CHP'ye bir tokat daha

ORC Araştırma Şirketi, 7-11 Temmuz tarihleri arasında 33 ilde toplam 2 bin 800 kişiyle ''CATI-Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi'' yöntemiyle araştırma yaptı.

GİRİŞ 13.07.2017 09:59 GÜNCELLEME 13.07.2017 13:58
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

ORC Araştırma Şirketi, sözde adalet yürüyüşünü vatandaşlara sordu. Katılımcıların yüzde 61'i 'Benim için bir anlam ifade etmiyor' derken, yüzde 32.6'sı, 'Anlamlı buldum, destekledim' cevabını verdi. Ankette 'OHAL'den rahatsızlık duymuyorum' diyenlerin oranı da yüzde 87 çıktı. 

Anket sonuçlarına göre, 'Benim için bir anlam ifade etmiyor' diyenlerin oranı yüzde 61,0 iken 'anlamlı buldum destekledim' diyenler ise yüzde 32,6 olarak belirlendi.

YÜRÜYÜŞÜN TOPLUMSAL KARŞILIĞI YÜZDE 32

ORC anketine göre, vatan hainliğinden tutuklanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasından sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘adalet yürüyüşü' toplumda beklenen karşılığı bulmadı. Akşam'da yer alan habere göre, ankete katılanlardan ‘Benim için bir anlam ifade etmiyor’ diyenlerin oranı yüzde 61,0 iken ‘anlamlı buldum destekledim’ diyenler ise yüzde 32,6 olarak belirlendi.

DARBE GİRİŞİMİNİN ARKASINDA FETÖ VAR

15 Temmuz darbe girişimini FETÖ'nün gerçekleştirdiğine inanların oranı yüzde 82,6 olarak belirlendi. HDP’nin PKK’nın siyasi uzantısı olduğu yüzde 85,7, FETÖ’nün çeşitli siyasi aktörler aracılığıyla MHP’yi ele geçirmeye çalıştığına inananların oranı yüzde 59,2; devlete ait gizli belgeleri ele geçirmek ve yayımlamak vatana ihanettir diyenlerin oranı ise yüzde 85,0. İdam cezasının uygulanmasını isteyenlerin oranı yüzde 71,9 ‘evet’ derken ‘hayır’ diyenlerin oranı da yüzde 28,1 oldu. ABD’nin Gülen’i iade edeceğini düşünenlerin oranı ise yüzde 94,9 olarak belirlendi.

TOPLUM OHAL'DEN RAHATSIZ DEĞİL

Anketin ‘OHAL uygulamasından rahatsızlık duyuyor musunuz? Sorusuna toplunun yüzde 66,5’inin rahatsızlık duymadığı sonucu çıktı. Toplumun yüzde 87'si FETÖ, PKK mensuplarının tutuklanmalarını doğru buluyor.

YORUMLAR 27
  • suleyman 6 yıl önce Şikayet Et
    Komşumun evi yansinda orada bir yumurta pişirin diye bekleyenlerden vatana millete ne faydası olur
    Cevapla
  • erol 6 yıl önce Şikayet Et
    Vatana hainlik yapan birine sözcülük yapan, onun için eylem yapan halkı sokağa çağıran bir parti liderine bence hesap sorulmalı, kime hizmet etmeye çalıştığı sorulmalı
    Cevapla
  • milletin ferdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu’ya destek çıkan %32’lik kesim de CHP/HDPKK toplamı zaten. Bunlar ya gerçekleri anlamak istemeyen saplantılı, dinsiz, terörist destekçisi takımı ya da bunların özentileri cühela takımı…
    Cevapla
  • arda 6 yıl önce Şikayet Et
    araştırma şirketlerinin hepsi siyasi taraflı inanmak pek mümkün değil .algı operasyonlarının .piyonu
    Cevapla
  • xxxyyy 6 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyorsun.Bu kadar hadiseden sonra bu delalet yürüyüşüne anlam yükleyen %32 kesimin olduğuna insan inanamıyor.%3 gibi olsaydı belki diyebilirdim.Ermenisi var,ataisti var,Rumu var,bizden olmayan bu kesimi ben bu civarda diye düşünüyorum.Yoksa bizden olmayanlar hususunda yanılıyor muyum?
    Cevapla
  • muammer 6 yıl önce Şikayet Et
    anlamsız kişilerden anlamlı faaliyet çıkmaz ki;ülkenin aleyhine olan bir şey anlam ifade etmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…