Efkan Ala neden isfifa etti? - Erdoğan'dan dikkat çeken Efkan Ala açıklaması!

İçişleri Bakan Efkan Ala neden istifa etti?, Efkan Ala'nın yerine kim geçti? sorularına istinaden İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevi bırakması ve yerine görevi devralacak kişinin kim olacağı ile ilgili tüm detaylar haberimizde.. Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevi bıraktığını, Cumhurbaşkalığı Külliyesi'nde Erdoğan ile başbaşa görüşmesinden sonra kamuoyuna duyurdu. İşte Efkan Ala'nın istifası ve yerine geçecek isim ile ilgili tüm gelişmeler haber7.com'da..

Efkan Ala neden isfifa etti? - Erdoğan'dan dikkat çeken Efkan Ala açıklaması!
Efkan Ala neden isfifa etti? - Erdoğan'dan dikkat çeken Efkan Ala açıklaması!
GİRİŞ 05.09.2016 10:36 GÜNCELLEME 05.09.2016 17:54
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Son dakika Efkan Ala ile ilgili flaş bir gelişme var.. Efkan Ala ile ilgili yeni gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz..

İçişleri Bakan Efkan Ala neden istifa etti?, Efkan Ala'nın yerine kim geçti?. İşte yanıtları ve  Efkan Ala'nın istifası ve yerine geçecek isim ile ilgili tüm ayrıntılar haber7.com'da..

İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA'DAN SÜRPRİZ İSTİFA

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Başbakan Binali Yıldırım, görüşmenin ardından yaptığı sürpriz bir açıklama ile İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevi bıraktığını duyurdu.

EFKAN ALA'NIN YERİNE KİM GEÇTİ?

Başbakan Binali Yıldırım ayrıca Efkan Ala'nın yerine İçişleri Bakanlığı'na Süleyman Soylu'nun getirildiğini açıkladı.

Süleyman Soylu'dan boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na ise Bursa Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu atandı.

EFKAN ALA NEDEN İSTİFA ETTİ?

Efkan Ala'nın flaş istifası nedeni  ile ilgili hükümet kanadından henüz bir açıklama yapılmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en yakın çalışma arkadaşları arasında yer alan Efkan Ala'nın İçişleri Bakanlığı görevini bırakması, kulislerde bomba etkisi yarattı. Kimi çevreler Efkan Ala'nın MİT Müsteşarlığı görevine atanacağını iddia ediyor...

Kulislerde dolaşan bazı yorumlara göre  Efkan Ala'nın son dönemde artan terör olayları sonrası yorulduğu ve görev değişimi istediği şeklinde.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EFKAN ALA AÇIKLAMASI

Önceki akşam görevden ayrıldığı duyurulan Efkan Ala'yla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi.

"Ortaya sunmuş olduğu tezler haklı. Sayın Efkan Ala bu süreç içerisinde istifasını vermek suretiyle değişim yapıldı. Ne Efkan Ala kardeşimizde bir sıkıntı söz konusudur, ne de ona yönelik herhangi bir olumsuzluğu söylemeye ne sayın Başbakan'ın ne de benim söylemek haddimize değildir. Bunlar bizim dava arkadaşımızdır. Bu yolculuk esnasında performans kaybı diyebilirsiniz, başka bir şey diyebilirsiniz. Aradan bir müddet geçer farklı bakanlıklarda da olur."

İSTİFA SONRASI EFKAN ALA'DAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala görevi Süleyman Soylu'ya devrettiği devir-teslim töreninde konuştu.

İçişleri Bakanlığı görevinden ayrılan Efkan Ala, görevini Süleyman Soylu'ya devretti. Soylu'yu bakanlık girişinde askerler, polisler ve bakanlık bürokratları karşıladı.

Devir teslim töreninde konuşan Eflan Ala, Bakan Soylu'ya başarılar dileyerek şunları söyledi;

"Bugünü bize bahşeden Yüce Allah'a şükürler olsun. Bu görevi bana tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Bu görevi yerine getirirken bana her zaman mesaileri ile destek olan birlikte çalıştığımız mesai arkadaşlarıma müteşekkirim. Şehit olan arkadaşlarımız var, gazi olarak hayatını devam ettiren arkadaşlarımız var. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 

Bu görevi yerine getirirken desteğini yanımda hissettiğim TBMM'ye ve vekillerine şükranlarımı sunuyorum.Görev yaptığım dönemlerde Türkiye'nin çeşitli yerlerine gittiğimizde heyecanları ile her zaman yanımızda hissettiğimiz parti teşkilatına teşekkür ediyorum. Aziz milletimize teşekkür ediyorum.Sayın Bakanım Yeni göreviniz hayırlı uğurlu olsun. Allah yolunuzu açık etsin. Milletimiz her türlü başarıya layık bir millettir."

 

YORUMLAR 8
  • vahdettin altıok 7 yıl önce Şikayet Et
    istihbarat önemli görevdir herkes yapamaz bilgi beceri ister tahsil önemli degil akıl ister mantık ister cevreyi bilen uzman ekip işidir en az 3 dil bilmesi lazım koordineli calışma işidir istihbaratı kuvvetli olan devletler başarıya ulaşırlar
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Efgan ALAYI seviyoruz .....Allah yar ve yardımcısı olsun nice başarılı görevler...
    Cevapla
  • turk 7 yıl önce Şikayet Et
    Yerinde karar
    Cevapla
  • abbas 7 yıl önce Şikayet Et
    mite gececek beyin adamı
    Cevapla
  • metiz 7 yıl önce Şikayet Et
    Sebebi her ne ise çok isabetli bir karar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor