Destici: Cumhurbaşkanımızın hamlesi takdire şayan

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP genel merkez binasında düzenlediği haftalık basın toplantısında ülke ve dünya gündemini değerlendirdi.

Destici: Cumhurbaşkanımızın hamlesi takdire şayan
Destici: Cumhurbaşkanımızın hamlesi takdire şayan
GİRİŞ 06.09.2017 17:22 GÜNCELLEME 06.09.2017 17:22
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Destici, ''Myanmar ile ilgili Türkiye’nin, özellikle sayın Cumhurbaşkanımızın girişimlerinin de takdire şayan olduğunu buradan ifade etmek istiyorum. Bütün İslam coğrafyasına örnek olacak bir tutum'' dedi.

''MYNMAR'DA KATLİAMLAR HALA DEVAM EDİYOR''

Myanmar’daki katliamların hala devam ettiğini vurgulayan Destici, ''Bayram öncesi ve bayram esnasında hepimizin yüreğini dağlayan meselelerden bir tanesi de Myanmar'ın Arakan bölgesindeki Müslüman kardeşlerimize karşı yapılan katliamlar ve zulümlerdi. Bir kere daha bu katliamın mimarı olan Myanmar yönetimini, polis gücünü ve oradaki Budist rahipleri lanetliyor ve kınıyorum'' İfadelerini kullandı.

''İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI NİYE VAR?''

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın bugün hala bu hususla ilgili toplanamamış olmasını da esefle karşıladığını kaydeden Destici, ''İslam İşbirliği Teşkilatı’nı da kınıyorum. İslam İşbirliği Teşkilatı neden var? Dünya Coğrafyasının her hangi bir noktasında binlerce Müslüman sırf Müslüman oldukları için öldürülürken toplanmayacaksınız, kararlar almayacak ve onlara sahip çıkmayacaksınız da ne zaman toplanacaksınız? O zaman İslam İşbirliği Teşkilatı niye var? Eğer Myanmar’a Filistin'e, Doğu Türkistan’a sahip çıkamayacaksınız kime sahip çıkacaksınız? O zaman siz neye yarıyorsunuz? Onun ötesine geçemiyorsunuz. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın mutlaka biran önce toplanıp, net yaptırımlara dayanan kararlar alması gerekiyor'' diye konuştu.

''ADALET VE HUKUK HEPİMİZE GEREKİR''

Adli yıl açılışı ile ilgili de açıklama yapan Destici, “Yeni adli yılın ülkemiz için başta adalet camiası olmak üzere hayırlı olmasını diliyorum. Bütün yüksek yargı mensuplarımıza, mahkemelerde görev yapan hâkimler ve savcılarımıza ve tabii ki yargının, adalet sisteminin bir ayağı olan avukatlarımıza savunma kısmında başarılar diliyorum. 16 Nisan referandumunda yapılan değişiklikle artık anayasamızda yargının bağımsızlığının yanına tarafsızlık ilkesi de eklendi. Yargının hem bağımsızlığı hem tarafsızlığı anayasal güvence altındadır. Bugün yargıya olan güvenin en alt seviyelere düşmüş biliyorsunuz 1. derecede etkisinin FETÖ olduğunu çok açık ve net bir şekilde hepimiz biliyoruz. Bunu böyle diyerek, bu işin üstüne yatarak böyle devam edemeyiz. Yargıya olan güveni en üst düzeye çıkarmak başta yargı mensuplarımız, hukuk adamlarımız yargıyı yöneten adalet sisteminin başındaki kişiler olmak üzere Türkiye’yi yönetenler başta olmak üzere hepimizin görevidir. Adalet ve hukuk hepimize gerekir” diye konuştu.

YORUMLAR 8
  • Qwertyuiop 6 yıl önce Şikayet Et
    Kafasina taş mı düştü ne
    Cevapla
  • Ayazagali 6 yıl önce Şikayet Et
    İslam işbirliği teşkilatı Siyonist lerin.islam ülkelerindeki çıkarlarının alt yapisini yapmak için var.bugun bir araya gelemiyorsa bunun başka izahı yok
    Cevapla
  • MilleT 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen, İslam birliği, unicef, BM hep aynı yerden yönetiliyor. Onun için bir müslüman olarak bu kuruluşlardan müslümanlara hayır gelmez.
    Cevapla
  • User. 6 yıl önce Şikayet Et
    ülkeyr faydalı bir konuşma yapmış destici tebrik ediyorum dış ülkelere karşı hükümetimizi destekleyici konuşmalara ihtiyaç var bu ülke senin benim hepimizin elin almanının değil bu ülke
    Cevapla
  • selim 6 yıl önce Şikayet Et
    Buradaki kardeşlerimizi Türkiye ye getirip içanadolu, doğu ve güneydoğuda da Tarım ve hayvancılık la uğraşmalarını sağlayın vallahi 5 yıl sonra hem gıda da hemde hayvancılıkta kendimize yeter ülke oluruz.
    Cevapla
  • Ahmet Yılmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Her dara düşeni buraya getirmek yerine, bulundukları yerde huzurla yaşamalarını sağlamaya çalışmalıyız. Yoksa işin içinden çıkamayız. Bir çok sosyal problemle boğuşuruz. (Suriyelilerde olduğu gibi)
    Cevapla
  • Koçyazılı 6 yıl önce Şikayet Et
    Vakti zamanında, bir söz ile fransayı dize geriren neslin torunlarıyız. Ama malesef dedelerimize layık olamıyoruz. Zulüm devam ediyor. Güçlü değiliz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı