Eşinden Ali Tezel hakkında ilginç iddia

CHP’nin; “Her aileye 600 TL” projesinin mimarı olan Ali Tezel’in boşanmak üzere olduğu eşinden mal kaçırırken yakalandığı iddia edildi. Eşi, Tezel için, '4 çocuğumla CHP'nin vereceği 600 TL'ye muhtaç etmek istiyor' dedi.

Eşinden Ali Tezel hakkında ilginç iddia
Eşinden Ali Tezel hakkında ilginç iddia
GİRİŞ 26.03.2011 09:26 GÜNCELLEME 26.03.2011 09:26
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

İktidara geldikleri taktirde her yoksul aileye en az 600 TL aylık yardım vaadinde bulunan CHP’nin akıl hocası Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel’in kendi ailesini dolandırdığı iddia edildi. 

Yeni Akit'in haberinde, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun SGK’lı ekibi arasında yer alan, aile sigortası projesinin fikir babası CHP’li Ali Tezel’in boşanmak üzere olduğu eşi Meryem Tezel ve 4 çocuğuna para vermemek için malvarlığını başkasının üzerine geçirmeye çalıştı öne sürüldü.

Eski eşini şikayet etmek isteyen Meryem Tezel; Kemal Kılıçdaroğlu dahil CHP’de çalmadık kapı bırakmadığını, fakat herhangi bir sonuç alamadığını kaydetti.

MERYEM TEZEL: CHP’YE AKIL VERECEĞİNE, EŞİNE DÜRÜST DAVRANSIN

Konuyla ilgili Akit'e konuşan Meryem Tezel, iddialarının tamamının doğruladı. Meryem Tezel “Katıldığı televizyon programlarında aile sigortasını yere göğe sığdıramayan, ev hanımlarına her ay verilecek 600 liralık yardımla aile içi sorunların büyük ölçüde engelleneceğini iddia eden Ali bey, kendi öz çocuklarının geleceğini yıkmak için çabalıyor. Ben bir öğretmenim her şeyi sineye çektim, kendim için bir kuruş para istemiyorum. 4 çocuğumuz var hepsi öğrenci. Ben bir dershanede ek iş yapmaya başladım. Payımıza düşen bütün para ve evleri eşit şekilde çocuklarımıza üstüne yapalım dedim önce kabul etti, fakat meğerse oyalamak ve zaman kazanmak içinmiş. Mahkeme mal beyanında belirttiği bütün evleri, banka hesaplarını ve arabaları buharlaştırmak isterken yakaladı. CHP’ye akıl verip milletin ailelerini nasıl kurtaracağını düşüneceğine önce kendi ailesini dolandırmamayı öğrensin” şeklinde konuştu.  

TEDBİR KONULMASA ALİ BEY 4 ÇOCUĞUMLA  EVDEN ATACAKTI”

Anlaşmalı boşanma davasında kendisi için hiçbir şey istemediğini ifade eden Meryem Tezel, çocuklarının üzerine kaydedilmesi koşuluyla oturdukları daireyi ve eğitim hayatları boyunca öğrenim masraflarının ödenmesini talep ettiğini belirtti. Meryem Tezel “Önce tamam dedi ama daha sonra anladık ki mal varlığını sıfırlamak, adına kayıtlı ev ve arabaları devretmek için zaman kazanmaya çalışmış. Avukatımın yaptığı araştırmada Ali bey Ümraniye, Üsküdar, Halkalı, Ankara Pursaklar ve Esenyurt’ta aldığı garsoniyer ve üç tane arabayı satışa çıkarmış, biz durumu fark edip ilgili kurumlara başvurana kadar Halkalı ve Esenyurt Haramidere Caddesi’nde bulunan garsoniyeri arkadaşı ve boşanma davasındaki şahidi olan İlhami Evliyaoğlu’na devretti. Oturduğumuz daireden de bizi atmaya çalışması üzerine mahkeme ihtiyati tedbir koydu. Mahkemenin ihtiyati tedbir müdahalesi olmasa aile kurumunun öneminden bahseden Ali bey, 4 çocuğumla birlikte bizi evimizden de atacaktı” şeklinde konuştu.

 “AK PARTİLİ YÖNETİCİNİN  EŞİYİM DEYİNCE HEMEN RANDEVU VERDİLER”

Ali Tezel’in  aile sigortası çalışması içinde yer aldığını duyduktan sonra CHP’de çalmadık kapı bırakmadığını vurgulayan Meryem Tezel, hiçbir yetkiliye derdini anlatamadığını belirtti. Günlerce kimseden randevu alamayan Tezel, son çare olarak kendisini AK Partili bir yöneticinin eşi olarak tanıtınca görüşme talebinin aynı gün kabul edildiğini, CHP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Av. Tuğba Ütebay’ın kendisine randevu verdiğini söyledi. Tezel, “CHP’ye gittiğimde ben olduğumu görünce yine aynı ilgisizlikle kapı dışarı edildim” dedi.

