Turan: Kalkıştılar, ama altında kaldılar

Çanakkale'de halka hitap eden AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Hiç kimse bu ülkede seçilmişlere rağmen hiç bir iş yapamaz" dedi.

Turan: Kalkıştılar, ama altında kaldılar
Turan: Kalkıştılar, ama altında kaldılar
GİRİŞ 25.07.2016 08:52 GÜNCELLEME 25.07.2016 08:52

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ve Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Biga Hükümet Meydanı ve Çanakkale Merkez İskele Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti.  

Turan, "Kalkıştılar, ama altında kaldılar. Yanlış yaptılar, bedelini mutlaka ödeyecekler. Vatandaşımız bayrağına, vatanına sahip çıktı. Bir derdimiz vardı; bu ülke nasıl ki yüz yıl önce Çanakkale'de oyunları bozdu. Çanakkale Şehitleri uluslararası güçlerin, yedi düvelin oyununu bozdu, 15 Temmuz'da aynı şekilde bu ülke meseleye el koydu. Bu işlerin yanlış olduğunu dosta düşmana gösterip onları yerle bir etti. Bugün hesap günüdür. Bugün artık millete yan bakanlar, millete kurşun sıkanlar, top tüfekle gelenler hesap verme makamındadır. Asker bizim askerimiz, devlet bizim devletimiz, polis bizim polisimiz. Yanlış yapanlar ne askerin, ne polisin ne diğer kurumların mensubu olamazlar. Yanlış yapanlar, dışarıdan talimat alan hainlerden başkaları değildir. Asla bu normal bir darbe değil. Savaşın bile bir adabı olur. Görmeden tepelerden kurşun sıkan bizim askerimiz olamaz. Onlar FETÖ örgütünün mensuplarıdır. Onları ayıklamak bizim boynumuzun borcudur. Bu mesele parti meselesi değil. Ben AK Parti olarak burada değilim. AK Parti bugün var yarın yok. Ben Türkiye'nin Milletvekiliyim. Çanakkale'nin Milletvekiliyim o yüzden buradayım" ifadelerini kullandı.

Çanakkale Valisi Erkal da 15 Temmuz akşamından itibaren tüm meydanlarda diriliş göstermiş bulunan herkesi saygıyla selamladı. Erkal, “Bizim milletimiz için vatan kurtarmak sıradan bir meseledir. Biz, akşam vatan kurtarıp sabah işimize gidenlerdeniz. Rabbim son 30-40 yıldır inanılmaz imtihanlar yaşatıyor. Bir yandan PKK bir yandan Suriye'deki olaylar, bir yandan Irak'taki olaylar, bir yandan FETÖ'cüler. Ama Allah'ın izni ile bu imtihandan geçip tek tek bertaraf edip şu an dimdik ayaktasınız. Bu son kalenin son kurtuluş savaşıdır. Biz bu savaşı Allah'ın izni ile başarı ile tamamlayacağız" diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak