Sol açık Metin TKP'den aday adayı

Komünist kimliğiyle bilinen eski milli futbolcu Metin Kurt, TKP'den aday adaylığını bugün açıklıyor.

Sol açık Metin TKP'den aday adayı
Sol açık Metin TKP'den aday adayı
GİRİŞ 29.03.2011 11:48 GÜNCELLEME 29.03.2011 11:48

Galatasaraylı eski milli futbolcu Metin Kurt, yarın Türkiye Komünist Partisi’den (TKP) milletvekili aday adaylığını ilan ediyor.

TKP, adaylığı "Boyun eğmeyen spor emekçileri adına Metin Kurt, 29 Mart Salı günü saat 13.00'de, İstanbul Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapacağı basın toplantısıyla, Türkiye Komünist Partisi'nden aday adaylığını ilan edecektir" açıklamasıyla duyurdu.

Yeşil sahaların komünist ismi Galatasaraylı eski futbolcu Kurt, 1970’li yılların ünlü sol açığıydı ve Galatasaray’da oynadığı dönemlerde Devrimci Spor Emekçileri Sendikasını da kurmuştu.

Alibeyköy’de başladığı futbol hayatına Adaletspor, Altay ve PTT kulüplerinde devam eden 63 yaşındaki Kurt, İngiliz teknik direktör Brian Birch döneminde Galatasaray’a transfer oldu.

Daha sonra futbolu bırakan ve spor yazarlığı yapan Kurt, “Sportmence” isimli bir dergi de çıkardı. Kurt, Beyoğlu Yeniçarşı, Yedikule, Eyüpspor, Kayserispor, Dikilitaş futbol kulüplerinde antrenörlük de yapmıştı.

Türk futbol tarihinde ilk 'sporcu grevini' yapan Kurt, 1976’da Galatasaray’dayken Türkiye kupası finalini oynamaya hak kazanınca vaat edilen 10 bin lira primin ödenmemesi üzerine greve gitmişti. 'Antrenmana katılmama' biçiminde uygulanan greve, ünlü futbolcular Yasin, Gökmen, Büyük Mehmet de katıldı. Metin Kurt, Fatih Terim ile birlikte de top koşturdu.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!