MHP genel başkan adayı Özdağ: Bahçeli seçilirse...

MHP genel başkan adayı Özdağ, kurultayın parti içi demokratikleşme sürecinde önemine işaret ederken, "Bahçeli seçilirse saygı duyarım" dedi.

MHP genel başkan adayı Özdağ: Bahçeli seçilirse...
MHP genel başkan adayı Özdağ: Bahçeli seçilirse...
GİRİŞ 26.05.2016 15:36 GÜNCELLEME 26.05.2016 16:27
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Yargıtay, MHP'nin kurultaya gitmesine yönelik mahkeme kararını onayladı. 

Sonrasında ise Genel Başkan Devlet Bahçeli, partisini 10 Temmuz'da seçimli olağanüstü genel kurultaya götürme kararı aldı.

Art arda yaşanan gelişmeler sonrası "muhaliflerin istediği tüzük kurultayı mı yapılacak yoksa Bahçeli'nin talebi doğrultusunda seçimli olağanüstü kurultay mı?" sorusu gündeme geldi.

Genel başkan adaylarından Ümit Özdağ, NTV canlı yayınına telefonla bağlanarak son gelişmeleri değerlendirdi.

Genel merkezin yaptığı seçimli kurultay çağrısını duymak için aylarca mücadele ettiklerini söyleyen Özdağ, "Yargı karar vermeden MHP kendi kongresini düzenlesin istedik. Ama yargı kararından 1 saat sonra yapılan açıklamanın hukuki hiçbir anlamı yoktur" diye konuştu.

Özdağ, Bahçeli'nin "Aday olan şahsımla yarışacak" açıklamasını da değerlendirdi. Kongreden böyle bir sonuç çıkmasını beklemediğini söyleyen Ümit Özdağ, şunları kaydetti:

"Ama eğer kongreden bu yönde bir sonuç çıkarsa... Kongre kararı her birimizin ayrı ayrı saygı duyması gereken bir karardır. Bu karara saygı duyarım, nasıl bugün genel başkanım olarak saygı duyarsam. Genel başkanlık ötesinde de hocamız ve ağabeyimiz olarak kendisine zaten saygı duyuyoruz. Kongre tekrar genel başkanı seçerse herkes kongrenin kararına saygı duyacaktır, bu bizim geleneğimizde var." 

"İSTİFA GÜNDEMDE DEĞİL"

Özdağ'a, diğer aday Sinan Oğan'ın dün NTV'ye yaptığı "Bahçeli istifa ederse tek kurultayla iş çözülür" açıklaması da soruldu.

Böyle bir olasılığın olduğunu ifade eden Özdağ, "Genel başkanın istifası durumunda 45 gün içinde yeni genel başkanın seçilmesini sağlayacak kurultayın yapılma ihtimali var ama bugün gündemde değil bu" ifadelerini kullandı. 

"MESELE SADECE GENEL BAŞKAN DEĞİŞİMİ DEĞİL"

"Seçilirsem ilk işim MHP'de bugün başlayan demokratikleşme sürecini devam ettirmek olacak" diyen Özdağ şöyle devam etti:

"Bu demokrasinin gelişerek devam etmesi lazım. Mesele sadece genel başkan değişimi değil. Aynı zamanda MHP'yi iktidara taşıyacak şekilde MHP'nin bütün dinamiklerini ortaya çıkaracak bir demokratikleşme sürecini de hem partimizde hem Türkiye'de hayata geçirmek. Bugün AKP tarafından oturtulmaya çalışılan otoriter tek partici yönetimi engellemek, Türk milletine hak ettiği demokrasi ve hukuk devletini verecek şekilde MHP'nin iktidar yürüyüşünü başlatmak olacak."

Özdağ'ın açıklamalarından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

"Çünkü Yargıtay çağrı heyetini, olağanüstü bir tüzük kurultayı yapmakla görevlendirmiştir. Bu bir kamu görevi ve mahkeme emridir. Çağrı heyeti bu görevi yerine getirmek zorundadır. Önce tüzüğü değiştirmek için bir olağanüstü kurultay gerçekleştirilecek. Yani MHP Genel Merkezi'nin yaptığı açıklamanın hukuken bir karşılığı yok. 

Genel merkez tutumunu değiştirmelidir. Çağrı heyetinin yetkili olduğu kabul edilmelidir. Genel merkez şu anda çağrı heyetinin yetkisizleşeceği yolunu izliyor gibi geliyor bana. Bu artık hukuk meselesi, kişisel görüş değil. Çağrı heyeti artık kamu göreviyle karşı karşıya. Genel merkez tarafından da bir an önce kongrenin yapılmasının istenme noktasına gelmesi çok sevindirici."

YORUMLAR 9
  • Koltuk 7 yıl önce Şikayet Et
    Koltuk için chpli olmamışmıydı bu vatandaş.
    Cevapla
  • Serdar 7 yıl önce Şikayet Et
    Eğer MHP'NİN başına devlet bey dekrar seçilirse, şahsi düşüncem bir daha MHP'ye oy vermem, gidene kadar
    Cevapla
  • NURİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Elini öpersin.af dilersin.
    Cevapla
  • dadas 7 yıl önce Şikayet Et
    bahçeliyi bugüne yanındaki perde duvarlar getirdi; yazık toplumdaki insanların sevgisisini gönlünü kazanmış kişilerle hareket etmemeyişi bu hale getirdi yazık, ocakları erciyesi palandökeni yok sayarak bu hale geldi yazık
    Cevapla
  • FIKRA GİBİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Deniz baykalı harcayanlar,önce bahçelinin etrafındakileri yediler,şimdi de kendisini harcamak istiyorlar.Dünkü siyasetçi akşener bu gün, mhp ye başbuğ olacak komik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Maskeli saldırgan yalnız değilmiş! Tribün görüntüleri ortaya çıktı
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?