“BİZİ CHP’NİN 600 TL AİLE SİGORTASINA MECBUR BIRAKMAYA ÇALIŞIYOR”

Meryem Tezel Cumhuriyet Halk Partisi’nin eşinin yaptıklarına göz yummasıyla mağdur kadınların aile sigortasına mecbur edilmek istendiğine dikkat çekti. “Ali bey ortak emeğimiz olan mal varlığını çocuklarından ve mağdur ettiği eşinden kaçırma telaşında. CHP’ye önerdiği aile sigortasına bizi mecbur etmeye çalışıyor. Kendisi ortak birikimimizi yabancı kadınlarla yerken ben ve 4 çocuğum CHP’nin aile sigortasından gelecek 600 TL ile yaşamaya mecbur bırakılıyoruz” diyen Meryem Tezel, CHP ve Ali Tezel’i samimiyete davet etti. Tezel, “Sayın Kılıçdaroğlu dürüst ve şeffaf politikacı istediğini defalarca televizyonlarda zikretti. Buna rağmen partisinde görev alması için can attığı Ali Tezel’in mahkemelere neden gizlilik kararı koydurduğunu sorgulamıyor. Ergenekon davasının TRT 3’de naklen yayınlanmasını isteyen sayın Kılıçdaroğlu bizim davamızın kapılar ardında görülmesine ne diyor” şeklinde konuştu.

YORUMLAR 26
  • Bildiğim KADARIYLA 13 yıl önce Şikayet Et
    Bunların süslü teranelerine kananın vay haline!. CHP nin sadaka kültürünü 1950 öncesinde yaşayanlara sorunuz Halkın maraba (köle), memurların ve muhtarların ağa olduğu kölelerin rızkının -haşa- Milli Şefin ve avanelerinin tasarrufunda olduğu bu tasarruf ve rızıklandırma (!) karşılığında halkın nelerine göz dikildiğini ve kastedildiğini o devirleri yaşayanlara sorunuz. Fakat % 5 lik imtiyazlı zümreye sormayınız tabi. Allah bu zihniyete asla fırsat vermesin. AMİN!
    Cevapla
  • HalitBinVelit 13 yıl önce Şikayet Et
    Ali tezel de palavracının yalancının teki... 2008 yılında Emeklilerin aylıkları 250 TL .ye inecek demişti...Ama Emekliler Avrupa birliğinin en yüksek zammını aldılar..
    Cevapla
  • Orhan Erol 13 yıl önce Şikayet Et
    Nedeni CHP li olmasıymış... Ali Tezel,5510 Sayılı kanunun çıkma sürecinde her gün sansasyonel yazılarıyla milletin zihnini bulandırmak gibi bir misyon üstlenmişti.Bir gün emekli maaşlarının yarı yarıy azalacağını bir gün kıdem tazminatının kalkacağını yazıyordu.Ha bu arada birde emeklilere akıl veriyordu devletten alacağınız var deyip onarı mahkeme kapılarına gönderiyordu.Yasa çıkalı üç yıl oldu ama Tezelin dediklerinin hiç biri olmadı.
    Cevapla
  • Altın Başak 13 yıl önce Şikayet Et
    600tl. CHP nin vereceği 600tl ye kalacaktım diyor ama maalesef yanılıyor senden eşinden ve öz evlatlarından mal kaçıran bir adam Halktan neler kaçırmazki halkı soyup soğana çevirmez mi? 600tl de hikaye oldu. bundan sonra kimse inanmasın bu kandırmacaya ben zaten baştan beri inanmıyordum ama inanan saf derun kardeşlerimiz vardı. her yalanları ortaya çıkıyor.
    Cevapla
  • ismet yavuz 13 yıl önce Şikayet Et
    Muhammed kılıç,. Sen körü körüne CHP yi ve ALİ TEZELİ savunma bu ülke bunları tanıyor.kendini fazla yorma. Ali TEZEL ise tam bir şovmen.Kendini kafdağında gören,aynı kemal kıiçdaroğlu gibi binlerce hesap uzmanından birisi. Ali tezeli 20 gün önce bir TV.de üç hesap uzmanıyla tartışırken gördüm.Karşısındakini küçümseyip,hakaret ediyordu.Ama genç hesap uzmanı dayanamadı ve dediki,Seyircilerimizin ALİ TEZELİN niye bağırdığını bilmesi lazım,BEN ALİ TEZELİN KÖŞESİNDEKİ YALANLARI YAKALADIM,BENİ MAHKEMEYE VERDİ AMA BEN KAZANDIM.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular