Turan'dan CHP'ye kapak gibi tepki!

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri tartışmaya neden oldu.

GİRİŞ 31.10.2017 20:37 GÜNCELLEME 31.10.2017 21:07
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Bir ülkede diktatör olacak ve CHP Sözcüsü meydanda o konuşmayı yapacak. Bırakın bunları. 15 yıldan beri 11 seçim yaptık. Yereli, geneli, cumhurbaşkanlığı, hepsini kazandık. Milletimizin takdiri ile buradayız. Milletimiz 'git' der, gideriz" dedi.

TBMM Genel Kurulunda AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, helal ve sağlıklı gıda ile ilgili gündem dışı konuşma yaptığı sırada, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tezcan'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerini kınayıp, lanetlediğini de söyledi. Bunun üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, daha evvel de bu ifadeleri kullandıklarını ama iktidar kanadından böylesine bir tepki almadıklarını söyleyerek AK Parti'ye yeni bir gündemin lazım olduğunu öne sürdü.

Altay, ''Tam burada, iki yıldır hiç gocunmadığınız, alınmadığınız bir diktatör eleştirisine birden alınasınız tuttu. İki yıldır kör, dilsiz, sağır mıydınız? Ben bu kürsüde en az 100 defa, milletvekillerimiz, genel başkanımız defaatle AK Parti Genel Başkanı Erdoğan için diktatör demedik mi? Neredeydiniz?'' ifadelerini kullandı. 

''HALKIMIZ 'GİT' DER GİDERİZ''

Altay’ın iddiaları üzerine kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Öncelikle, bugün bir üzüntümü ifade edeyim. Biz, 'Bir vekil hata yaptı, partinizin kurucu Genel Başkanı'na, Cumhurbaşkanı'na hakaret etti; biz haddini aştığı için onu uyaracağız, disipline vereceğiz.' demenizi beklerdik. Bir ülkede diktatör olacak ve CHP Sözcüsü meydanda o konuşmayı yapacak. Bırakın bunları. 15 yıldan beri 11 seçim yaptık. Yereli, geneli, cumhurbaşkanlığı, hepsini kazandık. Halkımızın takdiri ile buradayız. Halkımız 'git' der, gideriz'' dedi. 

''İDDİA EDİYORUM AĞZINIZI AÇMAZSANIZ...''

Turan, CHP sözcülerinin hiç konuşmamaları durumunda daha çok oy alacaklarını iddia ederek, ''Bakın, siz hakaret ettikçe 15 yıldan beri %25'i %26 yapamadınız. Oyunuzu bir puan dahi artıramadınız. İddia ediyorum, ağzınızı açmasanız, hiç konuşmasanız, meydanlarda hakaret etmeseniz daha çok oy alacaksınız. Sizin şu diktatoryal tavrınızdan, hakaretlerinizden dolayı göreceksiniz milletimiz yine Tayyip Erdoğan'a destek olacak'' ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından yerinden söz alan AK Partili milletvekilleri, Tezcan'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerini eleştirdiler.

YORUMLAR 9
  • Mesud 6 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun. Chplilere bundan iyi ders olmaz.
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    CHP li vekilin söylediği,biz yıllardan beri bunu diyoruz itirafı ile CHP nin bunca yıldır neden seçim kazanamadığını Anadolunun en ücra köşesindeki okuma,yazma bilmeyen çobanlar öğrendi,lakin BU CHP lilerin öğrenmeye,kendilerini geliştirmeye hele hele kendi söyledikleri gibi iktidar olmaya hiçmi hiç niyetleri yok,bu gidişlede olamaz,olmayacak.
    Cevapla
  • YOLCU 6 yıl önce Şikayet Et
    Dikdatörlük = CHP Türkiyede okuma yazma oranı%20y ken CHP nin OY'u %80 Türkiyede okuma yazma oranı %80 oldu CHP nin OY'u %20 kimmiş DiKDATÖR...
    Cevapla
  • diktator 6 yıl önce Şikayet Et
    şunlara soran olmuyormu unuversıtelerde ikna odalarını niçin yaptılar,halkın giyimine karışmak diktatorluk değilmi
    Cevapla
  • Adam 6 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına sağlık Sayın Vekilim, ne güzel söyledin...Allah cc düşmana fırsat vermesin .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor