Süleyman Soylu kimdir, kaç yaşında? - Süleyman Soylu'nun Biyografisi

İçişleri Bakanlığı'ndan sürpriz bir şekilde istifa eden Efkan Ala'nın yerine geçecek ismi Başbakan Binali Yıldırım açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Erdoğan ile görüşmesinden sonra Efkan Ala'nın İçişleri Bakanlığı görevini bıraktığını duyurmasından sonra yerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Süleyman Soylu'nun atandığını kamuoyuna bildirdi. Peki Süleyman Soylu kimdir?, Süleyman Soylu aslen nerelidir? kısaca Süleyman Soylu'nun biyografisi ve İçişleri Bakanı görevinin layık görülmesi ile ilgili ilk açıklaması haber7.com'da..

Süleyman Soylu kimdir, kaç yaşında? - Süleyman Soylu'nun Biyografisi
Süleyman Soylu kimdir, kaç yaşında? - Süleyman Soylu'nun Biyografisi
GİRİŞ 05.09.2016 14:45 GÜNCELLEME 05.09.2016 14:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Son dakika Süleyman Soylu gelişmeleri haberimizde..

Türkiye'nin geçtiği zor ve milat denilebilecek bu dönemlerde İçişleri Bakanlığı gibi zor ve o derecede önemli bir bakanlığa getirilen Süleyman Soylu'dan ilk açıklama geldi. İçişleri Bakanlığı'ndan sürpriz bir şekilde istifa eden Efkan Ala'nın yerine gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı olan Süleyman Soylu'nun kim olduğu kısaca onun biyografisi ve İçişleri Bakanı görevinin layık görülmesi ile ilgili ilk açıklaması haber7.com'da..

EFKAN ALA'NIN YERİNE GEÇEN SÜLEYMAN SOYLU'DAN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Binali Yıldırım tarafından Efkan Ala'nın yerine de Süleyman Soylu'nun getirildiğinin açıklaması üzerine Soylu'dan ilk açıklama geldi.
Efkan Ala'nın yerine İçişleri Bakanlığı'na getirilen Süleyman Soylu ilk değerlendirmesinde,'Benim için de sürpriz oldu' dedi.

SÜLEYMAN SOYLU KİMDİR? BİYOGRAFİSİ

Aslen Trabzonlu bir ailenin çocuğu olarak 21 Kasım 1969 tarihinde İstanbul'da doğan Süleyman Soyluİlk ve orta öğrenimini İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde tamamladı. Lise öğrenimini Plevne Lisesi'nde tamamlamasının ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu.

Mezun oluşunun ardından Süleyman Soylu, meslek kariyerine ilk olarak 1990 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) aracı kurumlarında başladı. 1989′da okul arkadaşlarıyla ortaklaşa kurduğu bir şirketle ticaret hayatına atılan Süleyman Soylu, 1995 yılında kendi kurduğu şirketiyle siyasi hayatının yanı sıra halen ticari hayatını da sürdürmektedir.

Süleyman Soylu'nun Siyasi Kariyeri

Siyasi kariyerine ilk olarak 1987 yılında başlayan Süleyman Soylu, Demokrat Parti (DP) ve Adalet Partisi (AP) çizgisindeki aile geleneğini devam ettirerek merkez sağ Doğru Yol Partisi'nin (DYP) Gençlik Kolları'nda göreve başladı. 1987 ve 1990 yılları arasında DYP İstanbul İl Teşkilatının Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeliği ve teşkilat başkanlığı görevini üstlendi. 1995 yılında DYP Gaziosmanpaşa ilçe örgütünün yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Kısa bir süre sonra 17 Temmuz 1995 tarihinde bahsi geçen ilçe teşkilatının başına getirilen Soylu, 25 yaşında Türkiye´nin en genç ilçe başkanı unvanını aldı. Dört yıl sonra 29 Nisan 1999'da İstanbul il başkanlığı görevini geldi ve 2002 Genel Seçimleri öncesi milletvekili adayı oluncaya kadar bu görevi yürüttü.

Süleyman Soylu'nun Adalet ve Kalkınma Partisi Dönemi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından aktif siyasete yeniden davet edilen ardından 5 Eylül 2012 tarihinde gerçekleşen AK Parti Genel Merkezi'nde genişletilmiş grup toplantısında düzenlenen törenle resmi olarak AK Parti'ye katıldı. 30 Eylül 2012'de AK Parti MKYK'sına seçildi, müteakiben Ak Parti Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 7 Haziran 2015 Türkiye Genel Seçimlerinde AK Parti'den Trabzon milletvekili seçildi. 12 Eylül 2015 AK Parti 5. Olağan Kongresi'sinde yeniden MKYK üyeliğine seçildi. 13 Eylül 2015'te de Teşkilattan sorumlu Genel Başkan yardımcılığı görevini Mustafa Ataş'a devretti. Türkiye'nin 1 Kasım'da seçime gitmesinden dolayı Süleyman Soylu yine Trabzon'dan 1. sıra adayı oldu.

24 Kasım 2015 tarihinde kurulan 64. Türkiye Hükûmeti'nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine atandı. 31.08.2016 tarihinde Efkan Ala'nın yerine iç işleri bakanlığına atanmıştır.

HÜKÜMETTEN KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ HAKKINDA İLK YORUM

Adalet Bakanı Bekir BozdağEfkan Ala'nın İçişleri Bakanlığı görevini bırakması ve yerine Süleyman Soylu'nun getirilmesi konusunda açıklamalarda bulundu.

Bozdağ, "Her üç isim için de hayırlı olsun. Bunlar taktir görevleridir"ifadelerini kullandı. 

İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Süleyman Soylu'nun boşalttığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na ise Mehmet Müezzinoğlu getirildi.