MHP’de kritik gün

MHP’de mahkemenin görevlendirdiği Çağrı Heyeti’nin düzenlediği olağanüstü tüzük kurultayı bugün toplanıyor.

MHP’de kritik gün
MHP’de kritik gün
GİRİŞ 19.06.2016 08:30 GÜNCELLEME 19.06.2016 10:48
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Kurultaya saatler kala iftarda bir araya gelen genel başkan adayları Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan, diğer genel başkan adayı Meral Akşener’e karşı ‘Güç Birliği’ hareketi oluşturdu. Gerekçe ise Akşener’in tek başına hareket etmesi. İftar yemeğinden Genel Merkez’in 10 Temmuz’da yapacağı olağanüstü kurultaya katılma kararı da çıktı.

MHP’nin genel başkan adaylarından Sinan Oğan, Koray Aydın, Ümit Özdağ, Süleyman Servet Sazak ve Sait Gönen, önceki gün akşam iftarda bir araya geldi. İftar yemeğine genel başkan adayı Meral Akşener de davet edilmesine rağmen katılmayacağını duyurmuştu. İftarda “Genel merkezin 10 Temmuz’da yapacağı olağanüstü kurultaya katılma” kararı çıktı. Edinilen bilgilere göre, iftar yemeğinde bir araya gelen genel başkan adayları, süreci şöyle değerlendirdi: 

İTTİFAKI AKŞENER BOZDU

“3 aday delegelerden 543 imza topladı. Ancak, daha o aşamada bile Sayın Akşener, ‘sanki ortak hareket edilmiyormuş gibi’ delegelerle telefon konuşmalarında, ‘süreci tek başına yürüttüğü’ izlenimini yarattı. Oysa yola birlikte çıkılmıştı. 15 Mayıs’ta, BüyükAnadolu Oteli önündeki kurultayda da TOMA ve barikatlarla çevrilen otel önünde yine her zaman olduğu gibi Akşener, ‘diğer adayları görmezden gelircesine ittifakı bozdu. O süreçte de bu yöndeki eleştirilerimizi ilettik, şimdi de aynı durum yaşanıyor. Sayın Akşener, bu süreçte de ‘diğer adayları görmezden geliyor, en başından bu yana tekmiş gibi davranıyor, bizi figüran gibi görüyor. Bu kendisinin tercihidir, ancak burada hep birlikte yola çıkan adaylar olarak bir araya gelmeliyiz.” 

İKİNCİ TURDA BİRLEŞECEKLER

Üç adayın, Akşener’e karşı oluşturduğu Güç Birliği hareketine daha sonra Süleyman Servet Sazak ile Sait Gönen’in de destek vereceği belirtilirken, adaylar bugünyapılacak tüzük kurultayına da katılacak. Aydın, Oğan ve Özdağ’ın, “19 Haziran kurultayında tüzük değiştikten sonra, genel merkezin 10 Temmuz’da gerçekleştireceği kurultaya da katılma kararı aldığı” da öğrenilirken, bu üç adayın 10 Temmuz’daki kurultayın ikinci tur oylamasında “Akşener harici en fazla oy alan aday üzerinde birleşeceği” de kaydedildi. Özdağ da yaptığı açıklamada, “Genel merkezin 10 Temmuz’daki kurultayına katılacağız. Biz gerilim istemiyoruz. Sinan Bey’in orada olabileceğini söyleyebilirim. Koray Bey’in orada olacağını söyleyebilirim. Akşener ile ilgili bilgim yok” dedi.  

YORUMLAR 31
  • kemal 7 yıl önce Şikayet Et
    malesef paralel yapı mhp nin kimyasını bozdu piyon olarak ümit sinan koray gibileri kullandı delegeleri topladılar akşenere hediye ettiler akşenerin arkasında kim var paralel yapı amerika derin yapı siyonistler doğan medyası kim kaybetti piyonlar yani ümit özdağ sinan oğan ülkücülüğü ile övünen koray aydın kim kazandı paralel destekli meral akşener piyonlar kına yaksınlar
    Cevapla
  • furkan 7 yıl önce Şikayet Et
    mhp ye asla oy vermedim ama bu kadin kazanirsa mhp kaybeder samimi degil bu kadin mhpye iyi bir oyun hazirlamislar allah sonunu hayir eylesin
    Cevapla
  • dadaş 7 yıl önce Şikayet Et
    bozok sende inandın buna öylemi meral akşener paralenin bir numaralı maşasıdır parelel chpyi kasetle dızyın etti sıra mhpde hayırlı olsun chp mhp paralel hdp pkka ne kadar solcu ateist varsa akşener orda olacaktır bozok gezi parkına sahip çıkan akşenere sahip çıkıyorsan eşi dev solcu yani ülkücü harekat dızayın olmaya adaydır hade hayırlı olsun kemal yalandaroğlunu kasetle öne sürdüler mavi dosya gandi dediler millet yemedi akşeneride bu millet ciddiye almaz bozok bilesin eski türkiye devri bitti yazıklar olsun alpaslan türkeş mezarında rahat degil mhpede koltuk yeme davası var asla tek başına iktıdar olamaz hayelden öteye gitmez görecez
    Cevapla
  • adanalı 7 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş ile teması çok süper:Gördüğü her seçmene sarılıyor!Türk İslam Ülkücüsü olduğunu iddia eden Meral Hanım iyi dinle:Biz doksanlı yılların başında toplumun ahlaki değerlerine uymadığı için solcularla bu yakın temastan dolayı kavga ederdik.Yeni Ülkücü Açılımı bu mu yani?Yaww sen evinde annelik yap Ülkücülerin sana ihtiyacı yokkk.
    Cevapla
  • Hodja 7 yıl önce Şikayet Et
    Güçbirliği oluşturdular demek istediniz sanırım.. Her kelimede yapmak mı.. Tarhana çorbası yapmak gibi mi ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı