500 darbeci asker o gece Çanakkale'yi geçememiş!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, yazılı açıklama yaparak, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Çanakkale'de yaşananları anlattı.

500 darbeci asker o gece Çanakkale'yi geçememiş!
500 darbeci asker o gece Çanakkale'yi geçememiş!
GİRİŞ 22.07.2016 16:07 GÜNCELLEME 23.07.2016 15:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, seçim bölgesi Çanakkale'de valisinden milletvekiline, belediye başkanından muhtarına, siyasi parti ayrımı gözetmeksizin meydanlara sahip çıkan vatandaşlara kadar herkesin darbe kalkışmasına karşı net bir duruş ortaya koyduğunu belirterek, "Bu milletin bir ferdi olmaktan bir kez daha gurur duydum." dedi.

Darbe kalkışmasının ortaya çıktığı 15 Temmuz’da seçim bölgesi Çanakkale’ye gitmek üzere Esenboğa Havaalanı’ndan Edremit'e hareket ettiğini belirten Turan, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok ile aynı uçakta olduklarını ve Edremit'e indiklerinde yaşananları öğrendiklerini söyledi.

Turan, aynı uçakla Ankara'ya dönme imkanları bulunurken, yaptıkları görüşmeler neticesinde Çanakkale'de kalıp vatandaşları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla meydanlarda olmaya çağırdıklarını kaydetti.

500 KADAR DARBECİ ASKERİN İSTANBUL'A ULAŞMA PLANI

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, komutanlar ve emniyet yetkilileri ile koordinasyonu ele alıp, yanlış yapanlara karşı önlem aldıklarını kaydeden Turan, o gece yaşananları şöyle anlattı: "Gelibolu Kolordu Komutanı'mız Musa Avsever de olaya sahip çıktı. Darbe kalkışmasına destek için İstanbul’a yola çıkan 500 kadar askere karşı valimiz, komutanımızın desteği ile birlikte yollar kesildi. Tekirdağ üzerinden İstanbul’a ulaşamayacağını anlayan darbeci askerler geri dönüp Anadolu üzerinden İstanbul’a ulaşma planını devreye soktular. Burada çok stratejik bir hamleyle iskeledeki bütün gemileri boğazın ortasına çektirdik, askerlerin Anadolu yakasına oradan da Bandırma üzerinden İstanbul’a geçmesine engel olduk. Emniyet güçlerimiz devamında darbeci askerlere karşı gözaltı işlemlerini uygulamaya başladı. İlk günden beri Çanakkale’de Valisi'nden milletvekiline, belediye başkanından muhtarına, siyasi parti ayrımı gözetmeksizin meydanlara sahip çıkan vatandaşlara kadar herkes darbe kalkışmasına karşı net bir duruş ortaya koydu. Bu milletin bir ferdi olmaktan bir kez daha gurur duydum."

YORUMLAR 4
  • Osmanlı1453 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun... Rabbim yardım ediyor şüheda kanı ile katre katre sulanmış bu aziz vatana Allahu ekber ve lillahil hamd
    Cevapla
  • M.E.B 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu hainleri inşallah yıllarca beslemeyiz.
    Cevapla
  • ENV... 7 yıl önce Şikayet Et
    Çanakkalenin geçilmez olduğunu unutmuşlar..
    Cevapla
  • feyz_747 7 yıl önce Şikayet Et
    bu soysuzlarada gereken yapılsı aramızda hain istemiyoruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti