve ‘hayır’ oyu verdik diyerek gezecekler. CHP kendi doğrularına göre hareket etmeliydi. Bizim HDP ile işimiz yok. Ama bir doğru varsa, HDP ile aynı karede görünüyoruz korkusuyla hareket etmek doğru değil. MHP, doğru bir teklif getirirse, onların teklifini desteklesek MHP’li mi olacağız? MHP veya HDP ne der, başkası ne der anlayışıyla hareket etmeyeceğiz. Doğrularımızı cesurca savunmamız lazımdı. Benvicdani olarak ‘hayır’ oyu verdim. Anayasaya bağlılık yemini etmiş bir milletvekili olarak anayasaya aykırı olan bir düzenlemeye vicdani olarak ‘evet’ diyemezdim. Savcılar ellerini ovuşturmuş bekliyor. Beni, Sezgin’i (Tanrıkulu), Eren’i (Erdem) ve Barış’ı (Yarkadaş) ilk etapta alacaklar. Bu bilgiye dayalı değil kendi öngörüm.” 

İstanbul Milletvekili Eren Erdem de “21 kişi 62 arkadaşını AKP inisiyatifine teslim etti” dedi. Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan ise “Avrupa Parlamentosu ve AB kanadından iki gündür telefon alıyorum. Kendi doğrularımızı savunmamız gerekiyordu” dedi.  

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 61
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    suçu olan bilir suçunu, demokrasinin nimetlerini kullanarak vatana ihanet eden, sorumsuz siyasetçileri korku salmış olabilir, fakat artık halkı kışkırtmanız engellenmiş olacak ve başkalarınada örnek olacaksınız
    Cevapla
  • Osman 7 yıl önce Şikayet Et
    Vatan millet için evet diyemedin,kendini düşündün,ne gelirse başına,hep kendini düşünmekten gelir,ceylan derili koltuklar da oturmayı bilirsin ama iş vatan millet oldumu sadece kendinizi düşünün
    Cevapla
  • RIFKI 7 yıl önce Şikayet Et
    Hain vekillerin eteklerini korku sardı yargıdan kaçmanın yollarını arıyorlar.Erdoğan reise ne kadar dua etsek azdır..
    Cevapla
  • Vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşılan seninkisi parti ilkeleri filan değilde kendinden korkman
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    inşş Atanın adını kullanarak bu memlekete ihanet cezasız kalmamalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü