Demiröz: Ekonomik darbe hayal!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, son yaşanan ekonomik gelişmeler ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Demiröz: Ekonomik darbe hayal!
Demiröz: Ekonomik darbe hayal!
GİRİŞ 20.10.2016 13:40 GÜNCELLEME 20.10.2016 13:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz: ”15 Temmuz Darbe Girişimi ile bu millete boyunduruk vurmak isteyenlerin  ekonomi üzerinden yapacakları her türlü oyuna karşı dimdik ayaktayız. Ekonomik darbe hayalinde olanlar hüsrana uğrayacaktır” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, “Yaşanan darbe girişimine ve etrafımızdaki belirsizliklere rağmen 27 çeyrektir kesintisiz büyüyen ve 2016 yılında da büyümesini devam ettiren  Türkiye ekonomisi bazılarını ürkütmüştür.” dedi.

Nereye hizmet ettiği belli "olan" kredi derecelendirme kuruluşu gibi kurumlar aracılığı ile Türkiye’nin yoluna set vurmaya çalışanlar 15 Temmuz gibi yine hüsrana uğrayacaktır. Bu süreçte Milletimiz 12,5 milyar dolar bozdurup ekonomiye en büyük desteği vermiştir. Ekonomik verilere baktığımızda güven endeksi Eylül’de iyileşme kaydetmiştir. Ağustos ayında vergi gelirleri bir önceki yıla kıyasla %19,3 oranında artmıştır. Dış ticaret açığında daralma sürüyor. Ağustos ayında ihracat yıllık bazda %7,7 oranında artmış ve 12 aylık  verilere göre ihracatın ithalatı karşılama oranı 2009’dan bu yana en yüksek seviye olan %71,8 olmuştur. Sanayi üretimi Ağustos'ta beklentinin çok üstünde artmıştır. Görüyoruz ki piyasaların ekonomiye ve hükümetimize güveni tamdır.

Ak Parti 25. İstişare Toplantısı'nda ekonomik gelişmeler değerlendirilecek

Demiröz, “TÜFE’nin son iki ayda beklentilerden olumlu bir performans sergilemesiyle yıllık enflasyon Eylül ayı itibarıyla %7,28 seviyesine kadar gerilemiştir. Son günlerde  dolarda, tüm gelişmekte olan ülkelerde bir yükselimi eğilimi gözlemlenmektedir. Bunun için  Fed’in alacağı kararları yakından takip etmekteyiz.  Cuma günü Afyonkarahisar'da yapılacak Akparti 25. İstişare Toplantısı'nda ekonomi  önemli gündem maddelerinden biridir.

Faizde  indirim bekliyoruz

Para Politikası Kurulu'nun bugün piyasaların da beklediği gibi faizdeki indirime devam edeceğini düşünüyorum. Artık anayasa kitapçığı ile çöken ekonomilerden, darbeler ile sarsılmayan ekonomilere geldik. Verdiğimiz destekler, açıkladığımız paketler ve yapılacak reformlarla da Türkiye'yi orta gelir grubundan üst gelir grubuna hızla taşıma hedefinde daha hızlı adımlarla ilerleyeceğiz.” dedi.

YORUMLAR 1
  • mustafa laz 7 yıl önce Şikayet Et
    uyarmak için konuşmalara benziyor AMA kimi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı