Büyük destek: Toroslar’dan Evet sesi yükseldi

Ak Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, Yörüklerle kucaklaştı. Toroslar’dan güçlü Türkiye için Anayasa değişikliğine tam destek geldi.

Büyük destek: Toroslar’dan Evet sesi yükseldi
Büyük destek: Toroslar’dan Evet sesi yükseldi
GİRİŞ 29.03.2017 15:59 GÜNCELLEME 29.03.2017 16:02
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

En genç milletvekili Sena Nur Çelik, referandum maratonuna Antalya’nın Gazipaşa İlçesi’nde devam etti. Anayasa değişikliği paketinin detaylarını bu kez Gazipaşalılarla paylaştı.

‘’Rejim değil vesayet elden gidiyor’’

Hayır kampanyası yürütenleri yalan makinesine benzeten Çelik, ‘’rejim değişiyor’’ iddialarına cevap verdi.

‘’1923’te Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları Cumhuriyeti kurdu. Türkiye’nin rejimi cumhuriyettir. Bunun aksini savunanların karşısında önce biz dururuz.  Rejim elden gitmiyor, vesayet elden gidiyor’’ dedi.

‘’Tek adamlık’’ iddialarını da eleştiren Çelik, ‘’Diktatörlük, padişahlık türküsü tutturdular, aynı nakaratı söyleyip duruyorlar. Seçimle iş başına gelinen bir sistemde böyle tehlike olması mümkün mü? Tek adamlık CHP’nin geçmişinde var. Onların il başkanlarının valilik yaptığı dönemleri biliyoruz. Tek parti döneminde yaşananları millet unutmadı’’ şeklinde konuştu.

‘’Cumhurbaşkanı sorumlu olacak’’

Yeni sistemde cumhurbaşkanının iki dönemden fazla görev yapamayacağını belirten Çelik, ‘’1982 model darbe Anayasasında cumhurbaşkanının yetkileri fazla ama sorumlu değil. Demokrasilerde böyle bir şey olamaz. Artık hem yetkili hem sorumlu cumhurbaşkanı olacak. Cumhurbaşkanı hakkında soruşturma açılabilecek ve her suçtan yargılanabilecek’’ diyerek milli iradenin söz sahibi olacağını söyledi.

‘’Sabah başka akşam başka yalan söylüyorlar’’

Ak Parti’nin en genç milletvekili ‘’Cumhurbaşkanı Meclis’i feshedecek’’ diyenlere de tepki gösterdi. Yeni Türkiye’ye karşı çıkanların yalanlarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Çelik,

şunları kaydetti:

‘’Sabah başka akşam başka bir yalan söylüyorlar. Asılsız senaryolarına sürekli yenilerini ekliyorlar. Meclis’in feshedilmesi diye bir şey yok. Tam tersine Meclis’in eli güçleniyor. Artık yürütmenin bütçe kanunu dışında kanun teklif etme yetkisi olmayacak. Kanunları Meclis yapacak. Bütçeyi de Meclis  kabul edecek, bütçe hakkı Meclis'in. TBMM'de her bir milletvekili kanun teklifi verecek. 2019’da 2 sandık kurulacak. Birinde Cumhurbaşkanını diğerinde milletvekillerini seçeceksiniz. Cumhurbaşkanı ile Meclis anlaşamazsa her ikisi de seçim kararı alabiliyor ve ikisi beraber seçime gitmek durumunda kalıyor. Bu aslında uzlaşma getiriyor, krizlerin çözümünü kolaylaştırıyor.’’

Toroslar vekilini bağrını bastı

Sena Nur Çelik, Gazipaşa İlçesi’nde Çakmak, Çörüş, Yeşilyurt, Çığlık ve Çobanlar Mahallelerini dolaştı. Hemşerileri tarafından sevgi seli ile karşılanan Çelik ve Ak Parti teşkilatı üyelerine gözleme ile ayran ikram edildi.

Toroslar’da hasret gideren genç milletvekili Yörüklerin dertlerini dinledi, talepler ile yakından ilgileneceğinin sözünü verdi.

Antalya Milletvekili, 61 yıldır evli olduklarını söyleyen 83 yaşındaki Şükrü Kıvrak ile 81 yaşındaki Emine Kıvrak çiftini tebrik etti.

Çobanlar Mahallesi’nde kanser hastası Cemile Gülen’i evinde ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yörüklerle hatıra fotoğrafı çektiren Çelik, çocukları da hediyelerle sevindirdi.

5 mahalle Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne tam destek verdi.

YORUMLAR 3
  • Rabia 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcımız olsun insallah tum vatan ummeti ile bu işi basaracagiz EVET......
    Cevapla
  • egemen 6 yıl önce Şikayet Et
    Yörük = Y = YUGLOSLAVYA...unutma 1 mart 2003... Deniz Baykal nereli...
    Cevapla
  • ömer f 6 yıl önce Şikayet Et
    inşallah bakanım sana güveniyoruzzzzzzzzz.evet evet bin defa evet
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!